2016.02.27. 08:32:47 11698 361

Így hatnak a hangulatunkra az ételek
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Te is az a típus vagy, aki stresszhelyzetben, esetleg nagy bánat esetén töménytelen mennyiségű csokit képes elpusztítani? Vagy épp örömödben falnál fel rengeteg édességet, vagy sós finomságot? Bizonyos ételek valóban befolyásolhatják a hangulatunkat, vagy ez csak egy jó ok a nasira?

Ételek, hangulatok - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Ételek, hangulatok

Valószínűleg oka van annak, hogy éppen mikor milyen ételt kívánsz. Ám van, hogy semmit nem bírnál megenni. Ilyenkor válogass a hangulatod szerint!

Mit egyél…

… ha a kiakadás határán állsz?

Télen talán nem nehéz rávenned magad arra, hogy megegyél néhány narancsot. Ennek a finomságnak köztudott a stresszcsökkentő képessége. De nem nyúlsz mellé a spárgával sem, hiszen az ebben a zöldségben található rengeteg B-vitamin jó hatással van az idegekre.

... ha túlságosan fáradt vagy?

Ha az alvás-ébrenlét ritmusával van a gond Nálad, meglehet, a serotonin hormon hiánya idézi ezt elő az agyadban. A kivi segíthet ennek a hormonszintnek a helyreállításában. Ha alvás előtt sajtot fogyasztasz, nyugodtabb lesz az álmod. A benne lévő kalcium segíthet a tejtermékekben található triptofán nevű aminosav feldolgozásában. A különböző magvak, gabonák fogyasztásakor egyenletesen, természetes módon emelkedik szervezetünk inzulinszintje. Fogyasztásával megelőzheted, hogy rád törjön a farkaséhség, vagy a kajakóma.

… ha nem vagy a topon?

Válaszd ilyenkor a krémes avokádót. A benne lévő folsav csökkenti a tétlenség utáni vágyat. Esetleg ropogtass mandulát, vagy diót. Előbbiben a magnézium, utóbbiban az Omega-3 zsírsavak fogják fokozni a hangulatodat, illetve elvenni az egykedvűségedet. Ha fáradtság, ingerültség, alvászavar és nyugtalanság kínoz, meglehet, tested krómhiányban szenved. Ha szereted a krumplipürét, akkor ezen könnyen segíthetsz.

Forrás: miss.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...