2024.10.02. 08:34:49 649 22

Így csábítsd ki a gyerkőcöket ősszel is a szabadba!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nem csupán a meleg nyár, az őszi időszak is ideális arra, hogy a gyerekek a szabadban töltsék az időt és kreatívan játszanak a friss levegőn. A különböző szabadtéri játékok segítenek abban, hogy növeljük aktivitásukat, és közben élvezzék a természet csodáit. Számos olyan programot kitalálhatunk, amelyekkel kimozdíthatjuk őket a négy fal közül. Ne mondjunk le a hűvösebb időben sem a kinti közös játékokról. Az őszi varázslatos természet rengeteg élményt tartogat kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Gyerünk ki a friss levegőre!

Gyerekek ősszel is a szabadban Fotó:123rf.com - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Gyerekek ősszel is a szabadban Fotó:123rf.com

Íme néhány tipp, amelyekkel garantáltan sikert arathatsz

Kincsvadászat az erdőben

Az erdő tökéletes helyszín egy izgalmas kincskereső játékhoz. Rejtsünk el gesztenyéket, makkokat vagy különleges köveket, és adjunk térképet a gyerekeknek, hogy találják meg őket. A kincskeresés nemcsak szórakoztató, de segít felfedezni az erdőt és fejleszti megfigyelőképességet.

Gesztenyefigurák készítése

A gesztenyék gyűjtése szinte minden gyerek kedvenc őszi tevékenysége. A gyűjtött gesztenyékből kis figurákat készíthetünk, például állatokat vagy mesehősöket, de megformálhatjuk a család tagjait is. Ehhez szükség lesz gyufaszálakra vagy hurkapálcikákra, de a gyerekek fantáziája fogja igazán életre kelteni az alkotásokat. Ez a tevékenység nemcsak szórakoztató, de fejleszti a finommotorikus készségeket is.

Falevelek gyűjtése és kreatív alkotás

Az őszi erdőben zsákszámra lehet találni a különböző színekben pompázó faleveleket. A gyerekek imádják a falevél gyűjtő játékot: kérjük meg őket, gyűjtsenek különböző színű és formájú leveleket, majd otthon készítsenek belőlük képeket, kollázsokat, fali dekorációkat. Ez nemcsak kreativitásukat fejleszti, hanem közben megismerik a természet változásait is. Remek ajándék a nagyszülőknek is.

Tábortűz és szalonnasütés

Az ősz az egyik legjobb időszak egy hangulatos tábortűzhöz vagy szalonnasütéshez. A tűz körül ülve a gyerekek mesélhetnek egymásnak történeteket, süthetnek pillecukrot vagy szalonnát. Ez nemcsak melegít, de közösségi élményt is ad. Ha pedig előkerül egy gitár is, akkor ne fogjuk vissza magunkat, és buzdítsuk a gyerekeket is a közös éneklésre.

Sárkányeregetés – mutasd a sárkányod, megmondom ki vagy!

Az őszi szél tökéletes a sárkányeregetéshez. Egy nagy mezőn, vagy akár az udvaron is felengedhetjük a sárkányokat, amely nemcsak jó móka, de remekül át is mozgatja a gyerekeket. Ha nem boltban vásárol sárkányt reptetünk az pedig a non plusz ultra, hiszen a kicsik úgy a sárkányok elkészítésében is részt vehetnek, és az egyedi kreálmányokkal még nagyobb élmény a játék!

Akadálypálya pár perc alatt

Néhány farönkből, botokból, vagy levelekből készített kupacokból pikk-pakk kalandos akadálypályát építhetünk. Amelyeken átugorhatnak, körbe futhatják a gyerekek. A kicsik imádják a kihívásokat, és egy ilyen pálya nagyszerű lehetőséget ad nekik, hogy kiéljék mozgásigényüket. Egy egyszerű akadálypálya otthon, az udvaron vagy egy közeli parkban is gyorsan felállítható, főleg, ha együtt készítjük.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Nem lehet eleget hangsúlyozni – A vízfogyasztás fontossága

A víz alapvető szerepet játszik a szervezet minden folyamatában. Nemcsak a test hőmérsékletének szabályozásában, az emésztés és a méregtelenítés elősegítésében, hanem az agyműködéshez és az általános jó közérzet fenntartásához is elengedhetetlen. A megfelelő hidratáltság hozzájárul az egészség megőrzéséhez és a mindennapi teljesítőképességünk szinten tartásához.

Csak még ezt…! Szabadulj meg az időfalóktól!

Sokakat örömmel és megelégedettséggel tölt el az a tudat, hogy a nap folyamán sikerült minden fontosabb teendőt kipipálni az aktuális bakancslistáról. Az időfalók vagy időrablók, ókori görög nevükön a kronofágok, olyan dolgokat vagy személyeket jelölnek, amik vagy akik képletesen szólva felfalják mások értékes idejét, és desszert gyanánt még a termelékenységet is elmajszolják. Főbb jellemvonásaik között tetten érhetjük a figyelem elvonását, ami gyakran a „csak még ezt…” kijelentésben ölthet formát; a tétlen életmódot; az üres kommunikációt; a céltalanul sodródást; a tervezési problémákat; a halogatást; a multitaskingot.

„A szobákban hagyott értéktárgyaikért…” - Gondolatok a szállodák felelősségéről

Bár vitathatatlanul beköszöntött az ősz, egyre többen indulnak el még egy-egy hosszabb pihenésre. Ősszel is várhatóan a tóparti és wellness szállodáké lesz a főszerep. Ma már nem ritka, hogy pihenésünkhöz értékes dolgokat viszünk magukkal. Elég csak az okos eszközökre (telefonokra, órákra, tabletekre) gondolni, amelyek elválaszthatatlan társaink a mindennapokban. Számunkra, de vendéglátónk számára is kellemetlen, ha értéktárgyaink elvesznek vagy károsodnak. A Jog365 szakértőjével annak jártunk utána, hogy a szálloda - ahol pihenésünket töltjük - vajon felelősségre vonható-e a minket ért kárért?