2019.05.06. 10:59:29 12822 374

Illatos, friss! – Tippek, hogy sokáig éljen a fűszernövényed!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Bevallom, néhány alkalommal mi is próbálkoztunk cserepes fűszernövények tartásával, de aztán minden alkalommal csúfos kudarcot vallottunk. A kis növény egyszerűen tönkrement. Úgyhogy, maradtunk a zacskós, szárított fűszereknél. De hát azért az mégsem az igaz.

Fűszernövények - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Fűszernövények

Mondjuk, hogy őszinte legyek, a mi kis konyhánk nem is igazán megfelelő élettér ezeknek a kis apróságoknak. Nem is túl világos, és mivel egy nagy ablak van, ami szellőztetésre szolgál a konyha/nappaliban, így az ablakban sem tanyázhatnak. Akkor esélytelen, hogy alkalmanként friss kapor, bazsalikom, petrezselyem és társai landoljanak az ételeinkben? Szerencsére, nem lehetetlen!

Bírják a hideget!

Ha 1-2 napnál tovább használnád az illatos fűszernövényeid, tedd őket műanyag zacskóba vagy dobozba és mehetnek is a hűtőbe!

Bejön a száraz? Akkor csináld magad!

Ha bejönnek a szárított fűszernövények, de inkább magad készítenéd el őket, akkor tedd őket rövid időre a sütőbe, hogy kiszáradjanak. De tényleg csak pár percre, nehogy „égés” legyen a történet vége! Vagy egyszerűen akaszd fel a lakás szárazabb, melegebb részére!

Ha „fagytűrőek”!

Ha viszonylag ritkán használnád a növénykéid, tedd őket a fagyasztóba! Ha csavarnál egy kicsit a hagyományos fagyasztáson, tedd őket jégkockatartóba, öntsd fel vízzel a kis kockákat és fagyaszt le így! Főzéskor pedig mehet egy-egy kocka a levesbe, pörköltbe!

Csobbanjanak!

Ha szert tettél néhány csokor illatos növényre, mondjuk petrezselyemre vagy metélőhagymára, otthon azonnal tedd őket vízbe. Így még bő 2 napig élvezheted illatukat, ízüket!

Forrás: haushaltstipps.net

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...