2021.10.13. 17:15:00 9680 302

Ismerd fel a fáradtság 7 fajtáját, hogy a megfelelő módon pihenhesd ki magad!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Miért van az, hogy az ember egy-egy pihentetőnek szánt nyaralás vagy szabadnap után fáradtabbnak érzi magát, mint annak előtte? A magyarázatt meglepő, de annál egyszerűbb! Nem a valós fáradtságnak megfelelő pihenést választottuk! Ugyanis a fáradtságnak 7 lehetséges fajtája is lehet!

Fáradt asszony - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Fáradt asszony

Ha a pihenés nálad is egyenlő a lusta nappal és a bekuckózással, akkor bizony a legtöbb féle kimerültséggel nem fogsz tudni megküzdeni. A fáradtság beazonosítása egy kis odafigyeléssel nem is lesz olyan nagy ördöngösség, és felismerve az aktuális problémát biztosan jól sikerül kipihenned magad.

A digitális fáradtság

A digitális világ olyannyira keresztül szövi a hétköznapjainkat, hogy érzékszerveink teljesen belefáradhatnak. Ha a szemed előtt összefolyik mindaz, ami a képernyőn látható, akkor nincs más hátra mint faképnél hagyni a mindenféle elektronikus kütyüt, hogy egy kis időt tölthess a szabadban vagy a szeretteiddel.

Az érzelmi fáradtság

Személyes vagy párkapcsolati kudarc után gyakran érezhetjük magunkat teljesen kifacsartnak. A meggyötört lélek legjobban úgy gyógyítható, ha kibeszéljük magunkból, ami a szívünket nyomja! Az őszinte beszélgetések ideje jön el.

A fizikai fáradtság

Egy mozgalmasabb vagy rendhagyó tevékenységgel társított nap után joggal érezhetjük úgy, mintha nem csak az idő járna ólomlábakon, hanem mi is. Ilyenkor nincs is jobb, mint lepihenni és ejtőzni egy nagyot, hogy lestrapált testünk új előre kaphasson.

A kreatív fáradtság

Ne sóhajtson fel megkönnyebbülve az sem, aki azt hiszi, ez a fajta fáradtság őt nem érinti, hiszen nem ilyen jellegű munkát végez! A kreatív energia egy családi rendezvény vagy a napi menü megtervezése során is kimeríthető. Ha nincs egy épkézláb ötletünk sem, hagyjunk egy kis szabadidőt magunknak (és az agyunknak), azaz kezdjünk el foglalkozni valami teljesen mással. Így hamarosan újra magától beindul majd az ötletgyár!

A mentális fáradtság

Amikor azon kapod magadat, hogy percek óta csak bámulsz ki a fejedből, és a dolgok jóval nehezebben jutnak el a tudatodig, akkor mentális kimerültségre kell gyanakodni. A meditációs gyakorlatok sokat tudnak segíteni, hogy újra úgy vágjon az agyunk,mint a borotva.

A spirituális fáradtság

Akár hiszünk a spiritualitásban, akár nem, a spirituális energiáink akkor is lenullázódhatnak: Ha azon kapod magad, hogy csak sodródsz az árral és minden totálisan értelmetlen körülötted, akkor itt az ideje valami önkéntes munka után nézni. A világ törvényszerűségeinek vizsgálata is segíthet visszatalálni önmagunkhoz.

A szociális fáradtság

Az extrovertált személyiségek körében értelemszerűen sokkal gyakrabban tetten érhető az ilyesfajta kimerültség, hiszen a szüntelen emberi érintkezés is felemésztheti az energiákat. Egyszerűen feltöltődhetünk ilyenkor, ha picit kivonjuk magunkat a nyüzsgésből és szűk körben lazítunk.

Karakter:www.woohoo.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak: a jövő hét első napján még akár 31 Celsius-fok is lehet a Dél-Alföldön, majd beborul az ég, és többfelé kell esőre, akár zivatarra is készülni. A hét közepétől ugyan csökken a csapadékhajlam, de a hőmérséklet jelentősen visszaesik, a legmelegebb órákban mindössze 10-16 Celsius-fok várható, a hidegre hajlamos helyeken pedig visszatérhet a gyenge hajnali fagy. A szél sokfelé lesz erős.

Biztonsággal ihatjuk-e a csapvizet?

A Világgazdasági Fórum szerint a világ vízkészlete válságos helyzetbe került, mely erőteljesen összefonódik bolygónk természeti tőkéjének kimerülésével. Nem beszélve az egyre kiszámíthatatlanabbá formálódott csapadékmintáról, a kritikus ütemben zsugorodó jégtakarókról, az egyre sűrűbben jelentkező áradásokról és aszályokról, az emelkedő hőmérséklet által megzavart teljes globális vízciklusról. Érthető, ha felmerül a kérdés: hogy állunk ma Magyarországon a vízkészlet kérdésével és a vízminőséggel? Biztonsággal ihatjuk-e a csapból folyó vizet?

Egyszerű, friss spárgából készült tavaszi ínyencség

Kissé korábban, mint szokott, de a meleggel együtt beköszöntött a spárgaszezon is. A spárga egy rendkívül népszerű tavaszi zöldség, melyet nemcsak finom íze, hanem kiemelkedő tápértéke miatt is kedvelünk. Ez a recept egy egyszerű, mégis ínycsiklandó módja annak, hogy élvezhessük a spárga friss, természetes ízét, miközben egy kis fokhagymával és sajttal még gazdagabbá tehetjük az élményt.