2020.12.02. 14:50:50 10623 274

Házi csipkebogyó szörp - az ellenálló immunrendszerért
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az egész ország területére megérkeztek már az éjszakai fagyok, sőt sok helyen már nappal is mínuszba bújik a hőmérő higanyszála. Ez pedig azt jelenti, hogy itt az ideje csipkebogyót szüretelni.

Csipkebogyó - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Csipkebogyó

Az ősszel megérett csipkebogyó akkor az igazi, ha dér már megcsípte. Nem ez az egyetlen termés, amit ilyenkor érdemes csak leszedni, kattints ide, ha más dércsípte finomságokkal is megismerkednél!

Az érett csipkebogyó sötét piros színe a fagy hatására élénk pirosra vált, húsa puhább lesz Ekkor készülhet a tea, szörp, lekvár belőle. A csipkebogyószörp igazi immunerősítő csoda-elixír és elkészíteni sem bonyolult!

Csipkebogyó szörp

Szedjünk élénk színű, feszes, lehetőleg minél nagyobb egészséges bogyókat, olyan helyről, ahol szmog nem éri. Mossuk meg, tegyük fazékba és főzzük puhára forrástól számított kb. fél óra alatt lassú tűzön. Mikor már teljesen átpuhultak a szemek, botmixerrel alaposan dolgozzuk át és adjunk hozzá még egy kevés vizet. Ezt követően passzírozzuk át sűrű szitán.

Az így kapott léhez adjunk hozzá literenként 1 kg cukrot és 5 gramm citromsavat, majd ismét forraljuk össze. Sterilizált tölcséren át töltsük steril szörpös üvegekbe, és száraz dunsztban hűtsük ki. Az eszközök kiválasztásánál figyeljünk rá, hogy nagyon sűrű szövésű szitát használjunk. Ellenkező esetben a csipkebogyó szőrös magja is átjuthat a szörpbe, ami kellemetlenül szúrja az ember torkát.

Tele vitaminnal

Régóta ismert a csipkebogyó nagyon magas C-vitamin tartalma, ami sokat segít a meghűléses betegségek kezelésében, de az általános egészségvédelemben, a betegségekkel szembeni ellenállóképesség növelésében is. Ezen kívül jelentős mennyiségű B-vitamint, P-, és K-vitaminokat, karotin, vasat, kalciumot, magnéziumot és pektint is tartalmaz, tehát igazi vitamin és ásványi anyag bomba.

Nem csak influenza és megfázás ellen lehet hasznunkra, de antioxidáns hatású, enyhén vízhajtó, és jót tesz a szív-, és érrendszeri betegségben szenvedőknek, az ízületi panaszokkal küzdőknek és az emésztési problémákkal leszámolni kívánóknak is.

Forrás: hobbikert.hu, gyogynoveny-volgy.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Ezért érdemes lapozgatni a „füveskönyveket”

A sokak ágy mellé helyezett olvasmányává vált Márai-féle Füves könyv olyan minden embert érintő és érdeklő kérdéseket tart szem előtt, mint: a testi fájdalom enyhítési módjai vagy éppen a mindennapi alapigazságok. Az eredetileg botanikai ismeretek közlésére alkalmas füves- vagy füvészkönyvek idővel életbölcsesség-gyűjteményekké váltak, melyek az élethosszig tartó önismeret útján tanácsokkal, intelmekkel és útmutatásokkal szolgálnak bennünket.

Fel a kalappal! Elegáns védelem a fejnek

Érdekes, hogy egészen a XVII. század beköszöntéig egyetlen úri hölgy sem viselt kalapot. Viseltek azonban a cselédasszonyok, az alsóbb rétegekhez tartozó fiatal lányok, majd a későbbiek folyamán a városi polgárság hölgyei is. Ezután már nem kellett sok ahhoz, hogy a pompás kalapok belopják magukat a nők budoárjaiba, így előszeretettel viselték azokat séták, cukrászdázás, díszes vacsorák, vendéglők, teadélutánok idején, vagy éppen udvarlók fogadásakor. Nem csoda hogy a fejfedő-eleganciának ma is sokan hódolnak.

A tested többet „mondhat” minden szónál – Mert nem csak szavakkal kommunikálunk

Testünknek külön nyelve van, ami hangok és szavak nélkülisége ellenére is jelentőségteljes. A nem szavakkal közölt kommunikációs módok között élen járnak a gesztusok, a testtartás, a mimika, a szemkontaktus és a testtartás. Ezek alátámaszthatják vagy épp ellenkezőleg: érvényteleníthetik a verbálisan átadott üzenetközvetítéseket. Hitelesíthetik vagy hitelteleníthetik, hangsúlyozhatják vagy súlytalanná formálhatják mindazt, ami a szóbeli közlés során elhangzott.