2021.09.06. 11:00:08 7682 263

Készíts egy szuper őszi shake-et kefirből!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha shake, akkor általában valamilyen tej- vagy „tejhelyettesítő”-alapú, gyümölcsös italra gondolunk, ami szuper frissítő, remek reggeli, tökéletes tízórai vagy uzsonna lehet, akár felnőttként, akár gyerekként fogyasztjuk.

Szilvás shake - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szilvás shake

Ha szereted a változatosságot, az őszi ízeket, akkor a most következő receptet Neked találták ki! Hiszen tej helyett kefir az alapja, és így ősszel mi lehetne más az ízesítője, mint szilva, szőlő és némi aszalvány. Meg persze, azért kerül bele egy kis ez meg az is!

Szőlős-szilvás-kefires shake

Íme, a hozzávalók:

  • 10 dkg piros szőlő

  • 1 db szárított datolya, kimagozva

  • 15 dkg szilva

  • 3,5 dl 1,5 %-os kefir

  • 3 dkg ízlés, kedv szerinti fehérjepor (ha kimarad, az sem baj)

  • negyed teáskanál fahéj

  • negyed teáskanál őrölt kardamom

  • 1 evőkanál pisztácia

A szilvát, szőlőt mossuk, majd szárítsuk meg. A szilvát felezzük, magját eltávolítjuk, a szőlővel szintén így teszünk. A gyümölcsöket a fűszerekkel, fehérjeporral, 2,5 dl kefirrel, datolyával összepürésítjük. Majd keverjünk hozzá a kefirből úgy, hogy maradjon 2 evőkanálnyi a díszítéshez. Rakjuk az elkészült shake-et 2 pohárba, tegyük a tetejére a maradék kefirt és egy kevés mandulát. Jó étvágyat!:-)

Forrás: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Napi egy szilva a szorongást távol tartja + 1 extra szilvás-mandulás recept

Noha a szilva rendszertanilag a „vitatott besorolású” kategóriába tartozik, annál nagyobb érdeklődés övezi az egészségre gyakorolt hatását. Ez a Kárpát-medencében és Ázsiában egyaránt őshonosnak tartott gyümölcsféle Magyarországon leginkább a középkorban került az érdeklődés középpontjába. A későbbiek folyamán pedig már aszalványként szállították Németországba, Lengyelországba és Ausztriába is. Ezért nem meglepő, hogy ezeken a helyeken „magyar szilva”néven vált ismertté. A figyelemre méltó történelmi háttér mellett arra is kíváncsiak vagyunk, hogy miért érdemes fogyasztani?

Palóc Búcsú és Folkfesztivál Balassagyarmaton

A hagyományos palóc búcsút rendezik meg a hétvégén folkfesztivállal színesítve a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton; a Szent Anna tiszteletére rendezett búcsút palóc vendégség követi majd vasárnap.

Ledönthető-e az előítélet masszív fala?

Az egykori kémikus és egyetemi tanár, Fabinyi Rudolf, az 1930-as évek elején úgy fogalmazott, hogy a hiedelmek egész tömege úgy üli meg a közvéleményt, akárcsak a lidércnyomás, melyek között kimagasló helyen szerepel az előítélet. Bár Fabinyi ekkor leginkább a pszichiátriai betegségekben érintettekkel szemben állított beskatulyázásokat helyezte előtérbe, elmondható, hogy ez számos területre kiterjeszthető. Milyen (ős)forrásból eredeztethető ez a nem tapasztalatokra, hanem feltételezésekre alapozott megállapítás? Vajon ledönthetőek ezek a vaskos sztereotípia-falak?