2016.02.24. 11:34:54 11433 319

Hogyan fiatalít a szex? – Ráncok távozzatok!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Szerencsére azok közül a dolgok közül, amiket szeretünk és boldoggá tesznek minket, azért elég sok minden hasznos is. Bajban is lennénk, ha hirtelen a szeretkezésről is kiderülne, hogy tulajdonképpen károsabb, mint a bacon, és ha nem a gyerek a cél, akkor inkább ne közelítsünk a partnerünkhöz ilyen szándékkal és ne is várjuk ezt el tőle. :) De szerencsére nem így van, sőt!

Fiatalító szex - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Fiatalító szex

A szex tulajdonképpen többet tesz az egészségedért, mint bármelyik gyógyszer, és jobban fiatalít, mint a legdrágább ránctalanító krém. A rendszeres intim együttlét egészségügyi előnyeiről már több cikket és tudományos érvet is megosztottunk veletek. (Ezeket itt és itt újra elolvashatjátok.) Most azonban a szépségünkre, fiatalos megjelenésünkre gyakorolt pozitív hatásáról lesz szó.

”10 évet letagadhatnál!”

Dr. David Weeks, pszichológus 10 évet áldozott arra, hogy a témát körül járja. Kutatásának a végén azt találta, hogy azok a párok, akik heti háromszor gyűrik össze a lepedőt, körülbelül egy évtizeddel fiatalabbnak tűnnek azokhoz az azonos életkorú párokhoz képest, akik csak hetente kétszer szeretkeznek.

Szex: a mindenható fiatalító csodaszer

A kutató szerint a szex hatalmas szerepet játszik a fiatalság megőrzésében. A szeretkezés egy olyan intenzív örömforrás, amely a nőknél például beindítja a növekedési hormon termelődését, ami hozzájárul a fiatalos kinézet megőrzéséhez. Ezenkívül pszichológiai hatásai is vannak, hiszen nemcsak fizikai, hanem érzelmi előnyökkel is jár a rendszeres együttlét. Ezzel megelőzhetik a stressz negatív hatásait. Ráadásul egy szexuálisan aktív pár többet ad a kinézetére, szeretnék a legjobb formájukat nyújtani a partnerüknek, ezért többet tesznek az egészségükért és a testükért.

Mint látható, többféle előnnyel is jár a rendszeres szexuális élet, és ezen nyereségek összeadódnak, és összességében nagyon pozitív hatással vannak a szervezetünkre, a lelki világunkra és végső soron a kinézetünkre is. A kutatásban azt is megfigyelték, hogy azok, akik fiatalabbnak tűnnek a koruknál sokkal magabiztosabbak, önzetlenebbek és intellektuálisabbak kortársaiknál.

Egyéjszakás-kalandorok – rossz hírünk van!

Ugyanakkor Dr. Weeks azt is kiemelte, hogy ezekkel az előnyökkel a törődő, szerelmes viszony bír csak, egy rendszeres partnerrel. Tehát a monogám párkapcsolatban élők számíthatnak hosszútávon ilyen pozitív hatásokkal. A szimpla szex egy vagy több alkalmi partnerrel még ellenkező hatást is elérhet, hiszen az nagy valószínűséggel több szorongással, aggodalommal és a biztonságérzet elveszítésével járna. Dr. Weeks egyébként egy könyvben is publikálta az eredményeit (The Proven Way to Stay Young Forever). Azt hiszem. most már tudjuk, hogy mi a titka azoknak, akik 10 évet letagadhatnának a korukból és olyan kisimultnak tűnnek! ;)

Forrás: news.bbc.co.uk/

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

A férfiak vagy nők barátsága tart tovább?

Fordíthatjuk tekintetünket a világ bármely részére, mindenhol meggyőződhetünk „az ember társas lény” örökigazságáról. Egymagában a teremtés koronájaként méltatott emberi lény gyenge, örökös célpontja a veszélynek, fenyegetettségnek. Ezért emberi kapcsolatok és együttműködések bázisára épülő társadalmat rendezett maga köré, melyben megosztotta a tevékenységeket, szorosabbra fűzte az ember-ember köteléket. Mindeközben észlelte, hogy bizonyos kapcsolattípusokért érdemes többet munkálkodni, azok minőségét folyamatosan növelni – leginkább a család, a rokonság, a partnerkapcsolat és a barátság tartozik ezek közé. Ez utóbbi kapcsolattípus kapcsán kérdésként merülhet fel, hogy vajon melyik nem képviselői képesek és készek hosszabb távú barátságok kialakítására és fenntartására?

Befejeztem, nem fejeztem? Tudj meg többet a Zeigarnik-hatásról

Ma milyen eddig még befejezetlenül várakozó teendők jutnak eszedbe? Ezzel szemben pedig hányszor fordul elő az, hogy olyan feladataidra gondolsz, amelyeknek a végére már sikerült pontot tenned? Mennyire érzel leküzdhetetlen késztetést arra, hogy tovább nézz egy függőben hagyott cselekményű sorozatot? Mindezek a kérdések szorosan összefüggnek a Zeigarnik-effektus néven futó jelenséggel. Hogy miről is van szó? Erre a kérdésre az alábbiakban keressük a választ.

Süssük magunk a (mindennapi) kenyerünket – Legalább 10 okunk lehet erre

Szokták mondani, hogy a kenyér az élet szimbóluma, a kovász pedig a lelke. Nem meglepő hát, hogy a pandémia alatt többen igyekeztek elsajátítani a házi kenyérsütés csínját-bínját. Legyen szó bár a klasszikus kovászos, az élesztős vagy sütőporos, a teljes kiőrlésű vagy fehér liszttel készített, a világos vagy barna, a ropogós vagy puha változatokról, bizony nem sokan tudnak ellenállni a frissen sült kenyér illatának.