2020.11.08. 12:52:42 6466 149

Íme, 8 praktikus lépés, ha a fogyásért gyalognál!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az egészségügyi séta kifejezést sokszor hallhattuk már, de belegondoltunk-e abba, hogy ezt nem az olyan embereknek találták ki, akik valamiféle betegség vagy a koruk miatt esetleg nem képesek intenzívebb aktivitásra? A gyaloglás bizony kényelmes súlycsökkentő eszköz lehet!

Őszi séta - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Őszi séta

Ha valakin több mint 10 kg súlyfelesleg van, az intenzív mozgásformák (pl. futás) nem ajánlottak az ízületek védelme miatt. A fogyást szolgáló egészséges étkezést mindig célszerű testmozgással megtámogatni, és bárminemű mozgás többet ér, mint az üldögélés. Hogy a séta súlycsökkentő hatását igazán kihasználhassuk, szívleljünk meg néhány tanácsot:

1. Ellenőrizzük az időjárást!

Hogy szervezetünk a járás sajátosságaira összpontosíthasson, öltözzünk fel a kinti hőmérsékletnek megfelelően. Vigyázzunk arra is, hogy ne kaphasson el bennünket egy kiadó eső!

2. Szerezzünk be megfelelő felszerelést!

Ez pedig a jó lábbelinél kezdődik: Segítse elő a megfelelő testtartást és tartsa jól a bokánkat is, így hosszabb távokat tudunk majd megtenni. A szélsőségesebb hónapokban egy vízálló széldzseki sem árthat.

3. Hidratáljunk!

Már a séta előtt 30-60 perccel érdemes meginnunk két pohár vizet, hogy vizelési inger nélkül tudjunk kedvünkre gyalogolni. Hazaérkezve pedig újból forduljunk az éltető víz felé a dehidratáltságot elkerülendő. A cukros és szénsavas italok mindig kerülendők!

4. Lépdeljünk helyesen!

Azaz törekedjünk a rossz testtartástól mentes, természetes mozdulatokra. Állat fel, váll leengedve. A hátat tartsuk egyenesen, és figyeljünk arra is, hogy a farizom minden lépésnél intenzíven vegyen részt a gyalogláskor.

5. Vegyük fel a tempót!

A séta intenzitását váltakoztatva a gyaloglás érdekesebbé tehető. A sima sétálgatást vehetjük bemelegítésnek, ám érdemes egy gyorsabb tempóval kissé felgyorsítanunk a pulzusunkat. Az erőteljes járási tempót minden alkalommal kicsit hosszabban tudjuk majd teljesíteni.

6. Tűzzünk ki célt!

Már napi fél óra is nagyban hozzájárulhat az egészségünk karbantartásához, de önmagunk motiválásáért állítsunk fel különböző feladatokat. Ebben a gyaloglással kapcsolatos alkalmazások lehetnek segítségünkre!

7. Használjuk ki a domborzati viszonyokat!

A lejtőkön való leereszkedés és az emelkedőn való felkaptatás más és más módon mozgat át, csökkenti az ízületek terhelését. Ha az időjárási viszonyok nem kedveznek a szabadban történő sétáláshoz, állítgassuk a futópad dőlésszögét!

8. Szórakozzunk jól séta közben!

Hogy ne egy elvégzendő feladat, hanem egy egészséges hobbi lehessen, hívjunk társaságot magunk mellé. Ha magányos farkasok vagyunk, akkor pedig minket feltöltő zenékkel vagy hangoskönyvvel is bővíthetjük a felszerelésünket.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...