2021.12.05. 08:31:08 8568 322

Kávézni reggel (is) jó! – Ha indok kell, mi mutatunk Neked mindjárt ötöt is!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Vannak nézetek, mely szerint a kávé veszélyes, mert pont azt pörgeti túl a szervezetünkben, amit nem kellene. Megint mások szerint módjával fogyasztva még egészséges is. És persze, vannak olyanok is, akik a kávét is kávéval isszák, a nap minden szakában.

Finom kávé - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Finom kávé

Mi most maradnánk a reggelnél. Nézzük csak meg, miért is jó nekünk, ha kora reggel legurítunk egy finom feketét.

Azért nem minden esetben veszélyes az egészségre

Tanulmányok szerint segíthet egészségünk megóvásában, ha reggelente elhörpölünk egy finom kávét. Ha a kutatások helyesek, csökkentheti a Parkinson-kór, a 2.típusú cukorbetegség és a különböző rákos megbetegedések kialakulásának esélyét.

Frissítsd fel a memóriád egy csésze feketével!

Nehezen indul be az agyad reggelente, a memóriád mintha felmondta volna a szolgálatot? Egy csésze kávé sokat segíthet a memóriád javításában. Javíthat a koncentrációdon is. Sőt, napi 3 csésze fekete legurításával lassítható a szellemi leépülés.

Emiatt ne fájjon a fejed!

Egy csésze kávé elfogyasztása a reggeli órákban segítheti a kellemetlen fejfájás kialakulását. Ha egy kevés citromlevet is raksz a feketédbe, még a migrénes fejfájásnak is búcsút mondhatsz.

Nehezen indul be az emésztésed?

Az emésztésed mintha nem is akarna reggel felébredni veled? Tiszta szerencse, hogy a kávé ezen is segíthet. Beindítja a gyomorsavak termelődését, ezáltal gyorsabban lebomlik az elfogyasztott étel. A belek mozgását is begyorsítja, valamint felpörgeti az anyagcserét, ezáltal zsírégető hatása is lehet.

Tudtad, hogy a teljesítőképességeden is javít?

Bizony, egy tanulmány szerint a rendszeres kávéfogyasztás javíthatja akár a sportban nyújtott teljesítményt is, hiszen növelheti a kitartást, csökkenti a fáradtságot, elnyomja a fájdalmat.

Forrás: miss.at

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...