2015.03.16. 20:15:03 12943 370

Kerti magaságy – Úgy jó, ha teleülteted!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Eddig csak gondolkoztál egy magaságy telepítésén? Most megkönnyítjük a döntést! Ha nincs nagy hely az udvarban, vagy nem vállalnád egy nagyobb kert rendezését, mégis szívesen ennél olyan zöldséget és gyümölcsöt, amit te termesztettél, akkor bizony neked magas ágyat kell építened.

Friss hajtások - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Friss hajtások

A területet lezárhatod például egy már kidobásra ítélt zsalugáterrel, mint ahogy a videóban látható magasággyal is tették. A fóliabélés segít abban, hogy ne száradjon ki olyan hamar a föld, és ne korhadjon el a fa, ám nem baj, ha vannak rajta sérülések, hiszen a szellőzést is meg kell oldani.

A magaságy egy pár fős család zöldség szükségletét könnyedén ellátja, így finom és friss zöldségek kerülhetnek az asztalra, de minimális helyet kell csak gondoznod és beültetned. Ráadásul nem kell nagyokat hajolni kapáláskor. :) A magaságy tehát tiszta haszon, ha jól építed meg. Ehhez itt találhatsz segítséget.

Forrás: hobbikert.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

A legjobb "nagyi lekvárja" receptek

Mai napig a számban is összefut a nyál, ha eszembe jut gyerekkorom szilvalekvárja. Családi házban éltünk, nagy kerttel. Sosem felejtem el, amikor ősszel elindult a gyümölcsszezon, összegyűlt a nagy család a szomszédsággal, és elindult a lekvárfőzés. Óriási üstben rotyogott a szilva, egész éjjel őrizték, kevergették, hogy jól megfőjön. Mi gyerekek természetesen nem mehettünk az üst közelébe, de emlékszem mennyire élveztük a felhajtást, az illatokat és egymás társaságát. Alig vártuk a kóstolást. Ott álltunk sorban a jókora karéj vajas kenyerünkkel, amire rákerült a frissen elkészült, épphogy kihűlt szilvalekvár.

Neki is szüksége van a „kényeztetésre” – Így ragyogjon újra a telefonod tokja

Azt már régóta tudjuk, hogy a telefonunkat bizonyos időközönként, jó esetben napi rendszerességgel nem árt fertőtlenítő tisztítószerrel átkennünk, mert baktériumok, egyéb kórokozók közkedvelt „nyaralóhelye”. Ha tokban tartod a telefonodat, természetesen mindez arra (is) vonatkozik.

A hét elején ismét csapadékosabb lesz az idő, a hét második felében melegedés kezdődik

A hét elején ismét csapadékosabbra fordul az időjárás és megerősödik a szél is, a legmelegebb órákban a hőmérséklet 14-20 fok között alakul. A hét második felében időszakos szakadozások mellett nagyrészt erősen felhős lesz az ég, és záporok, zivatarok is előfordulhatnak, de a hőmérséklet csúcsértéke ekkor már 15 és 24 fok között alakul.