2023.11.30. 17:25:00 7984 289

Harapj bele a sityakba: Télapó sapkája sütemények
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Olyan mintha hasonlót már olvastál volna valahol, valamikor? Az emlékezeted nem csal! Tavaly felültem erre a vonatra, és az idén sem szándékozom róla leszállni! Sok-sok ehető piros Mikulás sapkát szeretnék gyártani, hogy aztán közösen elfogyaszthassuk Szent Miklós napján.

Mikulás muffin - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Mikulás muffin

Néhány klasszikus süteményt tavaly már felékesítettünk a Télapó sapkáival. Ezeket az egyszerű megoldásokat most újra elolvashatod: sütemények Mikulás napi kivitelben. Eper helyett használhatunk málnát is, amennyiben vagyunk olyan szerencsések, hogy találunk friss gyümölcsöt.
Ezután pedig megismerheted az újabb ötleteket.

Sütemények Szent Miklós ünnepére:

Újabb süteményekre is rápróbálhatjuk a jóságos fehérszakállú sapkáját! Készülhet a muffin és cupcake áradat, hogy aztán a már ajánlott módok valamelyike közül készített kalapokat kaphassanak.

Mikulás sapka linzer

Télapó sapkája sütiTélapó sapkája süti

Hozzávalók és elkészítés:

Egy tálca linzertésztából Mikulás sapka kiszúróval szaggatott sütemény. (Amennyiben össze szeretnénk ragasztani lekvárral vagy bármilyen fehér krémmel, akkor számoljunk dupla adaggal.)
A megsütött és kihűlt linzerek tetejét pirosra színezett mázzal kenjük le.

Vajkrémes cukormáz: 1 cs. sózatlan vaj
4 cs. átszitált porcukor
2 ek. keményre vert habtejszín
negyed tk. mandula kivonat
Piros ételfesték

Egy nagy tálban keverjük krémesre a vajat, amihez fokozatosan adagoljuk hozzá a porcukrot. Amikor simára keveredett, adjuk hozzá a tejszínt és a mandula kivonatot, és az egészet forgassuk jól össze.
Az így kapott cukormáz kb. egyharmad részét hagyjuk így fehéren, míg a nagyobb adagot színezzük meg a piros ételfestékkel.

A piros színű máz értelemszerűen a sapkához kell, míg a fehérrel annak peremét és bojtját mintázhatjuk meg.

Tipp: A vajkrémes cukormáz mézeskalácsból kiszúrt formák díszítésére is alkalmas lehet.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Neked van B terved? – Fogódzók és mentőövek nehéz időszakokhoz

Életünk egy-egy akadálytalan, felhőtlen időszakában hajlamosak vagyunk megfeledkezni arról, hogy az esetleges nehezebb időszakokra is gondoljunk. Aztán beköszönt egy válságos helyzet, és az első gondolatok között bizonyosan szerepelni fog a jövő próbatételeire való optimális felkészülés terve – , ahogy mondani szokás: lehetőségeinkhez mérten legyünk „bebiztosítva”. Miért lehet szükségünk B tervre?

Kóstoltad a világ leghíresebb ételeit?

A külföldi utazások során a hely kultúrájával, történelmi érdekességeivel és embereivel való megismerkedés egyik örökzöld módja az ott hagyományos és népszerű ételek megkóstolása. Az ételek így méltán képezhetik kirándulásaink fénypontját és képesek megnövelni az utazási élményeket.

EZZEL A NAPONTA KÉTSZER VÉGZETT GYAKORLATSORRAL JÓL FEJLESZTHETŐ A CSECSEMŐK CSÍPŐÍZÜLETE

A magzat méhen belüli elhelyezkedése és a szülés körüli megpróbáltatások miatt aszimmetria vagy tartási eltérés alakulhat ki az újszülöttek csípőjénél. Ez a jelenség ijesztő lehet a szülők számára, pedig hátterében legtöbbször nem betegség áll. Annak érdekében viszont, hogy a gyermek ízületei megfelelően fejlődjenek, születéstől kezdve 4-6 hónapos korig naponta kétszer tornáztatni kellene az újszülöttek csípőízületét, például pelenkázás közben. Ebben segít a Semmelweis Egyetem legújabb oktatóvideója.