2017.03.29. 11:00:21 15276 379

Hétköznapi dolgok, amiket másként is lehet - olcsóbban, egészségesebben!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Vannak olyan dolgok, amiket automatikusan csinálunk nap mint nap, mert egyszerűen úgy szoktuk meg, és bele sem gondolunk, hogy lehetne másként... Persze vannak szokásaink, amelyekről nem fogunk lemondani, de néhány apróságon lehet és kell is változtatni! Egyszerű tippek következnek, amikkel időt és pénzt spórolhatsz meg, ha te is úgy akarod.

Zuhanyzás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Zuhanyzás

Tisztálkodás

Ezt a pontot különösképpen a férjem figyelmébe ajánlanám, de valószínűleg sokan beleesnek még abba a hibába, hogy túl sok tusfürdőt vagy szappant használnak zuhanyzáskor. Sajnos attól, hogy több illatos gélt locsolsz magadra, még nem leszel tisztább, viszont száríthatja a bőröd. Bőven elég a hajlatokat átmosni ezekkel, s a szappanos víz, ami végig folyik a testeden pont eléggé tisztít. Ne állj túl sokáig a meleg víz alatt sem, mert az is szárítja a bőrt. Gyorsan tudd le a zuhanyt, így még a vízszámlán is spórolhatsz.

Munka közben

A legtöbben jól körülhatárolt munkarendben dolgozunk, ám ezen belül is vannak produktív és kevésbé hatékony időszakaink. Amikor úgy érzed, hogy éppen jól megy a munka, ne iktass be szünetet, ha nem muszáj, hiszen azzal csak megszakítod a hatékony periódust. Ha tudod, hogy általában 10 és 1 óra között bírnád gőzerővel a munkát, akkor délben még ne menj el ebédelni. Tervezd meg a szüneteket ezeknek a “zónáknak” a figyelembe vételével, és természetesen ne hagyd ki a pihenést sem, csak használd okosan! Így összességében több munkával végzel kevesebb idő alatt - ergo a pihenésre is több idő jut, és a főnököd sem lesz durcás!

Tésztafőzés

Te is olajat öntesz a tészta főző vizéhez, hogy ne tapadjanak össze? Az igazság az, hogy csak elegendő vizet valamint elég nagy edényt kell használni a főzéshez, és akkor nem fog összeragadni a tészta: 100 grammonként 1 liter víz, ha száraz tésztát főzöl, és 100 grammonként 1,5 liter víz, ha frisset. Esetleg a főzés után lelocsolhatod egy kis olívaolajjal, s így később sem fog összetapadni, ha nem használod fel azonnal.

Fogmosás

A tévémaci nem volt túl jó tanár... Fogat nem úgy kell mosni, hogy vízszintesen sikálod a kefével, és még csak nem is a körkörös metódus a helyes fogmosás titka. Az ínytől indulva felfelé illetve lefelé, függőleges mozdulatokkal megtisztítva a fogakat, sokkal precízebben lehet fogat mosni. Persze a vízszintes mozdulatoknak is helye van, ahogy a fogselyemnek is. Még egy szabály: minimum 2-3 percen keresztül kell mosni a fogakat, de a legtöbb ember egyszerűen figyelmen kívül hagyja ezt..., te is közéjük tartozol?

Kéztörlés papírtörlővel

A papírtörlő szimpla pocsékolás, még akkor is, ha újrahasznosított papírból készült. Ha egy benzinkút vagy vendéglátó egység mosdójában csak ez áll rendelkezésedre, akkor a használat előtt rázd le a kezed, hogy egy darab elég legyen. Otthon pedig egyszerűen ne ebbe töröld a kezed, hanem törölközőbe - amit 3-4 naponta cserélj ki!

Levegővétel

Na, ez tényleg teljesen gondolkodás nélkül megy végbe, pedig még a levegőt is vehetnénk tudatosabban! A legtöbben a mellkasunkba lélegzünk, pedig a hasi légzésnek rengeteg előnye van! Nyugtat, ellazít, csökkenti a vérnyomást, sőt, a fájdalmat és a gyulladást is! Érdemes megtanulni.

Forrás: brightside.me

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mutatjuk, mely országokba költözik a legtöbb magyar ember

Az egyik legnépszerűbb globális adatplatform, a Statista kimutatásai szerint az elmúlt évben a külföldre költözés főbb motivációi a jobb munkahely találása, a partner országában való új élet kezdése, valamint a továbbtanulási célok voltak. Mindezek mellett ugyanakkor kulcsszerepet játszott a célországtól remélt jobb életminőség, a személyes kihívások és komfortzóna feszegetések, a kaland- és felfedezésvágy. Sokakat pedig a klasszikus tiszta lappal kezdés vágya terelt egy idegen országba, emellett akadtak olyanok is, akik a nyugdíjas éveiket kívánták egy régen kiszemelt helyen tölteni. De vajon milyen szándékok állnak a magyar emberek külföldre költözésének hátterében?

Az artériákban lévő mikroműanyagok növelhetik a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát

Az elszomorító tények szerint az egészségre és a környezetre egyaránt káros mikroműanyagok hatalmas mennyiségben vannak jelen. Mindenhol. Ami nem meglepő, hiszen kimutatták, hogy 2019-ben a műanyagtermékek globális szintű éves kibocsátása megközelítette a 460 millió tonna mennyiséget. Ilyenkor természetesen felmerül az újrahasznosítás kérdése, mint (vélt) mentőöv a műanyaghulladékokkal való küzdelem során. Sajnos ennek a műanyagmennyiségnek alig 9 százalékát sikerül újrahasznosítani.

Milyen (új) készségekre van szükségük a gyermekeinknek a 21. században?

Vitathatatlan, hogy minden szülő azt szeretné, hogy a gyermeke az iskolában, majd felnőttként a magánéletében és választott munkahelyén egyaránt sikeres, boldog, kiegyensúlyozott legyen. A tanulási készségek fejlesztése segít a modern (munkakörnyezeti) elvárásokhoz való alkalmazkodásban.