2015.01.31. 15:44:56 11038 63

Mennyi ideig használd a törölközőt?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Egy jó meleg fürdő és aztán egy pihe-puha törölköző. Nincs is ennél jobb befejezése, illetve kezdése a napnak - van, aki a reggeli, van, aki az esti zuhanyra esküszik. De hány napja mostad ki utoljára a törölköződet?

Törölköző - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Törölköző

A törölköződ egy baktérium tanya

A törölköző kellemes lakhely a baktériumoknak és a gombáknak, még akkor is, ha úgy gondolod, hogy tisztálkodás után használod, mitől is lehetne koszos. Ez nem teljesen így van. A bőrödön marad némi baktérium mosakodás után is – teljesen természetes dolog – az elhalt hámsejtekkel a törölközőre kerül belőlük jó néhány (értsd milliónyi), és ott bizony szaporodni fognak. Már egy használat után is megváltozik a törölköző szaga, ez a baktériumok és gombák jelenlétét mutatja.

Hány használat után kell kimosni?

Lassíthatod a bacik szaporodását, ha minden használat után teljesen megszárad a törölköző, így akár egy hétig is használhatod ugyanazt a darabot. A legideálisabb azonban az lenne, ha minden 3. használat után kimosnád a törölköződet.

Az arcod megtörlésére szolgáló kisebb törölközőt célszerű naponta mosni, főleg influenza járvány idején. A kéztörlőket is legalább három naponta cseréld. Ha már szaga van a törölközőnek, az régen rossz. Ideje egy alapos fertőtlenítésnek – egy 90 fokos mosás pont megteszi. A jó hír, hogy egy rendszeresen fertőtlenített törcsit akár 10 évig is használhatsz.

Hogyan szárítsd?

A törölközőt mindig egy radiátorra vagy egy szárítóra kiterítve száríts, és ne felakasztva, mivel úgy csak lassabban száradhat meg, és tovább nyújthat barátságos környezetet a baktériumok és a gombák szaporodásához.

Még több higiéniai baki, amiket elkövethetsz a fürdőszobában>>

Forrás: buzzfeed.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Külső és belső méregtelenítés természetesen

Ki ne szeretne a reggeli ébredéskor erőtől duzzadóan kipattanni az ágyból? Jó lenne a fásultságot, levertséget, bágyadtságot, ingerültséget, valamint az emésztési zavarokat, fejfájást, a különféle bőrbetegségeket csak hírből ismerni? Marie Farquharson könyvében, a Természetes méregtelenítésben arra hívja fel a figyelmünket, hogy az, ahogyan a saját bőrünkben érezzük magunkat arról a testi képességünkről fest képet, ahogyan a mérgekkel bánunk.

Poke bowl, ízletes és színes tál Hawaiiról

A Poke bowl, vagy más néven csak "poke", az utóbbi évek egyik legnagyobb ételtrendje lett világszerte. Ez a Hawaii-szigetekről származó étel a friss, nyers halat, zöldségeket és szószokat kombinálja egy tálba helyezve. Annak ellenére, hogy eredete a ’70-es évekre nyúlik vissza, a poke mostanra újra divatossá vált, különféle variációkban jelenik meg az egész világon, így Magyarországon is.

Gumis lepedő gond? Így hajtogasd!

Üdvözlünk a "Gumis lepedők hajtogatási fesztiválján"! Igen, jól hallottad, azért gyűltünk ma össze, hogy megünnepeljük a világ legádázabb sportágát: a gumis lepedők hajtogatását! Tudjuk, hogy sokan nem gondolják ezt olyan komoly tevékenységnek, mint mondjuk a hegymászást vagy a sakkot, de hidd el, a gumis lepedő hajtogatása legalább akkora kihívást tartogat, mint az említett sportok gyakorlása. Némi rutint igényel, de ha egyszer megtanulja az ember, könnyen és gyorsan elvégezhető.