2015.10.23. 08:00:00 16679 278

Hogyan készíts ízesített vizet házilag?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az ízesített ásványvíz tulajdonképpen nem sokkal jobb, mint bármelyik cukros üdítő, hiszen ezeket is teletömik cukorral vagy édesítőszerrel és aromákkal. Házilag viszont valóban fantasztikus ízesített ásványvizeket készíthetsz.

Ízesített víz - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Ízesített víz

A folyadékbevitel nagyon fontos dolog, és ennek a legjobb formája a víz. Ezt azonban nagyon hamar meg lehet unni... A gyógyteákkal, a zöld tea, a frissen facsart gyümölcslé egészséges alternatíva lehet, de ezeket sem lehet vég nélkül inni. A házi készítésű ízesített víz remek megoldást nyújthat. A limonádéval ellentétben nem facsarjuk bele a citrusféléket a vízbe és cukrot sem adunk hozzá, a vízben csak sejtelmesen lesznek jelen az ízek, bár van olyan kombináció, ahol erőteljsebb ízeket is várhatunk.

Így készítsd el!

A vízet különböző zöldfűszerekkel és más fűszerekkel, valamint gyümölcsökkel ízletes frissítővé változtathatod. Íme néhány ötlet az ízesítéshez:

  • Friss zöld fűszerek: rozmaring, kakukkfű, menta, bazsalikom, petrezselyem
  • Fűszerek: fahéj rúd, kardamom, friss gyömbér, vanília
  • Ehető virágok: rózsa, levendula, hibiszkusz stb.
  • Gyümölcsök: alma, körte, citrusok, friss és fagyasztott bogyós gyümölcsök
  • Zöldségek: uborka, zeller, sárgarépa
  1. Válaszd ki a hozzávalókat a kívánt ízesítéshez, mosd meg őket alaposan, majd vágd nagyon vékony szeletekre, illetve kicsi darabokra.
  2. Tedd őket egy kancsó aljába.
  3. Öntsd fel hideg vízzel (csapvíz is jó), majd várj türelemmel.

A citrusok íze nagyon hamar átjárja a vizet, a bogyós gyümölcsöknek kell pár óra (ezek meg is színezik a vizet), a fűszerek közül van, amelyik hamar érezhető valamelyiknek több idő kell.

A vizet érdemes a hűtőben tárolni, főleg, ha nem fogyasztod el azonnal. A hozzávalókat még 1-2-szer felöntheted vízzel, de nem lesz olyan erős az ízük már. Természetesen a végén elfogyaszthatod a gyümölcsöket is.

Csak egészséges és friss gyümölcsöket, zöldségeket és fűszereket használj!

Egy-két ötlet az ízek kombinálásához:

  • zöld alma-málna-rozmaring
  • ananász-uborka-menta
  • kiwi-szeder
  • narancs-fahéj
  • bazsalikom-lime
  • citrom-gyömbér
  • citrom-levendula
  • mangó-ananász-menta

Forrás: hellonatural.co

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Ezeket az illóolajokat használhatod szorongás ellen

A szorongás a világ leggyakrabban tapasztalt mentális zavarai közé sorolható, mely világszerte több száz millió embert érint. Nem titok, hogy a szorongás tünetei már nem csupán a felnőtt korosztály esetében jelentkeznek, hanem a gyermekek és a serdülőkorban lévő fiatalok körében is. Amennyiben az aggodalom, a feszültség, a félelem- és tehetetlenségérzés intenzívvé és túlzottá válik, nagymértékben hat a viselkedésre, a közérzetre, valamint a kognitív képességekre – pl. gondolkodás, figyelem, emlékezés stb. – egyaránt. Szerencsére ma már a szorongás kezelésére számos természetes megoldás közül lehet választani.

„Szabad szappanozni…” – Erre használd a szappant a kézmosáson kívül!

Lehet szögletes, kerek, kicsi, vagy nagy, boltban vásárolt, kézműves, vagy akár házilag, általad készített. Az illatát nézve pedig a variációk száma végtelen. Naná, hogy a szappanról van szó, ami nem csak bőrünk ápolására szolgál, hanem a háztartás, otthonunk számos pontján bevethető még!

Szépítsd a kerted, töltsd fel a lelked

A kert és a kertészkedés fizikai és mentális egészségre gyakorolt számos pozitív hatásáról már többször értesülhettünk. Van azonban a kertekben valami misztikus szépség, valami őserő, amelynek mi magunk is alkotóivá, formálóivá válhatunk. Hihetetlen élmény gyönyörködni a munkánk szó szerinti és átvitt értelmű gyümölcsében és pompájában, elégedetten és elérzékenyülten mustrálni a kertünkbe varázsolt parányi paradicsomi hely folyamatosan megújuló szépségét.