2021.10.13. 17:15:00 7715 302

Ismerd fel a fáradtság 7 fajtáját, hogy a megfelelő módon pihenhesd ki magad!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Miért van az, hogy az ember egy-egy pihentetőnek szánt nyaralás vagy szabadnap után fáradtabbnak érzi magát, mint annak előtte? A magyarázatt meglepő, de annál egyszerűbb! Nem a valós fáradtságnak megfelelő pihenést választottuk! Ugyanis a fáradtságnak 7 lehetséges fajtája is lehet!

Fáradt asszony - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Fáradt asszony

Ha a pihenés nálad is egyenlő a lusta nappal és a bekuckózással, akkor bizony a legtöbb féle kimerültséggel nem fogsz tudni megküzdeni. A fáradtság beazonosítása egy kis odafigyeléssel nem is lesz olyan nagy ördöngösség, és felismerve az aktuális problémát biztosan jól sikerül kipihenned magad.

A digitális fáradtság

A digitális világ olyannyira keresztül szövi a hétköznapjainkat, hogy érzékszerveink teljesen belefáradhatnak. Ha a szemed előtt összefolyik mindaz, ami a képernyőn látható, akkor nincs más hátra mint faképnél hagyni a mindenféle elektronikus kütyüt, hogy egy kis időt tölthess a szabadban vagy a szeretteiddel.

Az érzelmi fáradtság

Személyes vagy párkapcsolati kudarc után gyakran érezhetjük magunkat teljesen kifacsartnak. A meggyötört lélek legjobban úgy gyógyítható, ha kibeszéljük magunkból, ami a szívünket nyomja! Az őszinte beszélgetések ideje jön el.

A fizikai fáradtság

Egy mozgalmasabb vagy rendhagyó tevékenységgel társított nap után joggal érezhetjük úgy, mintha nem csak az idő járna ólomlábakon, hanem mi is. Ilyenkor nincs is jobb, mint lepihenni és ejtőzni egy nagyot, hogy lestrapált testünk új előre kaphasson.

A kreatív fáradtság

Ne sóhajtson fel megkönnyebbülve az sem, aki azt hiszi, ez a fajta fáradtság őt nem érinti, hiszen nem ilyen jellegű munkát végez! A kreatív energia egy családi rendezvény vagy a napi menü megtervezése során is kimeríthető. Ha nincs egy épkézláb ötletünk sem, hagyjunk egy kis szabadidőt magunknak (és az agyunknak), azaz kezdjünk el foglalkozni valami teljesen mással. Így hamarosan újra magától beindul majd az ötletgyár!

A mentális fáradtság

Amikor azon kapod magadat, hogy percek óta csak bámulsz ki a fejedből, és a dolgok jóval nehezebben jutnak el a tudatodig, akkor mentális kimerültségre kell gyanakodni. A meditációs gyakorlatok sokat tudnak segíteni, hogy újra úgy vágjon az agyunk,mint a borotva.

A spirituális fáradtság

Akár hiszünk a spiritualitásban, akár nem, a spirituális energiáink akkor is lenullázódhatnak: Ha azon kapod magad, hogy csak sodródsz az árral és minden totálisan értelmetlen körülötted, akkor itt az ideje valami önkéntes munka után nézni. A világ törvényszerűségeinek vizsgálata is segíthet visszatalálni önmagunkhoz.

A szociális fáradtság

Az extrovertált személyiségek körében értelemszerűen sokkal gyakrabban tetten érhető az ilyesfajta kimerültség, hiszen a szüntelen emberi érintkezés is felemésztheti az energiákat. Egyszerűen feltöltődhetünk ilyenkor, ha picit kivonjuk magunkat a nyüzsgésből és szűk körben lazítunk.

Karakter:www.woohoo.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Bosszantó nyomok – Így távolítható el a szilikon 1.

Itt a tavasz, megkezdődnek a felújítások, szépítgetések. Munkától, időtől és persze pénztárcától függően van, aki szakemberre bízza a dolgot és akad, aki saját kezűleg igyekszik kivitelezni a felújítási, javítási munkálatokat. Ha apró rések, lyukak eltüntetése a feladat, a szilikonnal érdemes jó barátságot ápolni.

Nyelveljünk! A nyelvtanulás bonyodalmai és apró trükkök

Azt szokták mondani az ismerőseim, hogy szerencsés vagyok, mert gyermekkoromtól két nyelvet beszélek párhuzamosan, anyanyelvi szinten. Ez valóban egy olyan helyzet, amit már felnőtt korban nem igazán lehet pótolni. Ebből a szempontból a saját esetem kapcsán tapasztalom, hogy mit jelent kisgyermekként két nyelven szinte egyszerre megtanulni beszélni, illetve mit jelent később, már kicsit idősebben egy harmadik nyelvet elsajátítani. Azt gondolná az ember, hogy két nyelv magabiztos használata mellett egy harmadik nyelv megtanulása már gyerekjáték. Jelentem, a dolog nem ilyen egyszerű! Sőt, nagyon nem. Szóval, boncolgassuk ezt egy kicsit részletesebben, hátha sokak számára segítséget jelentenek a saját tapasztalataim.

Közeleg a nyár, és vele együtt a jegeskávé szezon! – Dobd össze otthon!

Nincs is jobb, mint egy ráérős délutánon a barátnőkkel jeges kávét kortyolgatva beszélgetni az élet nagy dolgairól, vagy éppen csacsogni a semmiről. Néha jól esik ezt az otthonunk kényelmében, saját készítésű hideg itókát hörpölgetve megtenni. A helyszínt Nektek kell biztosítani, a jeges kávé receptet mi szállítjuk.