2018.04.21. 20:49:28 10437 267

Itt a jó idő, irány grillezni! – Különleges receptek!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A napsütésen, madárcsicsergésen, simogató szellőn túl van még valami, ami így, a tavasz beköszöntével, a nyárra várva feldobja az embert. Ez pedig annak a lehetősége, hogy hamarosan előkerülnek a grillsütők, rácsok, tárcsák, hiszen indul a sütögetős szezon!

Grillezett banán - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Grillezett banán

Jöhetnek a kolbik, finom pácolt husik, halak a rácsra és indulhat is a party! Persze, akik a zöldségeket előnyben részesítik, azoknak sem kell lemondaniuk a tavaszi-nyári élvezetről, hiszen kerülhet cukkini, padlizsán is a grillsütőbe, grillsütőre. Persze, a körítés sem mindegy, jöhetnek az isteni szószok, szuper saláták!

Ám ha az idei grillszezont csupa különlegesség elkészítésének szenteled, íme, itt van hozzá néhány recept a haushaltstipps.net jóvoltából!

Süssünk, süssünk… töltött gombát!

Hát ez istenien hangzik! Így készítsd el!

Először is szerezd be hozzá ezeket:

  • 6 db, nagyobb méretű champion gomba

  • 6 bazsalikom levél

  • 6 szelet bacon szalonna

  • 6 kocka juhtúró

  • 2 db újhagyma

  • só, bors

Mosd meg a gombákat, a szárukat vágd ki! Tegyél egy-egy levél bazsalikomot a gombákba, majd sóval, borssal fűszerezd meg az egészet. Vágd apróra az új hagymát, keverd össze a túróval és töltsd bele a kis „kalapokba”. No, és most jön az ínyencség! Tekerd körbe a gombákat egy-egy szelet bacon-nel. Most mehetnek az apróságok a rácsra, ahol 5-10 perc alatt el is készülnek. Ennél a fajta ételnél nem árt, ha tető is van a grilledhez, mert azt jó rátenni, míg a gombák elkészülnek.

Pizza a grillen? Pizza a grillen!

Hogy hogy kerül a pizza a grillrácsra? Hát így! (Ám az fontos, hogy pizza kő legyen a háztartásodban, amit a rácsra helyezhetsz!)

Ez kell hozzá:

  • 15 dkg durumbúzaliszt

  • 1,5 dkg friss élesztő (ha száraz élesztőt használsz, abból 0,5 dkg elegendő)

  • fél kg olasz (00-ás) liszt

  • 0,5 dl olaj

  • 3,5 dl hideg víz

  • 2 teáskanál só

  • ízlés szerint választott feltét

Keverjük össze a folyékony összetevőket, majd tegyük bele az élesztőt a keverékbe. Ehhez mehet a durumliszt, majd a só. Az egészet gyúrjuk át! Ehhez mehet annyi 00-ás liszt, amennyitől megfelelő állagú lesz a tésztánk. Gyúrjuk át párszor, majd szedjük egyenlő darabokra (attól függően, mekkora pizzákat szeretnénk) és csináljunk belőlük gombócokat. Most irány a hűvös, 3 órán keresztül a hűtőben kell pihenniük a kis gombócoknak. Ha letelt az idő, sodorjuk ki a tésztagolyókat egyenként, kenjük meg pizzaszósszal, és mehet rá a kedvünknek, ízlésünknek megfelelő feltét. Most jön a sütés! Tedd a pizza követ a már beizzított grillrácsra, körülbelül negyed órára, amíg a lap felforrósodik. Ha megvan, mehet rá a pizza! Nagyjából negyed óra, 20 perc kell a tésztának, míg átsül!

Desszertnek sem utolsók!

Ha már degeszre ettétek magatokat a finom húsokkal, zöldségekkel, salátákkal, jöhet egy kis finomság, ugye?

Kezdjük az ananásszal!

Ezek legyenek otthon, ha ananászt grilleznél:

  • 5 dkg olvasztott, de már nem meleg vaj

  • chili szósz

  • negyed teáskanál méz

  • só ízlés szerint

Ja, és egy ananász!:-)

Hámozd meg az ananászt és távolítsd el a közepét, majd szeld fel hasábokra. Tedd a darabokat egy zacskóba. Most mehetnek a zacsiba a fűszerek, a méz, a chili szósz és a vaj. Zárd le jól a zacskót és most rázd össze az egészet, úgy, hogy az ananászdarabok mindenhol fűszeresek, szószosak legyenek. Ha jót akarsz, az egészet hagyd egy éjszakát a hűtőben állni. Másnap pedig dobd a grillre, 2-3 perc alatt el is készülnek a gyümölcsdarabkák!

Jöhet egy kis sült banán?

Naná! A hozzávalók a következők:

  • 4 db banán

  • 5 dkg keverék, melyben lehet dió, mogyoró, pisztácia

  • 2 csokoládé, de szerintem jöhet egy táblával is (csak hogy az elkészítés közben is lehessen nassolni)

Vágd be a banánokat hosszában, de úgy, hogy a héj még rajta van. Mosd darabolt fel a csokikat, és tegyél belőle a banán belsejébe. Ha állítható a hőfok a grilleden, olyan 180 ⁰C-os legyen. Tedd a rácsra a banánokat, ha van, zárd le a grill tetejét és körülbelül negyed óra alatt süsd meg őket. Akkor jó, ha kívülről szép barna, belülről pedig lágyak a gyümölcsök. Ha kész van, vedd le a grillről, és szórd meg az előzőleg már apróra vágott diófélékkel! Ugye, milyen finom?:-)

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Külső és belső méregtelenítés természetesen

Ki ne szeretne a reggeli ébredéskor erőtől duzzadóan kipattanni az ágyból? Jó lenne a fásultságot, levertséget, bágyadtságot, ingerültséget, valamint az emésztési zavarokat, fejfájást, a különféle bőrbetegségeket csak hírből ismerni? Marie Farquharson könyvében, a Természetes méregtelenítésben arra hívja fel a figyelmünket, hogy az, ahogyan a saját bőrünkben érezzük magunkat arról a testi képességünkről fest képet, ahogyan a mérgekkel bánunk.

Poke bowl, ízletes és színes tál Hawaiiról

A Poke bowl, vagy más néven csak "poke", az utóbbi évek egyik legnagyobb ételtrendje lett világszerte. Ez a Hawaii-szigetekről származó étel a friss, nyers halat, zöldségeket és szószokat kombinálja egy tálba helyezve. Annak ellenére, hogy eredete a ’70-es évekre nyúlik vissza, a poke mostanra újra divatossá vált, különféle variációkban jelenik meg az egész világon, így Magyarországon is.

Az Auchanból vásárolt szénsavmentes vizet hívott vissza a Szentkirályi

A Szentkirályi minőségellenőrző laboratóriuma jelezte, hogy a palackozás során a 1,5 literes szénsavmentes Szentkiralyi termékbe csekély adagban tisztitószer került, ezért a Szentkirályi Magyarország kéri a fogyasztókat, akik múlt pénteken, március 22-én bármelyik Auchan áruházban olyan 1,5 literes, szénsavmentes (rózsaszín kupakos) Szentkirályi ásványvizet vásároltak, amelynek a palack nyakán látható lejáratai ideje 21.03.2025, hogy ne fogyasszák el azt, hanem vigyék vissza az áruházba, ahol vásárolták.