2020.06.03. 18:00:19 10115 287

Kiderült az igazság! Ezért híznak máshová a nők, mint a férfiak!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Véletlen lenne, hogy mely helyeken halmozódik fel a zsír a testünkben? Miért kerülnek a zsírpárnák máshová a férfiakon és a nőkön? A tudósok több mint 350.000 ember testösszetételének vizsgálatával fényt derítettek a zsírsejtek törvényszerűségeire.

Testalkatok - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Testalkatok

A testalkatok leírásakor legtöbbször a körte és az alma jelzőt alkalmazzák. Nem véletlenül: megfigyelhető, hogy a nők leginkább derékra és combra, míg a férfiak hastájékra híznak.

Aktív és inaktív gének

A feltűnő különbségekért 98 gén tehető felelőssé, amelyek közül 37 azonban csak a nőknél aktív! Ezek hivatottak befolyásolni a test zsírsejtjeinek hastájéktól eltérő eloszlását, tehát a férfiaknál ez az inaktivitás magyarázza, hogy főként hasra hízékonyak. A nők esetében nem-specifikus hormonok felelősek a szóban forgó gének tevékenységéért.

Manipulálhatók-e a zsírsejtek?

A pontos módszer még nem kidolgozott, azonban annyi bizonyos, hogy nagyon érdemes odafigyelnünk az étkezésünkre aszerint, hogy hol halmozódik fel bennünk a zsír:

  • Az úgynevezett zsigeri (hasüregi) zsírhoz a kardiovaszkuláris betegségek és az inzulinrezisztencia magasabb kockázata kapcsolódik. Ennél fogva a férfiak jobban ki vannak téve bizonyos anyagcsere-, valamint szív- és érrendszeri betegségeknek.
  • A test más területein lerakódott zsírt bőr alatti zsírrétegnek nevezik. Kisebb élettani kockázatot jelent, mint a zsigeri zsír; ez jó hír a nők számára. Viszont a test „szigetelésére” használt réteg alacsony érsűrűséggel rendelkezik, ezért olyan nehéz a célzott zsírégetés: a zsírbontás során felhalmozódott (mellék)termékek elszállítása nehézkes eme területekről.

A felfedezések segíthetnek a túlsúlyhoz kapcsolódó betegségeknek a további megértésében, megelőzésében.

Forrás

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mi köze van a szemed színének a személyiségedhez?

Arra a kérdésre, hogy mi a „legleleplezőbb” elem egy ember személyiségében, Natalie Engelbrecht pszichoterapeuta azt válaszolta, hogy: a szemszín. Mint kiderült, az egyik legfontosabb érzékszervünk színe nem csupán esztétikai értékkel bír, hanem néminemű betekintést enged az egyének „mikrokozmoszába” is. Megnézzük, milyen izgalmas sajátosságok derültek ki még látószervünk színe kapcsán.

Így készül a 10 perces spagetti! – Tuti recept örökké rohanóknak

Amikor az éhség gyorsan támad, és nincs idő hosszú órákat tölteni a konyhában, egy gyors spagetti receptje a legjobb barátunk lehet. Ez a mindenki által kedvelt tésztaétel, pillanatok alatt készíthető el, és tökéletes választás egy rohanós nap után gyors ebédnek vagy villámgyors vacsorának.

Miről árulkodnak a több kultúrában titokzatosnak vélt anyajegyek?

A bőr fejlődési rendellenessége miatt kialakuló naevusokat a köznyelvben egyszerűen anyajegyekként ismerjük. A leggyakoribbak: a barna, esetenként fekete színű bőrfoltok, valamint az általában kidudorodó festékes anyajegyek, melyekből apró hajszálak nőnek ki. Egyéb típusai a szederjes anyajegyek, melyeket sok helyen „tűzfoltként” emlegetnek, a szivacsszerű barlangos érdaganatok, továbbá a ritkábban jelentkező faggyúmirigyes anyajegytípusok. Szinte minden kultúrában felfigyeltek ezekre a - többnyire veleszületett és ártalmatlan - „bőrlenyomatokra”, így nem meglepő, hogy a népi hiedelmekben, babonákban, mítoszokban is kiemelt helyhez jutottak.