2015.03.22. 14:00:00 16694 514

Így varázsold otthonossá az erkélyed, teraszod!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az erkély, terasz rendkívül praktikus tud lenni, pláne kicsi lakásban, hiszen rengeteg holmi elfér kint, ami az otthonunkba már nem bírunk besuvasztani. Ám ha Te nemcsak tárolásra szeretnéd használni azt a kis plusz teret, nézd át a fotókat, hogyan hasznosítsd az erkélyed, teraszod, akár tavaszi-nyári nappaliként.

Nappali az erkélyen | Forrás:  Inter IKEA Systems B.V. via schoener-wohnen - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Nappali az erkélyen | Forrás: Inter IKEA Systems B.V. via schoener-wohnen

Legyen az erkélyed a nappalid!

Ki mondta, hogy csak a nappaliban lehet a kanapén elnyúlva nagyokat szusszanni? Alakíts ki az erkély, terasz kisebb, szűkebb végében egy sarkot, ahova egy alacsonyabb ülő-/fekvőalkalmatosság kell, rá vízálló huzatból készült „bélés”, amit telerakhatsz rengeteg puha párnával. És hupp, indulhat a lazulás.

Csinálj oázist apró erkélyedből!

Oázis az erkélyen | Forrás:  Inter IKEA Systems B.V. via schoener-wohnen.deOázis az erkélyen | Forrás: Inter IKEA Systems B.V. via schoener-wohnen.de

Ha egészen apró erkéllyel rendelkezel, attól még megoldható, hogy a kilátás a szobádból szép legyen! Szerezz be néhány, tetszés szerinti növényt, illetve egy kisebb asztalkát, alacsonyabb, magasabb virágtartót, melyekre rápakolhatod a zöldeket tetszés szerint. Így ha kitekintesz a szobából, nappaliból, ezen a gyönyörű oázison pihentetheted a szemed. Ha kicsit több a hely, két szék és egy asztalka is elférhet a növényrengetegben.

Le a csupasz falakkal!

Praktikus és öltöztet | Forrás:  Inter IKEA Systems B.V. via schoener-wohnen.dePraktikus és öltöztet | Forrás: Inter IKEA Systems B.V. via schoener-wohnen.de

Akár elválasztófal a szomszéd erkélyétől, akár „csak” egy oldalfal, ha üresen bámul rád, az bizony lehangoló. Válassz olyan ülőalkalmatosságot, melynek van egy rácsos hátoldala, netán még egy kis tároló is a tetején. Ez feldobja a csupasz falat és tárolónak sem utolsó.

Romantikázz gyertyafényben!

Hangulatvilágítás | Forrás:  Holmegaard via schoener-wohnen.deHangulatvilágítás | Forrás: Holmegaard via schoener-wohnen.de

Igaz, ez csak kiegészítő, de sokat dobhat erkélyed, teraszod hangulatán. Készíts romantikus hangulatvilágítást: végy néhány üveget, helyezz beléjük egy-egy (akár illatos) teamécsest és élvezd a gyönyörű estét kedveseddel a balkonon ücsörögve.

Amikor megszűnnek a határok

Szőnyeg az erkélyen | Forrás: Dedon via schoener-wohnen.deSzőnyeg az erkélyen | Forrás: Dedon via schoener-wohnen.de

Már az első pontban is azt feszegettük, vajon miért ne lehetne az erkélyből, teraszból nappalit csinálni, legalább csak a szép idő idejére. A bútorokon is látszik - mint a kint is használatos dohányzóasztal, az alacsonyabb, párnázott „ülőgarnitúrák”-, hogy a határ a kint és a bent között kezd eltűnni. Hogy még otthonosabbá, „kuckózhatóvá” tedd az erkélyt, teraszt, szerezz be néhány pihe-puha, netán fűhatású szőnyeget, párnát. Ezek még barátságosabbá teszik az új „lakrészt.” Ja, és éljen, éljen, éljen a raklapbútor!

Forrás: schoener-wohnen.de

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

A legjobb "nagyi lekvárja" receptek

Mai napig a számban is összefut a nyál, ha eszembe jut gyerekkorom szilvalekvárja. Családi házban éltünk, nagy kerttel. Sosem felejtem el, amikor ősszel elindult a gyümölcsszezon, összegyűlt a nagy család a szomszédsággal, és elindult a lekvárfőzés. Óriási üstben rotyogott a szilva, egész éjjel őrizték, kevergették, hogy jól megfőjön. Mi gyerekek természetesen nem mehettünk az üst közelébe, de emlékszem mennyire élveztük a felhajtást, az illatokat és egymás társaságát. Alig vártuk a kóstolást. Ott álltunk sorban a jókora karéj vajas kenyerünkkel, amire rákerült a frissen elkészült, épphogy kihűlt szilvalekvár.

Neki is szüksége van a „kényeztetésre” – Így ragyogjon újra a telefonod tokja

Azt már régóta tudjuk, hogy a telefonunkat bizonyos időközönként, jó esetben napi rendszerességgel nem árt fertőtlenítő tisztítószerrel átkennünk, mert baktériumok, egyéb kórokozók közkedvelt „nyaralóhelye”. Ha tokban tartod a telefonodat, természetesen mindez arra (is) vonatkozik.

A hét elején ismét csapadékosabb lesz az idő, a hét második felében melegedés kezdődik

A hét elején ismét csapadékosabbra fordul az időjárás és megerősödik a szél is, a legmelegebb órákban a hőmérséklet 14-20 fok között alakul. A hét második felében időszakos szakadozások mellett nagyrészt erősen felhős lesz az ég, és záporok, zivatarok is előfordulhatnak, de a hőmérséklet csúcsértéke ekkor már 15 és 24 fok között alakul.