2022.05.23. 11:02:51 7032 252

Közeleg a nyár, és vele együtt a jegeskávé szezon! – Dobd össze otthon!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nincs is jobb, mint egy ráérős délutánon a barátnőkkel jeges kávét kortyolgatva beszélgetni az élet nagy dolgairól, vagy éppen csacsogni a semmiről. Néha jól esik ezt az otthonunk kényelmében, saját készítésű hideg itókát hörpölgetve megtenni. A helyszínt Nektek kell biztosítani, a jeges kávé receptet mi szállítjuk.

Jegeskávé - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Jegeskávé

Kezdjük a legegyszerűbb verzióval, majd tuningold a fekete italt kedved szerint!

Ha maradnál az alapreceptnél!

Ehhez szükséged lesz:

  • 1 csészényire a kedvenc kávédból

  • felvert tejszínhabra

  • 2 gombóc vaníliafagyira

  • kakaóporra vagy csokireszelékre, ahogy éppen kedved tartja

Készítsd el a kávét a szokásos módon és hagyd kihűlni. Egy magas falú pohárba dobj 2 gombóc vaníliafagyit, majd öntsd rá a kihűlt kávét. Erre mehet a tejszínhab, amit szórj meg némi kakaóporral, vagy csokireszelékkel. Dobj bele egy szívószálat és már fogyaszthatod is!

Ha kell egy kis tuning

A legegyszerűbb, ha a vaníliafagyit lecseréled egy másik, a kávéval harmonizáló kedvenc ízedre.

  • Amikor jeges a kávé, de nem „úgy”! Ehhez szükséged lesz a kedvenc kávédra, jégkockakészítőre, valamint 2,5-3 dl növényi tejre. Főzd le a kávét, ízesítsd a szokásos módon, majd hagyd kihűlni. Ha kihűlt, öntsd bele a jégkockatartóba a fekete italt és tedd a fagyasztóba. Ha megfagyott, dobj néhányat egy magas falú pohárba, öntsd rá a növényi tejet és hagyd, hogy lassan felolvadjanak a jégkockák. Természetesen, ezt is feldobhatod egy kis tejszínhabbal!

  • Ha maradnál a jégkockánál!Készíts jégkockát! Főzz le egy adagot a kedvenc kávédból, hagyd kihűlni. Egy magas falú pohárba tegyél néhány darabka jeget, öntsd le a kávéval, majd öntsd fel:-) az egészet hideg (növényi) tejjel! Természetesen, ez is megbolondítható egy kis tejszínhabbal!

Forrás: miss.at, coffeecircle.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...