2024.03.31. 08:30:48 5979 215

„Imádomdesszert” a frissesség jegyében!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Egy egyszerűen és gyorsan elkészíthető desszertért nem csak mint „fogyasztók”, hanem mint „készítők” is odáig vagyunk. Ha ez ízével is elvarázsol, akkor duplán nyert ügyünk van. Annyi bizonyos, hogy a lenti finomságot sokszor fogja még kérni tőled a nagyérdemű, mert isteni finom!

Pillecukor | Fotó: 123rf.hu - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Pillecukor | Fotó: 123rf.hu

A citrom ilyentájt már a tavasz frissességét, illetve annak közeledtét is jelzi. Kapkodd össze a hozzávalókat és készítsd el ezt az ízében, kinézetében is élénkítő desszertet!

  • 4 db spagetti

  • 20 dkg tejszín

  • 2,5 dkg porcukor

  • 4 db mini pillecukor

  • 15 dkg Lemon curd (angol citromkrém)

  • 8 db macskanyelv csoki vagy babapiskóta

  • 20 dkg tejföl

  • fehér dekorcukor

Előkészületként a spagettitésztát törd 6 egyforma részre. Tűzd bele őket a pillecukorba „bajuszszerűen”. A tejfölt, tejszínt, porcukrot keverd krémesre habverővel, add hozzá a citromos krémet, majd töltsd őket poharakba. A macskanyelvet vagy babapiskótát állíts bele a rémbe, mintha nyuszifülek lennének, majd az egészet szórd meg dekorcukorral. A bajszos nózit rögzítsd a pohárra akár egy kis olvasztott cukorral. És már kész is az ünnepi desszert!

Forrás: lecker.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mutatjuk, mely országokba költözik a legtöbb magyar ember

Az egyik legnépszerűbb globális adatplatform, a Statista kimutatásai szerint az elmúlt évben a külföldre költözés főbb motivációi a jobb munkahely találása, a partner országában való új élet kezdése, valamint a továbbtanulási célok voltak. Mindezek mellett ugyanakkor kulcsszerepet játszott a célországtól remélt jobb életminőség, a személyes kihívások és komfortzóna feszegetések, a kaland- és felfedezésvágy. Sokakat pedig a klasszikus tiszta lappal kezdés vágya terelt egy idegen országba, emellett akadtak olyanok is, akik a nyugdíjas éveiket kívánták egy régen kiszemelt helyen tölteni. De vajon milyen szándékok állnak a magyar emberek külföldre költözésének hátterében?

Teljes a SopronFest programja

Mintegy 75 helyszínen csaknem háromszáz programmal várja a látogatókat a 2. SopronFest május 10. és 19. között. A pünkösdi hétvégére a Lővér kempingbe szervezett koncertek mellett a város számos pontján már napokkal korábban lesznek zenei, irodalmi, képzőművészeti és gasztronómiai események.

Az artériákban lévő mikroműanyagok növelhetik a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát

Az elszomorító tények szerint az egészségre és a környezetre egyaránt káros mikroműanyagok hatalmas mennyiségben vannak jelen. Mindenhol. Ami nem meglepő, hiszen kimutatták, hogy 2019-ben a műanyagtermékek globális szintű éves kibocsátása megközelítette a 460 millió tonna mennyiséget. Ilyenkor természetesen felmerül az újrahasznosítás kérdése, mint (vélt) mentőöv a műanyaghulladékokkal való küzdelem során. Sajnos ennek a műanyagmennyiségnek alig 9 százalékát sikerül újrahasznosítani.