2022.01.25. 12:40:00 6316 193

Jógagyakorlatokkal a pihentetőbb alvásért
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Már mind tudjuk, hogy a jógáról ódákat lehetne zengeni sokféle, nagyszerű egészségügyi hatása miatt, de most az alvásra gyakorolt jótékony hatására helyeznénk a hangsúlyt. Tarts velünk, ha kíváncsi vagy arra, hogy a nap folyamán összegyűjtött feszültség feloldásával hogyan járul hozzá a minőségi alváshoz!

Jógaórán - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Jógaórán

Ki ne szeretne olyan édesdeden aludni mint egy kisbaba? Ahhoz, hogy lefekvés után gyorsan el is tudjunk aludni, főleg, ha a napi 8 órás pihenés nem adatik meg nekünk, elég néhány, erre a célra leginkább megfelelő jógagyakorlatot elsajátítani.

6 jógagyakorlat a nyugodt alvásért

1. Előrehajlás állásból

Álljunk kis kerteszbe, majd hajoljunk derékből a talaj felé. Felsőtesünket próbáljuk meg rásimítani a combokra, miközben karjainkkal átkaroljuk a lábunkat, könyökfogással. Fejünk búbjától kezdve törkedjünk jól megnyújtani magunkat lefelé. 20 másodpercig maradjunk így, mialatt egyik lábról a másikra visszük át egy picit a súlyunkat.

2. Ülésből előrehajlás

Nyújtott lábbal üljünk le a földre, hátunk is maradjon egyenes. A lábakat megfeszítve, csípőből hajoljunk minél előbbre. Ha elértük a mozdulat maximumát, tartsuk meg a pózt 15 másodpercen át.

3. Alvó hattyú

A stílusosan a problémakörhöz passzoló nevű gyakorlatot így végezhetjük el: Üljünk le a földre és helyezzünk egy párnát magunk elé. Hajlítsuk be a bal lábunkat úgy, hogy a talpunkat a jobb láb belső combjához érintjük. Most próbáljuk meg kinyújtani jobb lábunkat hátra, magunk mögé, majd hajoljunk előre, fejünket a párnán nyugtatva. Kezeinket nyújtsuk előre, enyhén hajlított könyökkel. A póz 10 lélegzetvételnyi ideig történő megtartása után ismételjük meg a gyakorlatot ellentétes lábakkal.

4. Fél híd

Feküdj le a padlóra, de a lábaid maradjanak hajlítva, majd a vállainkat a talajon leszorítva tartva emeljük fel jó magasra a csípőnket. A karjainkat nyújtsuk közben ki a két lábunk közé a testünk vonala alatt úgy, hogy a tenyereink egymás felé nézzenek. 10 lélegzetvételnyi idő alatt tartsuk ki ezt a pózt.

5. Boldog baba

Feküdjünk a hátunkra, és emeljük fel a lábainkat, majd hajlítsuk be a térdünket. A lábujjaink nézzenek a plafon felé. Karjainkkal belülről kifelé karolva fogjuk át a lábszárainkat (a legjobb, ha elérjük a nagylábujjainkat), miközben térdeinket kétoldalt magunk mellé húzzuk. Óvatosan ringassuk magunkat jobbról balra 15 másodpercen keresztül.

6. Hullapóz

Feküdj lazán háton. A lábaidat nyisd kis terpeszbe, kezek a test két oldala mellett nyugszanak felfelé néző tenyerekkel. A gyakorlat tartson minimum 15-20 másodpercig, de nyugodtan maradjunk így, míg relaxálunk.

Ne feledd! A nyújtástól és más sportoktól eltérően jógázás közben orrlégzést szükséges végezni. Tehát orron kell beszívni, és ugyancsak orron kell kifújni a levegőt.

Forrás: www.womendailymagazine.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Biztonsággal ihatjuk-e a csapvizet?

A Világgazdasági Fórum szerint a világ vízkészlete válságos helyzetbe került, mely erőteljesen összefonódik bolygónk természeti tőkéjének kimerülésével. Nem beszélve az egyre kiszámíthatatlanabbá formálódott csapadékmintáról, a kritikus ütemben zsugorodó jégtakarókról, az egyre sűrűbben jelentkező áradásokról és aszályokról, az emelkedő hőmérséklet által megzavart teljes globális vízciklusról. Érthető, ha felmerül a kérdés: hogy állunk ma Magyarországon a vízkészlet kérdésével és a vízminőséggel? Biztonsággal ihatjuk-e a csapból folyó vizet?

Egyszerű, friss spárgából készült tavaszi ínyencség

Kissé korábban, mint szokott, de a meleggel együtt beköszöntött a spárgaszezon is. A spárga egy rendkívül népszerű tavaszi zöldség, melyet nemcsak finom íze, hanem kiemelkedő tápértéke miatt is kedvelünk. Ez a recept egy egyszerű, mégis ínycsiklandó módja annak, hogy élvezhessük a spárga friss, természetes ízét, miközben egy kis fokhagymával és sajttal még gazdagabbá tehetjük az élményt.

Mert a tökéletes tükörtojás igenis létezik! – Íme a titok!

A tojást sokféleképpen készíthetjük el, ezáltal lehet belőle finom reggeli, gyors vacsora, vagy a „mit főzzek ma?” kérdést megoldandó villámebéd. Ott van szinte minden ételükben, legyen szó főfogásról, desszertről, vagy éppen levesről. Az elkészítési módját illetően pedig mindenkinek más a kedvence.