2023.08.05. 08:50:42 7400 261

Illatos, finom és egészséges! – Nem csak a görög-, a sárgadinnyét is érdemes fogyasztanunk!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A nyár slágere, már ami a gyümölcsfelhozatalt illeti, egyértelműen a magos, vagy mag nélküli, a mézédes, a lédús, de minden esetben extra finom dinnye. A piros húsú görögdinnye az abszolút kedvenc, de érdemes némi figyelmet fordítani a nem kevésbé ízletes, és rendkívül egészséges sárgadinnyére.

Sárgadinnye - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Sárgadinnye

Jellegzetes illata, és még markánsabb íze sokakat magával ragad. Ám jó tudni, hogy nem csak az ízlelőbimbóink kényeztetése miatt érdemes fogyasztani ezt a nyári csodát, hanem egészségünkre gyakorolt pozitív hatása miatt is.

Egyél sárgadinnyét, mert…

  • … 90%-a víz, így a nyáron olyan fontos vízháztartásunk megtartásában is segít. A tökfélében lévő növényi rostok támogatják emésztésünket, segítenek megakadályozni a székrekedést. Ha éppen egy diéta kellős közepén vagy, ezek a rostok segíthetnek a fogyásban is, hiszen sokáig tartó telítettségérzetet okoznak, ami miatt kevésbé kívánod majd a zsírosabb, nehezebb falatokat.

  • … segíthet a sejtek megfelelő energiaellátásában, az ingerületátvitelben, az izmok egészséges működésében, hiszen az ezeket támogató kálium is nagy mennyiségben megtalálható a sárgadinnyében.

  • … olyan létfontosságú vitamint is tartalmaz, mint a C-vitamin! Ezzel nem csak immunrendszerünket támogatja, hanem antioxidáns hatással is bír, a megfázás egyik igen hatásos ellenszere, illetve a kollagéntermelést is fokozza, így jó hatással van csontjaink, hajunk, bőrünk, az izmok és az inak egészségére is. Egy csészényi sárgadinnye elfogyasztásával már bőven fedezed szervezeted C-vitamin szükségletét.

  • … a látásodnak is jót tesz! Ez pedig a sárgadinnyében található, igen magas mennyiségű béta-karotinnak köszönhető, mely szervezetünkben A-vitaminná alakul, ami pedig a látásunkért felelős vitamin.

  • … nem csak Neked jó! Ha babát tervezel, vagy éppen már várandós vagy, nagyon oda kell figyelned, hogy elegendő mennyiségű B9-vitamint, vagyis folsavat juttass be a szervezetedbe! Hiszen ez az a vitamin, ami felelős azért, hogy az embrió gerincének lezárása a megfelelő módon megtörténjen. Emellett az egészséges bélrendszer, illetve a fehér- és vörösvérsejtek egyik támogatója.

  • … segít a fehérjepótlásban! ha nem veted meg a növényi fehérjét sem, a sárgadinnye ebben is segít majd, hiszen 1 csészényi sárgadinnyében 1,5 gramm növényi fehérje van.

Forrás: divany.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Neked van B terved? – Fogódzók és mentőövek nehéz időszakokhoz

Életünk egy-egy akadálytalan, felhőtlen időszakában hajlamosak vagyunk megfeledkezni arról, hogy az esetleges nehezebb időszakokra is gondoljunk. Aztán beköszönt egy válságos helyzet, és az első gondolatok között bizonyosan szerepelni fog a jövő próbatételeire való optimális felkészülés terve – , ahogy mondani szokás: lehetőségeinkhez mérten legyünk „bebiztosítva”. Miért lehet szükségünk B tervre?

Kóstoltad a világ leghíresebb ételeit?

A külföldi utazások során a hely kultúrájával, történelmi érdekességeivel és embereivel való megismerkedés egyik örökzöld módja az ott hagyományos és népszerű ételek megkóstolása. Az ételek így méltán képezhetik kirándulásaink fénypontját és képesek megnövelni az utazási élményeket.

EZZEL A NAPONTA KÉTSZER VÉGZETT GYAKORLATSORRAL JÓL FEJLESZTHETŐ A CSECSEMŐK CSÍPŐÍZÜLETE

A magzat méhen belüli elhelyezkedése és a szülés körüli megpróbáltatások miatt aszimmetria vagy tartási eltérés alakulhat ki az újszülöttek csípőjénél. Ez a jelenség ijesztő lehet a szülők számára, pedig hátterében legtöbbször nem betegség áll. Annak érdekében viszont, hogy a gyermek ízületei megfelelően fejlődjenek, születéstől kezdve 4-6 hónapos korig naponta kétszer tornáztatni kellene az újszülöttek csípőízületét, például pelenkázás közben. Ebben segít a Semmelweis Egyetem legújabb oktatóvideója.