2016.02.24. 11:34:54 11210 319

Hogyan fiatalít a szex? – Ráncok távozzatok!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Szerencsére azok közül a dolgok közül, amiket szeretünk és boldoggá tesznek minket, azért elég sok minden hasznos is. Bajban is lennénk, ha hirtelen a szeretkezésről is kiderülne, hogy tulajdonképpen károsabb, mint a bacon, és ha nem a gyerek a cél, akkor inkább ne közelítsünk a partnerünkhöz ilyen szándékkal és ne is várjuk ezt el tőle. :) De szerencsére nem így van, sőt!

Fiatalító szex - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Fiatalító szex

A szex tulajdonképpen többet tesz az egészségedért, mint bármelyik gyógyszer, és jobban fiatalít, mint a legdrágább ránctalanító krém. A rendszeres intim együttlét egészségügyi előnyeiről már több cikket és tudományos érvet is megosztottunk veletek. (Ezeket itt és itt újra elolvashatjátok.) Most azonban a szépségünkre, fiatalos megjelenésünkre gyakorolt pozitív hatásáról lesz szó.

”10 évet letagadhatnál!”

Dr. David Weeks, pszichológus 10 évet áldozott arra, hogy a témát körül járja. Kutatásának a végén azt találta, hogy azok a párok, akik heti háromszor gyűrik össze a lepedőt, körülbelül egy évtizeddel fiatalabbnak tűnnek azokhoz az azonos életkorú párokhoz képest, akik csak hetente kétszer szeretkeznek.

Szex: a mindenható fiatalító csodaszer

A kutató szerint a szex hatalmas szerepet játszik a fiatalság megőrzésében. A szeretkezés egy olyan intenzív örömforrás, amely a nőknél például beindítja a növekedési hormon termelődését, ami hozzájárul a fiatalos kinézet megőrzéséhez. Ezenkívül pszichológiai hatásai is vannak, hiszen nemcsak fizikai, hanem érzelmi előnyökkel is jár a rendszeres együttlét. Ezzel megelőzhetik a stressz negatív hatásait. Ráadásul egy szexuálisan aktív pár többet ad a kinézetére, szeretnék a legjobb formájukat nyújtani a partnerüknek, ezért többet tesznek az egészségükért és a testükért.

Mint látható, többféle előnnyel is jár a rendszeres szexuális élet, és ezen nyereségek összeadódnak, és összességében nagyon pozitív hatással vannak a szervezetünkre, a lelki világunkra és végső soron a kinézetünkre is. A kutatásban azt is megfigyelték, hogy azok, akik fiatalabbnak tűnnek a koruknál sokkal magabiztosabbak, önzetlenebbek és intellektuálisabbak kortársaiknál.

Egyéjszakás-kalandorok – rossz hírünk van!

Ugyanakkor Dr. Weeks azt is kiemelte, hogy ezekkel az előnyökkel a törődő, szerelmes viszony bír csak, egy rendszeres partnerrel. Tehát a monogám párkapcsolatban élők számíthatnak hosszútávon ilyen pozitív hatásokkal. A szimpla szex egy vagy több alkalmi partnerrel még ellenkező hatást is elérhet, hiszen az nagy valószínűséggel több szorongással, aggodalommal és a biztonságérzet elveszítésével járna. Dr. Weeks egyébként egy könyvben is publikálta az eredményeit (The Proven Way to Stay Young Forever). Azt hiszem. most már tudjuk, hogy mi a titka azoknak, akik 10 évet letagadhatnának a korukból és olyan kisimultnak tűnnek! ;)

Forrás: news.bbc.co.uk/

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

AIDS-világnap – Filmalkotások a gyilkos kórról

December 1. már 1988 óta, a WHO kezdeményezésére az AIDS világnapja. Habár az elmúlt évben sikerült visszaszorítani a betegség terjedését, illetve olyan gyógyszerek is elérhetővé váltak, melyekkel szinten tartható a betegség, az AIDS még ma is bőven szedi áldozatait.

A téli ünnepkör szerelmi jóslásai

A téli ünnepkör szokásai különös egyveleget képeztek a vallásos és babonás megnyilvánulásokkal. A közösségenként eltérő ünnepköri magatartásformákat, az előírt és szigorúan követendő szabályokat a helység kisbíróival doboltatták ki. Ilyenkor tiltólistára kerültek a hangos összejövetelek, a mulatozás, a kocsmázás. Külön kihirdették, hogy ne kerüljön sor szóváltásra, és annak gyakori következményére, az összezördülésre.

Gyermekvállalás 40 éves kor után

Ha századunkra sikerült volna előrukkolni a sokat vágyott időutazó masinériával, tán nem késlekednénk megragadni az alkalmat, és tennénk egy visszatérőt az elmúlt múlt időkbe. Ellátogathatnánk asszonyelődeinkhez, és a fülükbe suttognánk, hogy pár száz év múlva a nők előtt is önmegvalósító kapuk tömegei fognak megnyílni. Ám mondandónkat azzal is kibővítenénk, hogy a modern kor nagyszerű lehetőségei gyakran magukkal hoznak nehéz, sok töprengést, mérlegelést igénylő döntéseket. Ezen meghatározó döntések egyike a gyermekvállalás kérdéséhez kapcsolódik.