2021.08.06. 17:55:46 8217 231

Helyreállító hajápolási tippek napozás és tengervíz okozta károkra
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az UV-sugárzás nem csak a szemünket és a bőrünket terheli, hanem a hajunkat is. Nyáron ráadásul nem csak UV, de más körülmények is megviselhetik a frizuránkat, például a klór, a tengeri só. Ezek olykor nagyobb terhelést okoznak – különösen együtt-, mint a hajfestékek, hajsütővasak. Mi tesz jót a hajnak nyáron?

Hajspray házilag - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Hajspray házilag

Kezdd mindjárt a megelőzéssel!

Ahogy napégésre a naptej és szemekre a napszemüveg, úgy a hajra is használhatsz, sőt, érdemes használnod UV-védelmet. Lehet kapni ebben segítséget nyújtó kozmetikumokat hajra is, amiket hétköznap ugyanúgy érdemes lenne használni, de nyaralás, túra, strandolás előtt mindenképpen. Hiszen, bár a sugarak hatása ugyanolyan, ezek azok az időszakok, amikor általában a szokásosnál jóval többet tartózkodunk a napon, a szabadban. Erre az időszakra jobban teszed, ha a festésben, szőkítésben is tartasz némi szünetet, hogy már a kiindulási állapot is kevésbé legyen sérült. Természetes összetevőkből álló, kímélő hatású termékek is jobb választást jelentenek a hagyományosnál, ha ragaszkodsz a festéshez, szőkítéshez, göndörítéshez. Szintén szerencsés, ha el tudod engedni a nyárra a hajsütővasakat, a lakkokat, zseléket is. Kímélő termékekkel hajmosás, majd szabad levegőn száradás egy kész terápia.

Hidratáló, száraz hajra való sampon ilyenkor igazán jó döntés

A forróság a hajunkat is szárítja, aki erre hajlamos, az különösen észre fogja ezt venni. A tengervíz pedig sótartalma miatt tovább ront a helyzeten – ha van lehetőségünk, tengerben fürdés után rögtön öblítsük át a hajunkat alaposan tiszta csapvízzel, mert bár a sós víztől megszáradt haj romantikus hullámokat alkothat, a sós pác és a napsütés gyilkos kombó a szálaknak.

Utókezelés

A hajszerkezet roncsolódása miatt fontos a megfelelő hajápolás. Hetente legalább egyszer hidratáló hajpakolást érdemes feltennünk, amiben keratin, antioxidánsok, proteinek vannak. Ezek segítenek a szaruréteget helyreállítani. Házi praktikákkal is sikert érhetünk el: a sörös öblítés B-vitamin feltöltő hatása mellett visszaadja a hajunk természetes ragyogását. Rendszeresen ismételt tojáspakolással is életet lehelhetsz a megviselt hajszálakba, vagy akár kombinálhatod is olívaolajjal vagy tejszínnel, hogy ismét puha, fényes, egészséges állapotban legyenek a hajszálaid.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...