2022.12.06. 12:15:00 6343 261

Mikulás napi sütik: Adj sapkát a desszertnek!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ho-ho-hogyan lesz a kedvenc sütinkből Télapó-sütemény? Olyan végtelenül egyszerűen, hogy a homlokodra fogsz csapni, ami miatt ez nem jutott eddig az eszedbe! Ha ma már nem állsz neki sütni, mentsd el ezt a praktikus kis ötletet jövőre!

Mikulás napi brownie - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Mikulás napi brownie

Készíts jelképes mini Mikulásokat akár a legegyszerűbb süteményekből is: Adj rájuk cuki télapó sapkákat! Ehhez csupán csak a némi tejszínhabra, jó pár eperszemre és fehér cukordrazséra vagy aprócska habcsókokra van szükség. Esetleg inkább a marcipánra esküszöl?

Hogyan készül a sütemények mikulás sapkája?

Akinek több ideje van pepecselni a díszítéssel, süssön egy finom tortát, és díszítse ki - lehet egyenként is - a szeleteket:
Piros színezékkel színezzük a kívánt árnyalatúra a marcipánt vagy a fondantot. Ebből készül a sapka maga, dekorgyöngyből pedig a “fitos” orra, díszítő cukormázból vagy fehér színű cukormasszából a szakálla, és ne maradjon ki a pompon se a sapka csúcsáról.

A gyümölcsösebb ízeket (vagy a túl sok cukrot kerülők) inkább válasszák a már beharangozott opciót, ami szerint a sütemények tetejét kenjük meg tejszínhabbal, majd nyomjunk rá egy egy lefordított eperszemet, aminek a tetejéből előzőleg kicsit vágjunk le, hogy egyenes felületű legyen. Ezután pedig helyezzük fel az eper csúcsára a pomponnak valót is.

Milyen süteményből lehet Mikulás napi sütemény?

A legjobban a barna vagy a fehér színű süteményeken mutat legjobban a nagyszakállú egyik legfontosabb ruhadarabja, ami nagyon mutatós lesz a kockákra vágott vagy a körformával kiszúrt desszerteken.
Extra étcsokis vagy fehércsokoládés browie, sajttorta vagy fehér tésztájú, fehér krémmel készült sütemények, pl. fehér krémes, jó alapok lesznek, de torta helyett a linzerek (lyukas tészta helyett telit rakjunk a tetejére is) ugyancsak kidíszíthetők a marcipánnal vagy fondanttal készülő megoldással.

Ötlet: www.delish.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...