2015.03.22. 14:00:00 16207 513

Így varázsold otthonossá az erkélyed, teraszod!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az erkély, terasz rendkívül praktikus tud lenni, pláne kicsi lakásban, hiszen rengeteg holmi elfér kint, ami az otthonunkba már nem bírunk besuvasztani. Ám ha Te nemcsak tárolásra szeretnéd használni azt a kis plusz teret, nézd át a fotókat, hogyan hasznosítsd az erkélyed, teraszod, akár tavaszi-nyári nappaliként.

Nappali az erkélyen | Forrás:  Inter IKEA Systems B.V. via schoener-wohnen - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Nappali az erkélyen | Forrás: Inter IKEA Systems B.V. via schoener-wohnen

Legyen az erkélyed a nappalid!

Ki mondta, hogy csak a nappaliban lehet a kanapén elnyúlva nagyokat szusszanni? Alakíts ki az erkély, terasz kisebb, szűkebb végében egy sarkot, ahova egy alacsonyabb ülő-/fekvőalkalmatosság kell, rá vízálló huzatból készült „bélés”, amit telerakhatsz rengeteg puha párnával. És hupp, indulhat a lazulás.

Csinálj oázist apró erkélyedből!

Oázis az erkélyen | Forrás:  Inter IKEA Systems B.V. via schoener-wohnen.deOázis az erkélyen | Forrás: Inter IKEA Systems B.V. via schoener-wohnen.de

Ha egészen apró erkéllyel rendelkezel, attól még megoldható, hogy a kilátás a szobádból szép legyen! Szerezz be néhány, tetszés szerinti növényt, illetve egy kisebb asztalkát, alacsonyabb, magasabb virágtartót, melyekre rápakolhatod a zöldeket tetszés szerint. Így ha kitekintesz a szobából, nappaliból, ezen a gyönyörű oázison pihentetheted a szemed. Ha kicsit több a hely, két szék és egy asztalka is elférhet a növényrengetegben.

Le a csupasz falakkal!

Praktikus és öltöztet | Forrás:  Inter IKEA Systems B.V. via schoener-wohnen.dePraktikus és öltöztet | Forrás: Inter IKEA Systems B.V. via schoener-wohnen.de

Akár elválasztófal a szomszéd erkélyétől, akár „csak” egy oldalfal, ha üresen bámul rád, az bizony lehangoló. Válassz olyan ülőalkalmatosságot, melynek van egy rácsos hátoldala, netán még egy kis tároló is a tetején. Ez feldobja a csupasz falat és tárolónak sem utolsó.

Romantikázz gyertyafényben!

Hangulatvilágítás | Forrás:  Holmegaard via schoener-wohnen.deHangulatvilágítás | Forrás: Holmegaard via schoener-wohnen.de

Igaz, ez csak kiegészítő, de sokat dobhat erkélyed, teraszod hangulatán. Készíts romantikus hangulatvilágítást: végy néhány üveget, helyezz beléjük egy-egy (akár illatos) teamécsest és élvezd a gyönyörű estét kedveseddel a balkonon ücsörögve.

Amikor megszűnnek a határok

Szőnyeg az erkélyen | Forrás: Dedon via schoener-wohnen.deSzőnyeg az erkélyen | Forrás: Dedon via schoener-wohnen.de

Már az első pontban is azt feszegettük, vajon miért ne lehetne az erkélyből, teraszból nappalit csinálni, legalább csak a szép idő idejére. A bútorokon is látszik - mint a kint is használatos dohányzóasztal, az alacsonyabb, párnázott „ülőgarnitúrák”-, hogy a határ a kint és a bent között kezd eltűnni. Hogy még otthonosabbá, „kuckózhatóvá” tedd az erkélyt, teraszt, szerezz be néhány pihe-puha, netán fűhatású szőnyeget, párnát. Ezek még barátságosabbá teszik az új „lakrészt.” Ja, és éljen, éljen, éljen a raklapbútor!

Forrás: schoener-wohnen.de

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Bosszantó nyomok – Így távolítható el a szilikon 1.

Itt a tavasz, megkezdődnek a felújítások, szépítgetések. Munkától, időtől és persze pénztárcától függően van, aki szakemberre bízza a dolgot és akad, aki saját kezűleg igyekszik kivitelezni a felújítási, javítási munkálatokat. Ha apró rések, lyukak eltüntetése a feladat, a szilikonnal érdemes jó barátságot ápolni.

Nyelveljünk! A nyelvtanulás bonyodalmai és apró trükkök

Azt szokták mondani az ismerőseim, hogy szerencsés vagyok, mert gyermekkoromtól két nyelvet beszélek párhuzamosan, anyanyelvi szinten. Ez valóban egy olyan helyzet, amit már felnőtt korban nem igazán lehet pótolni. Ebből a szempontból a saját esetem kapcsán tapasztalom, hogy mit jelent kisgyermekként két nyelven szinte egyszerre megtanulni beszélni, illetve mit jelent később, már kicsit idősebben egy harmadik nyelvet elsajátítani. Azt gondolná az ember, hogy két nyelv magabiztos használata mellett egy harmadik nyelv megtanulása már gyerekjáték. Jelentem, a dolog nem ilyen egyszerű! Sőt, nagyon nem. Szóval, boncolgassuk ezt egy kicsit részletesebben, hátha sokak számára segítséget jelentenek a saját tapasztalataim.

Közeleg a nyár, és vele együtt a jegeskávé szezon! – Dobd össze otthon!

Nincs is jobb, mint egy ráérős délutánon a barátnőkkel jeges kávét kortyolgatva beszélgetni az élet nagy dolgairól, vagy éppen csacsogni a semmiről. Néha jól esik ezt az otthonunk kényelmében, saját készítésű hideg itókát hörpölgetve megtenni. A helyszínt Nektek kell biztosítani, a jeges kávé receptet mi szállítjuk.