2024.02.19. 17:41:34 7421 224

Jóból is megárt a sok! – Mert sportolni is lehet túl sokat!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Azt hihetnénk, a sportot túlzásba vinni lehetetlen. Hiszen egyrészt, mit is jelent egyáltalán a túl sok mozgás. Másrészt, mennyi idő és energia kellene ahhoz, hogy valaki túlhajszolja magát és túl sokat mozogjon? Csak szólunk, hogy a jelenség nem csak papíron létezik, bizony túlzásba eshetünk sportolás terén!

Rendszeres sportolás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Rendszeres sportolás

De légy nyugodt, és főleg figyelmes, mert a szervezeted okos szerkezet, jelezni fogja, ha érdemes visszavenned mozgás terén. Ha a következőket tapasztalod magadon, érdemes átreformálnod a heti, havi edzéstervedet!

  • Mindent és főleg most azonnal! Te mindent is szeretnél sportolni, lehetőség szerint gyakran, és minél hosszabb ideig. Maradj a realitás talaján, ne legyenek irreális elvárásaid magaddal szemben, mert gyorsan kiéghetsz!

  • Hangulat a béka popója alatt? Ugyan a mozgás endorfint termel, ami a boldogság egyik „alaphormonja”, a sok sport ellenére Te mégis mindig rosszkedvű vagy? Meglehet, éppen a túlzásba vitt testmozgás miatt vagy mindig melankólikus hangulatban!

  • Ez most nátha, vagy csak valami olyasmi? Sokszor vannak náthás tüneteid, úgy érzed, egyik betegségből mész a másikba? Hiszen az immunrendszerednek semmi baja, a sok mozgás karban tartja, nem? Épp ellenkezőleg, lehet, pont az okozza a tüneteket!

  • Nem jön álom a szemedre? Bármilyen fáradt vagy, nem tudsz elaludni? Csak forgolódsz éjszakánként, másnap pedig csak szédelegsz a fáradtságtól? Meglehet, a túlzásba vitt sport az oka!

  • Soha nem érzed magad kipihentnek! Az álmatlanság és a folyamatos betegségérzet jócskán kivesz belőled, emiatt állandóan fáradtságérzet van rajtad. A túltolt sport egyik tipikus tünete is lehet ez!

Forrás: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...