2023.08.22. 17:05:00 8430 272

Kezdődik a gyümölcsözön: Együk a szezon vitaminbombáit!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A nyár végén érő gyümölcsök, mint például a füge és az olyan csonthéjasok mint a szilva, korábban érő társaikhoz hasonlóan kiválóan alkalmasak arra, hogy frissen fogyasszuk el. Mivel gazdagok ízben és aromában, sokféle étel kiváló hozzávalói, de érett, teljes ízvilágukat és a bennük lévő tápanyagokat igazán önmagukban fogyasztva élvezhetjük.

Nyár végi gyümölcskosár - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Nyár végi gyümölcskosár

A nyár végén érő gyümölcsökben szintén találhatók olyan vitaminok, amelyek hozzájárulhatnak az egészséges életmódhoz és a jó közérzethez. Azonban hőkezelés vagy egy hosszabb tárolás során a tápanyagok nagy része elveszik, ezért járunk jobban, ha a befőtt főzés mellett jelentős mennyiségű gyümölcsnek frissen is élvezzük a zamatát.

A barack, a körte, a füge, a szőlő és a szilva olyan gyümölcsök, amelyek természetes módon fordulnak elő a bőr egészségének fenntartásához és az általános jó közérzethez szükséges vitaminok, ásványi anyagok és antioxidánsok. Ezeken felül az őszi időszak előtt szükségünk van immunrendszerünk erősítésére, így ízletes és frissítő vegyes gyümölcsös italokat is turmixolhatunk magunknak.

A nyár végi gyümölcsök legfontosabb vitaminjai

A-vitamin

Ez a vitamin különösképpen a látás és a bőr egészségének megőrzésében nélkülözhetetlen, valamint a sejtek növekedésében játszik fontos szerepet.

B-vitaminok (B1, B2, B6)

A B-vitaminok az anyagcsere-folyamatokban és az idegrendszer megfelelő működésében vannak szervezetünk segítségére.

C-vitamin

Az erős antioxidáns tulajdonságokkal rendelkező vitamin - az immunrendszer támogatása mellett - elősegíti a sebgyógyulást és hozzájárul a bőr egészségének fenntartásához szükséges kollagén termeléséhez.

K-vitamin

A véralvadásban és a csontok egészségének fenntartásában van fontos szerepe.

A friss gyümölcsökben található rostok jótékony hatással vannak az emésztésre, és kiegyensúlyozott étrend mellett hosszú távon még az egészséges testsúly fenntartását is segíthetik.

Forrás: www.gyogyszernelkul.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...