2023.08.05. 08:50:42 7401 261

Illatos, finom és egészséges! – Nem csak a görög-, a sárgadinnyét is érdemes fogyasztanunk!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A nyár slágere, már ami a gyümölcsfelhozatalt illeti, egyértelműen a magos, vagy mag nélküli, a mézédes, a lédús, de minden esetben extra finom dinnye. A piros húsú görögdinnye az abszolút kedvenc, de érdemes némi figyelmet fordítani a nem kevésbé ízletes, és rendkívül egészséges sárgadinnyére.

Sárgadinnye - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Sárgadinnye

Jellegzetes illata, és még markánsabb íze sokakat magával ragad. Ám jó tudni, hogy nem csak az ízlelőbimbóink kényeztetése miatt érdemes fogyasztani ezt a nyári csodát, hanem egészségünkre gyakorolt pozitív hatása miatt is.

Egyél sárgadinnyét, mert…

  • … 90%-a víz, így a nyáron olyan fontos vízháztartásunk megtartásában is segít. A tökfélében lévő növényi rostok támogatják emésztésünket, segítenek megakadályozni a székrekedést. Ha éppen egy diéta kellős közepén vagy, ezek a rostok segíthetnek a fogyásban is, hiszen sokáig tartó telítettségérzetet okoznak, ami miatt kevésbé kívánod majd a zsírosabb, nehezebb falatokat.

  • … segíthet a sejtek megfelelő energiaellátásában, az ingerületátvitelben, az izmok egészséges működésében, hiszen az ezeket támogató kálium is nagy mennyiségben megtalálható a sárgadinnyében.

  • … olyan létfontosságú vitamint is tartalmaz, mint a C-vitamin! Ezzel nem csak immunrendszerünket támogatja, hanem antioxidáns hatással is bír, a megfázás egyik igen hatásos ellenszere, illetve a kollagéntermelést is fokozza, így jó hatással van csontjaink, hajunk, bőrünk, az izmok és az inak egészségére is. Egy csészényi sárgadinnye elfogyasztásával már bőven fedezed szervezeted C-vitamin szükségletét.

  • … a látásodnak is jót tesz! Ez pedig a sárgadinnyében található, igen magas mennyiségű béta-karotinnak köszönhető, mely szervezetünkben A-vitaminná alakul, ami pedig a látásunkért felelős vitamin.

  • … nem csak Neked jó! Ha babát tervezel, vagy éppen már várandós vagy, nagyon oda kell figyelned, hogy elegendő mennyiségű B9-vitamint, vagyis folsavat juttass be a szervezetedbe! Hiszen ez az a vitamin, ami felelős azért, hogy az embrió gerincének lezárása a megfelelő módon megtörténjen. Emellett az egészséges bélrendszer, illetve a fehér- és vörösvérsejtek egyik támogatója.

  • … segít a fehérjepótlásban! ha nem veted meg a növényi fehérjét sem, a sárgadinnye ebben is segít majd, hiszen 1 csészényi sárgadinnyében 1,5 gramm növényi fehérje van.

Forrás: divany.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...