2023.08.01. 17:20:00 8428 281

Kukorica tűzön, vízen – Párold, majd grillezd baconbe tekerve!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Két tábor van: az egyik a dinnyés, a másik pedig a kukoricás. Én évente váltok a táborok között, tavaly a dinnyét faltam, idén azonban már a főtt kukoricáért vagyok inkább odáig. Ha van megbízható forrásod finom kukorica beszerzéséhez, akkor főzés helyett érdemes egy rövid előpárolás után a grillre is rádobni a csöveket. Hidd el, más élmény lesz, de ugyancsak isteni!

Baconbe tekert kukorica - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Baconbe tekert kukorica

A kukorica ízét kedvelők már biztosan kiterjesztették a tengeri univerzumát a kukoricasalátán túlra, és felfedezték, milyen sokoldalúan elkészíthetők az arany szemekkel borított kukoricacsövek grillezett zöldségként is. A fűszerezés mellett a pácok sokszínűségének is egyéni ízlésünk szab csak gátat.

Császár szalonnába tekert grillezett kukoricacsövek

Hozzávalók:

kukoricacsövek
szeletelt bacon szalonna
tetszőleges pác és fűszerek

Elkészítés:

A gondosan kiválasztott, tehát friss és lédús kukoricacsöveket tisztítsuk meg, majd forró vízben pároljuk meg egy arra alkalmas edényben. Erre nem is kell 10 percnél több időt szánnunk.

A kissé előpárolt kukoricacsöveket hagyjuk kicsit kihűlni, de még langyosan be is pácolhatjuk, ha még gazdagabb ízű étket szeretnék elérni. Ehhez használhatunk a grillsütés során már megkedvelt szószokat és marinádot is, például BBQ-szószt, de zöldfűszerekkel kikevert tejföllel is bekenhetjük a kukoricát.

A grillt közben közepes hőmérsékleten elő is melegítjük, végül a kukoricacsöveket tekerjük bele a bacon szeletekbe, amelyeket időnként megforgatva 10 perc alatt puhára grillezhetünk. Aki szereti a szalonnát egy kicsit ropogósabban, egyszerűen hagyja kicsit tovább az ételt a grillen.

Tipp: Amennyiben valaki nem fogyaszt húst a társaságból, hasonlóképp elkészíthetünk a számára egy ugyancsak ízletes és betekert kukoricát vegetáriánus módon is.
A kukoricacsöveket pácoljuk be vegán tejföllel vagy más növényi mártással, majd a bacont cseréljük vékony szeletekre vágott cukkinivel. A cukkinibe tekert kukoricacsöveket a grillezés előtt jól fűszerezzük be.

Jó étvágyat!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...