2015.06.08. 14:29:44 10692 350

Hétköznapi bakancslista 10 pontban a boldog élethez
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Egyre népszerűbbek a bakancslisták. Nyári bakancslista, utazás bakancslista vagy éppen film és könyv. Azokat a dolgokat szokás ráírni, amiket halála előtt szeretne megtenni, megtapasztalni, megízlelni, megnézni vagy elolvasni az ember. Inspiráló dolgok ezek, ám mindenkinek más és más.

Boldogság - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Boldogság

Ha most neked A bakancslista c. film ugrott be, az is teljesen rendben van! Ha még nem láttad a filmet, akkor mindenképpen nézd meg! Humoros, elgondolkodtató és megható, remek színészekkel. Jack Nickolson, mint a jómódú Edward Cole és Morgan Freeman, a szegény, de jólelkű Carter Chambers szerepében.

Mi most azokból a hétköznapi dolgokból állítunk fel egy bakancslistát, amelyeket szerintünk mindenkinek lehetősége lehet megélni, átélni és megtapasztalni. A feladat ebben az esetben az, hogy minél többet éljünk át belőle a halálunk napjáig, de próbálunk tartózkodni a légy szerelmes típusú közhelyes megnyilvánulásoktól. :)

1. Önfeledt nevetés

Van olyan nap, amikor még csak mosolyra sem húzódik a szád? Ezen azonnal változtatnod kell, gondolkodj rajta, hogy mi az, ami nevetésre bír. Ha inspiráció kell, kattintsd ide: #humor

2. Merj egyedül lenni, és élvezd!

Néha az egyedüllét félelmetes, máskor pedig üdítő. Van, hogy akkor jut belőle, amikor éppen társaságra vágyunk, és van, hogy úgy érezzük, csak a WC-n lehetünk egyedül.

Akárhogyan is adódik, élvezd ki minden pillanatát, és ne rémülj meg, ha úgy tűnik éppen túl sok időt kell a saját társaságodban lenni, hiszen Te életed végéig Veled leszel. Tanuld meg, hogyan hozhatod ki ebből a kapcsolatból a legtöbbet.

3. Merj társaságban lenni, és élvezd!

Az előző ellentéte. Még a maguknak való embereknek is kell társaságban lenni. A barátokra szükség van, ne hagyd elveszni az ilyen kapcsolatokat, hiszen az ő segítségükkel kerekedhetsz felül egy nehezebb időszakon. Néha a tudat is elég, hogy vannak és elérhetőek, de ne hanyagold el őket.

4. Egy kis kutya vagy más háziállat feltétel nélküli szeretete

Nehéz feltétel nélkül szeretni, és sok ember nem is képes rá. Így sokszor mi magunk sem élhetjük át, milyen, ha feltételek nélkül szeretnek minket. Egy kis állat azonban képes ezt az elfogadást megadni.

5. Egy gyermek feltétel nélküli szeretete

Próbáld meg a gyermekedet, gyermekeidet feltétel nélkül szeretni és elfogadni. Azt mondják, hogy a szülői szeretet az alapvetően feltétel nélküli. De mégis hol van ez, amikor meggondolatlanul kritizálod? Azt a csodát, amit csak egy gyermek adhat meg, minden embernek át kell élnie, szülővé kell válnia.

6. Egy kedvenc hely

Keress egy kis szentélyt, lehetőleg a szabadban, és látogasd meg minél gyakrabban. Kezeld a Te személyes menedékednek, ahol elmélázhatsz az életeden.

7. Önmagad megismerése

Soha ne tekintsd befejezettnek ezt a tevékenységet, hiszen jó esetben még hetvenévesen is tudsz magadnak meglepetéseket okozni. Ha úgy gondolod, hogy ez nem igaz, akkor az szerepeljen a bakancslistádon, hogy minél több meglepetést szerezz önmagadnak! Így a megismerési folyamatnak soha nem lesz vége, és ez így jó.

8. Ölelések

Bár most meleg van és szívesebben ölelgetnénk egy palack hűvös rosét, azért egy erőt adó ölelés mindig jól jön. Legyen mindig valakid, aki jól megölelget. Meríts belőle szeretetet, erőt és vessz el benne minden alkalommal.

9. Az érzés, hogy mindennel elkészültél

Akár naponta többször is sikerélményt élhetsz át, ha a fejedben átpörgeted, hogy mennyi mindent megoldottál aznap. Örülj minden lezárt feladatnak, minden befejezett projektnek a mosogatástól a munka végéig.

10. Értékeld, amid van.

Ez talán mind közül a legfontosabb.

A férjemmel mindig megállapítjuk, hogy milyen szerencsések vagyunk, és mennyi mindent elértünk már az életben, milyen jó, hogy vagyunk egymásnak, és mennyire szeretjük egymást. Ilyenkor tartunk egy lélegzetvételnyi szünetet, aztán előjönnek a tervek is, a megoldandó feladatok – amelyekből valahogy mindig akad, nem fogyunk ki ezekből sem - de soha nem felejtjük el értékelni azokat a dolgokat, amelyeket már megoldottunk, és amelyekért hálásak vagyunk. Legyen az a tele hűtőszekrény, az autó fényezése vagy az a boldogság, amit egymás társaságában érzünk.

Állj meg egy pillanatra, és ne csak a megoldásra váró feladatokra koncentrálj, hanem azokra a dolgokra is, amelyeken már túl vagy, aminek már örülhetsz. Légy hálás! Meglátod, sokkal teljesebbnek fogod érezni az életed.

Írta: kábé

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...