2020.12.02. 14:50:50 10582 274

Házi csipkebogyó szörp - az ellenálló immunrendszerért
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az egész ország területére megérkeztek már az éjszakai fagyok, sőt sok helyen már nappal is mínuszba bújik a hőmérő higanyszála. Ez pedig azt jelenti, hogy itt az ideje csipkebogyót szüretelni.

Csipkebogyó - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Csipkebogyó

Az ősszel megérett csipkebogyó akkor az igazi, ha dér már megcsípte. Nem ez az egyetlen termés, amit ilyenkor érdemes csak leszedni, kattints ide, ha más dércsípte finomságokkal is megismerkednél!

Az érett csipkebogyó sötét piros színe a fagy hatására élénk pirosra vált, húsa puhább lesz Ekkor készülhet a tea, szörp, lekvár belőle. A csipkebogyószörp igazi immunerősítő csoda-elixír és elkészíteni sem bonyolult!

Csipkebogyó szörp

Szedjünk élénk színű, feszes, lehetőleg minél nagyobb egészséges bogyókat, olyan helyről, ahol szmog nem éri. Mossuk meg, tegyük fazékba és főzzük puhára forrástól számított kb. fél óra alatt lassú tűzön. Mikor már teljesen átpuhultak a szemek, botmixerrel alaposan dolgozzuk át és adjunk hozzá még egy kevés vizet. Ezt követően passzírozzuk át sűrű szitán.

Az így kapott léhez adjunk hozzá literenként 1 kg cukrot és 5 gramm citromsavat, majd ismét forraljuk össze. Sterilizált tölcséren át töltsük steril szörpös üvegekbe, és száraz dunsztban hűtsük ki. Az eszközök kiválasztásánál figyeljünk rá, hogy nagyon sűrű szövésű szitát használjunk. Ellenkező esetben a csipkebogyó szőrös magja is átjuthat a szörpbe, ami kellemetlenül szúrja az ember torkát.

Tele vitaminnal

Régóta ismert a csipkebogyó nagyon magas C-vitamin tartalma, ami sokat segít a meghűléses betegségek kezelésében, de az általános egészségvédelemben, a betegségekkel szembeni ellenállóképesség növelésében is. Ezen kívül jelentős mennyiségű B-vitamint, P-, és K-vitaminokat, karotin, vasat, kalciumot, magnéziumot és pektint is tartalmaz, tehát igazi vitamin és ásványi anyag bomba.

Nem csak influenza és megfázás ellen lehet hasznunkra, de antioxidáns hatású, enyhén vízhajtó, és jót tesz a szív-, és érrendszeri betegségben szenvedőknek, az ízületi panaszokkal küzdőknek és az emésztési problémákkal leszámolni kívánóknak is.

Forrás: hobbikert.hu, gyogynoveny-volgy.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Jól jön egy kis segítség? 10 reményteljes gondolat a mentális tarsolyodba

Olykor-olykor ránk virradnak olyan napok, melyeket hála helyett inkább a fejünkre húzott paplan mozdulatával köszöntünk. Megtépázottnak, alulmotiváltnak és szellemi-fizikai erőtől fosztottnak érezzük magunkat. Szerencsére több jó hírünk is van ilyen helyzetek, amelyek kellő pszichikai munícióval látnak el bennünket ahhoz, hogy erőt merítsünk a „továbbiakhoz”.

Franciaországban egyre több a száz év feletti ember

Egyre több száz év feletti ember él Franciaországban, és megjelent egy új korcsoport, a "szuperszázasoké", amelybe azok tartoznak, aki 110 év felettiek - derül ki a francia Demográfiai Tanulmányok Nemzeti Intézetének (INED) egy szerdán közzétett tanulmányából.

A férfiak vagy nők barátsága tart tovább?

Fordíthatjuk tekintetünket a világ bármely részére, mindenhol meggyőződhetünk „az ember társas lény” örökigazságáról. Egymagában a teremtés koronájaként méltatott emberi lény gyenge, örökös célpontja a veszélynek, fenyegetettségnek. Ezért emberi kapcsolatok és együttműködések bázisára épülő társadalmat rendezett maga köré, melyben megosztotta a tevékenységeket, szorosabbra fűzte az ember-ember köteléket. Mindeközben észlelte, hogy bizonyos kapcsolattípusokért érdemes többet munkálkodni, azok minőségét folyamatosan növelni – leginkább a család, a rokonság, a partnerkapcsolat és a barátság tartozik ezek közé. Ez utóbbi kapcsolattípus kapcsán kérdésként merülhet fel, hogy vajon melyik nem képviselői képesek és készek hosszabb távú barátságok kialakítására és fenntartására?