2022.01.25. 12:40:00 6332 193

Jógagyakorlatokkal a pihentetőbb alvásért
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Már mind tudjuk, hogy a jógáról ódákat lehetne zengeni sokféle, nagyszerű egészségügyi hatása miatt, de most az alvásra gyakorolt jótékony hatására helyeznénk a hangsúlyt. Tarts velünk, ha kíváncsi vagy arra, hogy a nap folyamán összegyűjtött feszültség feloldásával hogyan járul hozzá a minőségi alváshoz!

Jógaórán - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Jógaórán

Ki ne szeretne olyan édesdeden aludni mint egy kisbaba? Ahhoz, hogy lefekvés után gyorsan el is tudjunk aludni, főleg, ha a napi 8 órás pihenés nem adatik meg nekünk, elég néhány, erre a célra leginkább megfelelő jógagyakorlatot elsajátítani.

6 jógagyakorlat a nyugodt alvásért

1. Előrehajlás állásból

Álljunk kis kerteszbe, majd hajoljunk derékből a talaj felé. Felsőtesünket próbáljuk meg rásimítani a combokra, miközben karjainkkal átkaroljuk a lábunkat, könyökfogással. Fejünk búbjától kezdve törkedjünk jól megnyújtani magunkat lefelé. 20 másodpercig maradjunk így, mialatt egyik lábról a másikra visszük át egy picit a súlyunkat.

2. Ülésből előrehajlás

Nyújtott lábbal üljünk le a földre, hátunk is maradjon egyenes. A lábakat megfeszítve, csípőből hajoljunk minél előbbre. Ha elértük a mozdulat maximumát, tartsuk meg a pózt 15 másodpercen át.

3. Alvó hattyú

A stílusosan a problémakörhöz passzoló nevű gyakorlatot így végezhetjük el: Üljünk le a földre és helyezzünk egy párnát magunk elé. Hajlítsuk be a bal lábunkat úgy, hogy a talpunkat a jobb láb belső combjához érintjük. Most próbáljuk meg kinyújtani jobb lábunkat hátra, magunk mögé, majd hajoljunk előre, fejünket a párnán nyugtatva. Kezeinket nyújtsuk előre, enyhén hajlított könyökkel. A póz 10 lélegzetvételnyi ideig történő megtartása után ismételjük meg a gyakorlatot ellentétes lábakkal.

4. Fél híd

Feküdj le a padlóra, de a lábaid maradjanak hajlítva, majd a vállainkat a talajon leszorítva tartva emeljük fel jó magasra a csípőnket. A karjainkat nyújtsuk közben ki a két lábunk közé a testünk vonala alatt úgy, hogy a tenyereink egymás felé nézzenek. 10 lélegzetvételnyi idő alatt tartsuk ki ezt a pózt.

5. Boldog baba

Feküdjünk a hátunkra, és emeljük fel a lábainkat, majd hajlítsuk be a térdünket. A lábujjaink nézzenek a plafon felé. Karjainkkal belülről kifelé karolva fogjuk át a lábszárainkat (a legjobb, ha elérjük a nagylábujjainkat), miközben térdeinket kétoldalt magunk mellé húzzuk. Óvatosan ringassuk magunkat jobbról balra 15 másodpercen keresztül.

6. Hullapóz

Feküdj lazán háton. A lábaidat nyisd kis terpeszbe, kezek a test két oldala mellett nyugszanak felfelé néző tenyerekkel. A gyakorlat tartson minimum 15-20 másodpercig, de nyugodtan maradjunk így, míg relaxálunk.

Ne feledd! A nyújtástól és más sportoktól eltérően jógázás közben orrlégzést szükséges végezni. Tehát orron kell beszívni, és ugyancsak orron kell kifújni a levegőt.

Forrás: www.womendailymagazine.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

A férfiak vagy nők barátsága tart tovább?

Fordíthatjuk tekintetünket a világ bármely részére, mindenhol meggyőződhetünk „az ember társas lény” örökigazságáról. Egymagában a teremtés koronájaként méltatott emberi lény gyenge, örökös célpontja a veszélynek, fenyegetettségnek. Ezért emberi kapcsolatok és együttműködések bázisára épülő társadalmat rendezett maga köré, melyben megosztotta a tevékenységeket, szorosabbra fűzte az ember-ember köteléket. Mindeközben észlelte, hogy bizonyos kapcsolattípusokért érdemes többet munkálkodni, azok minőségét folyamatosan növelni – leginkább a család, a rokonság, a partnerkapcsolat és a barátság tartozik ezek közé. Ez utóbbi kapcsolattípus kapcsán kérdésként merülhet fel, hogy vajon melyik nem képviselői képesek és készek hosszabb távú barátságok kialakítására és fenntartására?

Befejeztem, nem fejeztem? Tudj meg többet a Zeigarnik-hatásról

Ma milyen eddig még befejezetlenül várakozó teendők jutnak eszedbe? Ezzel szemben pedig hányszor fordul elő az, hogy olyan feladataidra gondolsz, amelyeknek a végére már sikerült pontot tenned? Mennyire érzel leküzdhetetlen késztetést arra, hogy tovább nézz egy függőben hagyott cselekményű sorozatot? Mindezek a kérdések szorosan összefüggnek a Zeigarnik-effektus néven futó jelenséggel. Hogy miről is van szó? Erre a kérdésre az alábbiakban keressük a választ.

Süssük magunk a (mindennapi) kenyerünket – Legalább 10 okunk lehet erre

Szokták mondani, hogy a kenyér az élet szimbóluma, a kovász pedig a lelke. Nem meglepő hát, hogy a pandémia alatt többen igyekeztek elsajátítani a házi kenyérsütés csínját-bínját. Legyen szó bár a klasszikus kovászos, az élesztős vagy sütőporos, a teljes kiőrlésű vagy fehér liszttel készített, a világos vagy barna, a ropogós vagy puha változatokról, bizony nem sokan tudnak ellenállni a frissen sült kenyér illatának.