2024.01.07. 17:45:29 5959 209

Így legyél a nyugalom szigete! – 4+1 tipp a felhőtlenebb mindennapokért
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Semmire sem vágyunk jobban, mint nyugalomra, pláne, egy ilyen rohanós hónap után, mint a december. És az is jó lenne, ha ez a nyugi nem csak néhány átmeneti nap vagy hét lenne, hanem egy tartós időszak. Mit tehetünk, hogy ez így legyen?

Nyugalom - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Nyugalom

A saját nyugalmunkért nekünk kell megdolgoznunk, úgyhogy nézzük csak végig, hogyan és mit érdemes tennünk a maximális lelki „jóllét” érdekében!

Muszáj egy kis tudatosságot vinni a helyzetekbe!

Ez az a bizonyos „szúszááá”, vagy 10-ig történő elszámolás, aminek a segítségével egy-egy bosszantó, nehéz, stresszes szituációban is megőrizheted a nyugalmadat. Néha nem egyszerű, tudjuk, de hidd el, hosszú távon megéri odafigyelni erre.

Fő a rugalmasság!

Valami nem úgy alakul, ahogy eltervezted? És ez feszültséged okoz benned? Nyomd meg az „Újratervezés” gombot magadban, és máris egyszerűbb lesz kezelni ezeket a helyzeteket!

Jelöld ki!

Ha mindenkinek meg akarsz felelni, mindenkinek segíteni akarsz, és természetesen nem tudsz, az bizony bőven okoz majd feszültséget saját magadban. Úgyhogy a hőn áhított nyugalom így nem érkezik majd meg! Hiába szeretsz segíteni, meg kell szabnod a határokat, és bizony, bent maradni a komfortzónádban. Vagyis meg kell tanulnod nemet mondani ahhoz, hogy kiegyensúlyozott maradhass!

Ne felejtsd el a középpontba állítani magad!

Ha az embernek családja van, esetleg egy olyan munkahelye, ami teljes embert kíván, netán néha egy kis túlóra is becsúszik, a „soha semmire sem elég” időt is általában saját magától veszi el. Ezt azonban nem lehet a végtelenségig húzni, hiszen egy idő után teljesen lemerülünk, elfogynak a tartalékaink, amit a környezetünk is megérez majd. Úgyhogy igenis, a kiegyensúlyozott, boldog élet érdekében muszáj néha önzőnek lennünk és sajt magunkat helyezni előtérbe, törődni a testünkkel és a lelkünkkel egyaránt.

Az a bizonyos léc…

Érezted már attól befeszülve magad, hogy nem teljesítettél úgy, ahogy azt kellett volna? Pontosabban, ahogyan Te azt elvártad magadtól? Vagyis nem mások szerint nem voltál jó, hanem saját magad szerint. Van egy jó dolog (ami egyébként egyben rossz is) ezekkel a saját magunkkal szemben támasztott elvárásokkal kapcsolatban! Méghozzá az, hogy mi állítjuk a lécet, amit szeretnénk elérni, így ha akarjuk, bármikor módosíthatjuk azt, akár lefelé is! Élj ezzel a lehetőséggel, a saját nyugalmad megőrzése érdekében!

Forrás: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...