2023.11.30. 17:25:00 7987 289

Harapj bele a sityakba: Télapó sapkája sütemények
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Olyan mintha hasonlót már olvastál volna valahol, valamikor? Az emlékezeted nem csal! Tavaly felültem erre a vonatra, és az idén sem szándékozom róla leszállni! Sok-sok ehető piros Mikulás sapkát szeretnék gyártani, hogy aztán közösen elfogyaszthassuk Szent Miklós napján.

Mikulás muffin - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Mikulás muffin

Néhány klasszikus süteményt tavaly már felékesítettünk a Télapó sapkáival. Ezeket az egyszerű megoldásokat most újra elolvashatod: sütemények Mikulás napi kivitelben. Eper helyett használhatunk málnát is, amennyiben vagyunk olyan szerencsések, hogy találunk friss gyümölcsöt.
Ezután pedig megismerheted az újabb ötleteket.

Sütemények Szent Miklós ünnepére:

Újabb süteményekre is rápróbálhatjuk a jóságos fehérszakállú sapkáját! Készülhet a muffin és cupcake áradat, hogy aztán a már ajánlott módok valamelyike közül készített kalapokat kaphassanak.

Mikulás sapka linzer

Télapó sapkája sütiTélapó sapkája süti

Hozzávalók és elkészítés:

Egy tálca linzertésztából Mikulás sapka kiszúróval szaggatott sütemény. (Amennyiben össze szeretnénk ragasztani lekvárral vagy bármilyen fehér krémmel, akkor számoljunk dupla adaggal.)
A megsütött és kihűlt linzerek tetejét pirosra színezett mázzal kenjük le.

Vajkrémes cukormáz: 1 cs. sózatlan vaj
4 cs. átszitált porcukor
2 ek. keményre vert habtejszín
negyed tk. mandula kivonat
Piros ételfesték

Egy nagy tálban keverjük krémesre a vajat, amihez fokozatosan adagoljuk hozzá a porcukrot. Amikor simára keveredett, adjuk hozzá a tejszínt és a mandula kivonatot, és az egészet forgassuk jól össze.
Az így kapott cukormáz kb. egyharmad részét hagyjuk így fehéren, míg a nagyobb adagot színezzük meg a piros ételfestékkel.

A piros színű máz értelemszerűen a sapkához kell, míg a fehérrel annak peremét és bojtját mintázhatjuk meg.

Tipp: A vajkrémes cukormáz mézeskalácsból kiszúrt formák díszítésére is alkalmas lehet.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...