2020.06.03. 18:00:19 10104 287

Kiderült az igazság! Ezért híznak máshová a nők, mint a férfiak!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Véletlen lenne, hogy mely helyeken halmozódik fel a zsír a testünkben? Miért kerülnek a zsírpárnák máshová a férfiakon és a nőkön? A tudósok több mint 350.000 ember testösszetételének vizsgálatával fényt derítettek a zsírsejtek törvényszerűségeire.

Testalkatok - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Testalkatok

A testalkatok leírásakor legtöbbször a körte és az alma jelzőt alkalmazzák. Nem véletlenül: megfigyelhető, hogy a nők leginkább derékra és combra, míg a férfiak hastájékra híznak.

Aktív és inaktív gének

A feltűnő különbségekért 98 gén tehető felelőssé, amelyek közül 37 azonban csak a nőknél aktív! Ezek hivatottak befolyásolni a test zsírsejtjeinek hastájéktól eltérő eloszlását, tehát a férfiaknál ez az inaktivitás magyarázza, hogy főként hasra hízékonyak. A nők esetében nem-specifikus hormonok felelősek a szóban forgó gének tevékenységéért.

Manipulálhatók-e a zsírsejtek?

A pontos módszer még nem kidolgozott, azonban annyi bizonyos, hogy nagyon érdemes odafigyelnünk az étkezésünkre aszerint, hogy hol halmozódik fel bennünk a zsír:

  • Az úgynevezett zsigeri (hasüregi) zsírhoz a kardiovaszkuláris betegségek és az inzulinrezisztencia magasabb kockázata kapcsolódik. Ennél fogva a férfiak jobban ki vannak téve bizonyos anyagcsere-, valamint szív- és érrendszeri betegségeknek.
  • A test más területein lerakódott zsírt bőr alatti zsírrétegnek nevezik. Kisebb élettani kockázatot jelent, mint a zsigeri zsír; ez jó hír a nők számára. Viszont a test „szigetelésére” használt réteg alacsony érsűrűséggel rendelkezik, ezért olyan nehéz a célzott zsírégetés: a zsírbontás során felhalmozódott (mellék)termékek elszállítása nehézkes eme területekről.

A felfedezések segíthetnek a túlsúlyhoz kapcsolódó betegségeknek a további megértésében, megelőzésében.

Forrás

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Ledönthető-e az előítélet masszív fala?

Az egykori kémikus és egyetemi tanár, Fabinyi Rudolf, az 1930-as évek elején úgy fogalmazott, hogy a hiedelmek egész tömege úgy üli meg a közvéleményt, akárcsak a lidércnyomás, melyek között kimagasló helyen szerepel az előítélet. Bár Fabinyi ekkor leginkább a pszichiátriai betegségekben érintettekkel szemben állított beskatulyázásokat helyezte előtérbe, elmondható, hogy ez számos területre kiterjeszthető. Milyen (ős)forrásból eredeztethető ez a nem tapasztalatokra, hanem feltételezésekre alapozott megállapítás? Vajon ledönthetőek ezek a vaskos sztereotípia-falak?

Mennyire ismered a tested jelzéseit, üzeneteit?

A testünk leginkább a fájdalom nyelvén szól, ha nincs valami rendben az állapotával. Ez a fizikai és biológiai szempontból is különleges „szerkezet” speciális jelzéseivel segít megérteni, hogy hol kereshető meg a probléma gyökere, hogy kellőképpen javíthassuk azt.

AKÁR HÁROMSZOR VALÓSZÍNŰBB, HOGY AZ ELSŐ CSONTTÖRÉST ÚJABB KÖVETI, HA CSONTRITKULÁS ÁLL A HÁTTÉRBEN

A csontritkulás miatt bekövetkezett első csonttörés két-háromszorosára növeli a következő törés kockázatát. Idős korban a combnyaktörés különösen veszélyes, így kiemelt jelentőségű a csontritkulás (oszteoporózis) időbeni felismerése és kezelése, hiszen kitartó gyógyszeres terápiával teljesen meggyógyítható. Csontjaink egészségéhez a D-vitamin is elengedhetetlen. A nyári, napos időszakban negyedóra alatt előállítja szervezetünk a napi szükséges mennyiséget.