2018.02.06. 16:48:34 14999 458

Hogyan NE váltsunk életmódot - Ha már elhatároztuk, csináljuk jól!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Mert fel lehet ülni mindenféle divathullámra, meg rá lehet kattanni a gluténmentes étkezési hóbortra, a paleora meg a laktózmentes, mindenmentes irányvonalra, de nem biztos, hogy arra van szükséged... Sőt, lehet, hogy egyáltalán nem ilyesmire van szükséged, hanem pont arra, hogy MINDENT egyél, mert túlságosan egyoldalú a táplálkozásod.

Egészséges ételek, étrend - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Egészséges ételek, étrend

Ez utóbbin mindenféle dietetikus, gasztroenterológus vagy egyéb szakember segítsége nélkül is elgondolkozhat mindenki.

5 kérdés, amire őszinte választ kell adni

  1. Vajon elég változatos a táplálkozásunk?
  2. Elég zöldséget, gyümölcsöt eszünk vagy esetleg túlsúlyban van például a hús vagy a kenyér vagy valami más?
  3. Eszünk naponta 5 alkalommal?
  4. Iszunk elég folyadékot?
  5. Mekkora adagokat eszünk?

5 kérdés, amire valószínűleg tudtál válaszolni. Ezt totál laikusan, józan paraszti ésszel is el tudjuk dönteni, de muszáj őszintének lenni magunkhoz.

Ha úgy látjuk, hogy bizony hagy kivetni valót maga után az étkezésünk minőség és változatosság tekintetében, akkor próbáljunk meg legelőször ezen változtatni. Kezdetnek például törekedjünk a napi 5 étkezésre, és arra, hogy minden egyes alkalommal fogyasszunk valamilyen zöldséget és gyümölcsöt is. Reggelihez zöldséget vagy gyümit, tízóraihoz gyümölcsöt, ebédhez zöldséget, uzsonnához zöldséget vagy gyümölcsöt, vacsorához zöldséget. Ez lehet nyers, párolt esetleg főtt - pl. levesben, főzelékben. Fontos lenne, hogy kiiktassuk a cukros leveket is, és helyette vizet vagy esetleg valamilyen gyümölcs- vagy gyógynövény teát fogyasszunk. Olyan 2-3 litert naponta, de ez évszak és egyén függő is, valamint beleszámítható például a leves is. Az adagokra is ügyeljünk oda, ezenkívül az arányokra is. Főként az ebédnél és a vacsoránál: 2/3-a lassú, 1/3-a gyors felszívódású ételekből álljon.

Ezekről bővebben itt olvashatsz, nagyon tudjuk ajánlani ezt a korábbi cikkünket: Mit mikor és mennyit együnk?.

Szakértő nélkül ne fogj komolyabb diétába!

Ez lenne a kezdet. Ha úgy érzed, hogy minden törekvésed ellenére továbbra is produkálsz bizonyos tüneteket, például: puffadás, kiütések, túlsúly vagy soványság, akkor érdemes elmenni egy komplex vérvizsgálatra, amelyen akár több mint 200 ételre is meg tudják vizsgálni a véredet, ki tudják szűrni, hogy konkrétan mire vagy allergiás, illetve érzékeny.

Ezek alapján már össze lehet állítani egy olyan étrendet, ami speciálisan a te igényeidre van szabva SZAKEMBER segítségével, így nem egy divathóbort alapján kezdesz el diétázni, mivel az nagyon veszélyes lehet. Különböző hiánybetegségek alakulhatnak ki, ha elhagysz egy-egy táplálékcsoportot csak azért, mert Te úgy gondolod, hogy az a problémád.

Semmi esetre se álljunk neki olyan diétának, ami valami teljes megvonásával járna anélkül, hogy ezt szakember javasolta volna. Egy változatos, minden ételcsoportot magába foglaló, minőségi étrendet viszont bátran kipróbálhatunk. Ilyen például a meditárrán diéta, ami lényegében egy ártalmatlan étrendváltoztatás, ami jó minőségű és változatos ételekből áll.

Összefoglalva, ha nincs ételallergiánk, erős érzékenységünk ne fogjunk bele komoly diétákba, csak azért mert “a szomszédnak is az a baja”..., törekedjünk inkább a változatosságra, az igényességre, a minőségre, valamint figyeljünk oda a mennyiségekre. Ha problémánk van, először forduljunk szakértőhöz és csak utána vágjunk bele az ajánlott diétába! :)

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...