2015.01.31. 15:44:56 11102 63

Mennyi ideig használd a törölközőt?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Egy jó meleg fürdő és aztán egy pihe-puha törölköző. Nincs is ennél jobb befejezése, illetve kezdése a napnak - van, aki a reggeli, van, aki az esti zuhanyra esküszik. De hány napja mostad ki utoljára a törölköződet?

Törölköző - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Törölköző

A törölköződ egy baktérium tanya

A törölköző kellemes lakhely a baktériumoknak és a gombáknak, még akkor is, ha úgy gondolod, hogy tisztálkodás után használod, mitől is lehetne koszos. Ez nem teljesen így van. A bőrödön marad némi baktérium mosakodás után is – teljesen természetes dolog – az elhalt hámsejtekkel a törölközőre kerül belőlük jó néhány (értsd milliónyi), és ott bizony szaporodni fognak. Már egy használat után is megváltozik a törölköző szaga, ez a baktériumok és gombák jelenlétét mutatja.

Hány használat után kell kimosni?

Lassíthatod a bacik szaporodását, ha minden használat után teljesen megszárad a törölköző, így akár egy hétig is használhatod ugyanazt a darabot. A legideálisabb azonban az lenne, ha minden 3. használat után kimosnád a törölköződet.

Az arcod megtörlésére szolgáló kisebb törölközőt célszerű naponta mosni, főleg influenza járvány idején. A kéztörlőket is legalább három naponta cseréld. Ha már szaga van a törölközőnek, az régen rossz. Ideje egy alapos fertőtlenítésnek – egy 90 fokos mosás pont megteszi. A jó hír, hogy egy rendszeresen fertőtlenített törcsit akár 10 évig is használhatsz.

Hogyan szárítsd?

A törölközőt mindig egy radiátorra vagy egy szárítóra kiterítve száríts, és ne felakasztva, mivel úgy csak lassabban száradhat meg, és tovább nyújthat barátságos környezetet a baktériumok és a gombák szaporodásához.

Még több higiéniai baki, amiket elkövethetsz a fürdőszobában>>

Forrás: buzzfeed.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...