2024.10.02. 08:34:49 517 15

Így csábítsd ki a gyerkőcöket ősszel is a szabadba!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nem csupán a meleg nyár, az őszi időszak is ideális arra, hogy a gyerekek a szabadban töltsék az időt és kreatívan játszanak a friss levegőn. A különböző szabadtéri játékok segítenek abban, hogy növeljük aktivitásukat, és közben élvezzék a természet csodáit. Számos olyan programot kitalálhatunk, amelyekkel kimozdíthatjuk őket a négy fal közül. Ne mondjunk le a hűvösebb időben sem a kinti közös játékokról. Az őszi varázslatos természet rengeteg élményt tartogat kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Gyerünk ki a friss levegőre!

Gyerekek ősszel is a szabadban Fotó:123rf.com - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Gyerekek ősszel is a szabadban Fotó:123rf.com

Íme néhány tipp, amelyekkel garantáltan sikert arathatsz

Kincsvadászat az erdőben

Az erdő tökéletes helyszín egy izgalmas kincskereső játékhoz. Rejtsünk el gesztenyéket, makkokat vagy különleges köveket, és adjunk térképet a gyerekeknek, hogy találják meg őket. A kincskeresés nemcsak szórakoztató, de segít felfedezni az erdőt és fejleszti megfigyelőképességet.

Gesztenyefigurák készítése

A gesztenyék gyűjtése szinte minden gyerek kedvenc őszi tevékenysége. A gyűjtött gesztenyékből kis figurákat készíthetünk, például állatokat vagy mesehősöket, de megformálhatjuk a család tagjait is. Ehhez szükség lesz gyufaszálakra vagy hurkapálcikákra, de a gyerekek fantáziája fogja igazán életre kelteni az alkotásokat. Ez a tevékenység nemcsak szórakoztató, de fejleszti a finommotorikus készségeket is.

Falevelek gyűjtése és kreatív alkotás

Az őszi erdőben zsákszámra lehet találni a különböző színekben pompázó faleveleket. A gyerekek imádják a falevél gyűjtő játékot: kérjük meg őket, gyűjtsenek különböző színű és formájú leveleket, majd otthon készítsenek belőlük képeket, kollázsokat, fali dekorációkat. Ez nemcsak kreativitásukat fejleszti, hanem közben megismerik a természet változásait is. Remek ajándék a nagyszülőknek is.

Tábortűz és szalonnasütés

Az ősz az egyik legjobb időszak egy hangulatos tábortűzhöz vagy szalonnasütéshez. A tűz körül ülve a gyerekek mesélhetnek egymásnak történeteket, süthetnek pillecukrot vagy szalonnát. Ez nemcsak melegít, de közösségi élményt is ad. Ha pedig előkerül egy gitár is, akkor ne fogjuk vissza magunkat, és buzdítsuk a gyerekeket is a közös éneklésre.

Sárkányeregetés – mutasd a sárkányod, megmondom ki vagy!

Az őszi szél tökéletes a sárkányeregetéshez. Egy nagy mezőn, vagy akár az udvaron is felengedhetjük a sárkányokat, amely nemcsak jó móka, de remekül át is mozgatja a gyerekeket. Ha nem boltban vásárol sárkányt reptetünk az pedig a non plusz ultra, hiszen a kicsik úgy a sárkányok elkészítésében is részt vehetnek, és az egyedi kreálmányokkal még nagyobb élmény a játék!

Akadálypálya pár perc alatt

Néhány farönkből, botokból, vagy levelekből készített kupacokból pikk-pakk kalandos akadálypályát építhetünk. Amelyeken átugorhatnak, körbe futhatják a gyerekek. A kicsik imádják a kihívásokat, és egy ilyen pálya nagyszerű lehetőséget ad nekik, hogy kiéljék mozgásigényüket. Egy egyszerű akadálypálya otthon, az udvaron vagy egy közeli parkban is gyorsan felállítható, főleg, ha együtt készítjük.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Csak még ezt…! Szabadulj meg az időfalóktól!

Sokakat örömmel és megelégedettséggel tölt el az a tudat, hogy a nap folyamán sikerült minden fontosabb teendőt kipipálni az aktuális bakancslistáról. Az időfalók vagy időrablók, ókori görög nevükön a kronofágok, olyan dolgokat vagy személyeket jelölnek, amik vagy akik képletesen szólva felfalják mások értékes idejét, és desszert gyanánt még a termelékenységet is elmajszolják. Főbb jellemvonásaik között tetten érhetjük a figyelem elvonását, ami gyakran a „csak még ezt…” kijelentésben ölthet formát; a tétlen életmódot; az üres kommunikációt; a céltalanul sodródást; a tervezési problémákat; a halogatást; a multitaskingot.

„A szobákban hagyott értéktárgyaikért…” - Gondolatok a szállodák felelősségéről

Bár vitathatatlanul beköszöntött az ősz, egyre többen indulnak el még egy-egy hosszabb pihenésre. Ősszel is várhatóan a tóparti és wellness szállodáké lesz a főszerep. Ma már nem ritka, hogy pihenésünkhöz értékes dolgokat viszünk magukkal. Elég csak az okos eszközökre (telefonokra, órákra, tabletekre) gondolni, amelyek elválaszthatatlan társaink a mindennapokban. Számunkra, de vendéglátónk számára is kellemetlen, ha értéktárgyaink elvesznek vagy károsodnak. A Jog365 szakértőjével annak jártunk utána, hogy a szálloda - ahol pihenésünket töltjük - vajon felelősségre vonható-e a minket ért kárért?

Ez a három csillagjegy hajlamos leginkább az önszabotázsra

Asztrológia. Sokak szerint tudomány, mások szerint művészet, ám vannak olyanok is, akik leginkább életfilozófiaként tekintenek erre. Manapság legtöbben az önismereti és önfejlesztési folyamatokban hasznosítják az itt megszerzett tudást, melynek segítségével rálelhetnek személyes értékeikre, illetve jobban összhangba kerülhetnek a valódi önmagukkal.