2017.04.26. 11:00:52 18356 336

Kicsi az udvar, nincs kert? Nem akadály! Így lehet mégis zöld a környezeted!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Lehet, hogy csak egy terasznyi terület áll a rendelkezésedre, lehet, hogy egy kisebb-nagyobb lakásnyi, de ez ne akadályozzon meg abban, hogy maximálisan kiélvezd a szabad levegőt, és eme talpalatnyi terület kínálta lehetőségeket. Hiszen egy kis kert is több, mint a semmi!

Kis kert fűszernövényekkel - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kis kert fűszernövényekkel

1. Helyezz el növényeket cserépben!

Ha csak egy terasznyi területed van, akkor sem kell lemondanod a dísznövényekről, sőt, akár még paprikát vagy paradicsomot is termeszthetsz! Helyezz el kisebb-nagyobb virágládákat, és ültesd tele őket.

2. Mi a fűszernövényeket sem hagynánk ki!

Kedvenc zöld fűszereid frissen még finomabbak, és egy terasznál több nem kell ahhoz, hogy elegendő bazsalikomod, kakukkfüved, oregánód, petrezselymed, snidlinged, rozmaringod, mentád, citromfüved és levendulád legyen - legalábbis mi ezeket a fűszernövényeket választanánk. Ültesd őket cserepekbe, és helyezd el őket egy kis asztalkán.

3. Pozsgások

Ha sziklakeret nem is tudsz építeni pozsgásokat telepíthetsz a teraszra is. Jól mutatnak, kevés föld is elég nekik és nagyon jól variálhatók. Akár

4. Ötletes elrendezések

A cserepek és balkonládák elhelyezése, beültetése kreatívabb művelet, mint gondolnád. Van is egy rakás ötletünk arra, hogyan tedd egyedivé a kerti ücsörgős sarkot: Cserép és balkonláda ötletek, amiket Te is megvalósíthatsz>>

5. Tündérkertek

Apró tündérkerteket is készíthetsz, melyhez akár törött cserepeket is felhasználhatsz. Nagyon eredeti dolgokat kreálhatsz, ennél jobb hobbi nem is kell. Inspiráló ötleteinket itt találod.

Tündér kertekTündér kertek

6. Raklapok

A raklapos ötleteknek se szeri se száma, mondjuk ez egyáltalán nem véletlen, hiszen nagyon jól hasznosíthatók bútoroknak vagy akár virágok elhelyezésére is alkalmasak. Legjobb raklapos ötleteinket ezeken a linkeken megtalálod:

Kerti ötletek raklappal a hintaágytól az ösvényig>>

Színes ötletek raklap bútorokhoz>>

7. Gumiabroncsok

Ha bátran nevezhető udvarnak a rendelkezésedre álló terület - bármilyen kicsi is legyen - akkor akár egy vagy több kiszuperált gumiabroncsnak is hasznát fogod venni. 10 játékos ötlet a kertbe és a lakásba régi gumiabroncsokból>>

Még több ötlet igazán kicsi teraszokhoz

Ha tényleg csak egy pici teraszod van, sőt, inkább csak egy erkélyed, ott is megteremtheted a nyugalom szigetét! Így varázsold otthonossá az erkélyed, teraszod>>

Mini virágos kert

Egy apró akváriumban is nevelgethetsz zöld növényeket, az is feldobja a terasz hangulatát, de bent a lakásban is elhelyezheted.

Kis veteményes

Ha a kicsi udvar ellenére sem szeretnél lemondani a veteményezésről, akkor készíts magaságyat. Itt adunk tippeket a kerti magaságy megvalósításához.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...