2022.05.29. 17:47:13 8905 283

Isteni desszertek májusi gyümölcsökből
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A friss gyümölcsök kedvelőinek a május egy Kánaán. Ebben a hónapban csupa piros gyümölcs érik, amelyek nemcsak vitaminokban gazdagok, hanem az ízviláguk is mennyei. Fogyaszthatjuk nyersen, de isteni desszertek és sütemények is készíthetők belőlük. Íme kettő ínyenc recept, amit érdemes ezekből az idénygyümölcsökből elkészíteni.

Cseresznyés süti - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Cseresznyés süti

Diós-cseresznyés szelet

Hozzávalók

100 g joghurt

100 g cukor

200 g finomliszt

200 g cseresznye

100 g dió

1 db tojás

5 g sütőpor

10 g vaníliás cukor

1 csipet só

1 dl napraforgó olaj

1 ek vaj (a forma kikenéshez)

Nagyon egyszerűen elkészíthető sütemény, azonban az ízvilága annál finomabb. A joghurtot, a cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, a tojást, a lisztet, az olajat és a sütőport keverjük össze. Fontos, hogy ebben a sorrendben. Amint egy tésztává dolgoztuk, a masszát öntsük a már kivajazott sütőformába. Akár lehet egy tepsibe vagy muffinos formába. Majd ezt követően szórjuk a tetejére a cseresznyét és a diót. Előmelegített sütőben tűpróbáig süssük. A végén porcukorral hintsük meg, és friss cseresznyével tálaljuk.

Epres Tiramisu pohárkrém

Hozzávalók

50 dkg mascarpone

14 dkg cukor

2,5 dl hideg habtejszín

6 dkg porcukor

1 tk vanília aroma

1 cs babapiskóta

1 doboz friss eper

1 ek citromlé

2 dl víz

1 ek keményítő

Első lépésként a mascarponét 4 dkg cukorral alaposan keverjük össze. A habtejszínt a porcukorral és a vanília aromával habverő segítségével habosra keverjük, majd kis adagokban hozzákeverjük a cukros mascarponéhoz. Ezt a mixet töltsük egy habzsákba, és felhasználásig tegyük be a hűtőszekrénybe. Közben az eperszószt elkészítjük.

Az epret, a citromlevet, a maradék cukrot és a vizet egy lábasban felforraljuk, és addig főzzük, amíg az eper puha nem lesz. Az eper levéből egy keveset félreteszünk, mert ebbe fogjuk később a piskótákat bele forgatni. Az elkészült szószhoz hozzá öntjük a kevés vízzel kikevert keményítőt, újra felforraljuk és a végén hagyjuk kihűlni. A félretett szószba a kettétört babapiskótákat bele mártogatjuk és a pohár aljára tesszük. Erre teszünk a mascarpone krémet, majd a tetejére a kihűlt eperszószt, és ezt a sorrendet ismételjük, amíg a pohár tele nem lesz. A tetejét eperrel díszítjük és pár órára a hűtőbe tesszük.

Forrás: mindmegette.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...