2023.03.13. 13:53:03 7052 272

Hangolódj a tavaszra! – 6+1 tavaszváró tevékenység
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Alig néhány hete, a hajnali fagyokban még nem gondoltuk volna, hogy hamarosan ránk köszönt a várva várt tavasz! De most végre itt van, legalábbis ha a hónapot nézzük, már itt kellene lennie. Ha a körülmények még nem is annyira mutatják az új évszakot, mi azért igazán tehetünk úgy, mintha itt lenne!

Boldogság, tavasz - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Boldogság, tavasz

Attól még, hogy kicsit késik ez a huncut évszak, mi még várhatjuk szívünk minden szeretetével és készülhetünk rá, kívül és belül!

Neked mi a kedvenc tavaszváró tevékenységed?

Ami a „kívült” illeti:

  • Még ha nincs is nagy kedved hozzá, ideje belefogni a tavaszi nagytakarításba! Kezdetben az is megteszi, ha csak végiggondolod, hogyan és mivel kezded a munkát! Szerezd be a takarításhoz való szereket, alapanyagokat és közben gyűjtsd az erőt is!:-)

  • Ideje lecserélni! Ahhoz, hogy ráhangolódj a napos évszakra, ideje lecserélni otthonod dekorációját. A karácsony utáni fények, színek már nem játszanak, jöhetnek a zöldek, virágok, szivárványszínek.

  • Gondolj a gyönyörű kertedre! És tervezd meg, idén mi és hogyan kerül majd a földbe, amit aztán nemsokára szüretelhetsz! Ha szereted az illatos virágokat, őket se hagyd ki a szórásból idén!

  • Mozgásra fel! Ha eddig nem volt kedved megmoccanni sem, mert jobban csábított a kanapé puha kényelme, márciusban újra érdemes nyeregbe pattanni és beiktatni az életünkbe egy kis mozgást. Most már az sem kifogás, hogy odakint zimankó van, hiszen a hőmérő higanyszála egyre csak kúszik felfelé.

De fontos a „belül” is:

  • Eddig csábítóak voltak a nehezebb falatok? Akkor ideje ezeket finomabbnál finomabb salátákra, zsenge zöldségből készült levesekre cserélned! Mind a lelkednek, mind a testednek jót fog tenni egy kis „könnyedség”!

  • A hangolódást kezdheted így is! Jöhet egy tavaszi mozi? Vagy ez tavaszi zene?

Rúzsa Magdi: Április

  • Legyetek együtt! Végre nem kell begubózni a lakásban, irány az udvar, a természet! Játszatok nagyokat a gyerekekkel, szervezzetek kültéri programokat, töltődjetek fel együtt tavaszi napfénnyel!

Dal forrása: youtube.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mindful étkezés – Mert a jóllét az asztalnál kezdődik

Az étel szervezetünk elengedhetetlen hajtóereje, energiabiztosítója, melynek huzamosabb ideig történő megvonása akár súlyos kimenetelű is lehet. Ám századunkra az ételekhez való viszonyulásunk gyökeres változásokon ment át, hiszen ma már nem csak akkor vesszük magunkhoz táplálékunkat, amikor éhesek vagyunk, hanem számos más tényezőtől is függővé válik az étkezésünk. Ha tudjuk, hogy az asztalra helyezett ételek mellett az étkezés minősége ugyancsak befolyással van a gyógyulásunkra, ám az egészségünk kárára is lehet, akkor tudatosabban állunk ehhez a kérdéshez.

Itt a tavasz! – Itt az ideje a lelki nagytakarításnak!

A tél vége, tavasz eleje felé nem csak a testünk, de a lelkünk is kívánja a csicsergős évszakot, hiszen elfáradunk a hosszú, hamar sötétedős, későn világosodós, hideg, fagyos hónapokban. Alig-alig bírjuk vonszolni megfáradt lelkünket a napsugaras évszakig, és meglepetten tapasztalhatjuk, hogy bizony rá is ráfér a nagytakarítás.

Öltözz okosan a fenntarthatóságot is szem előtt tartva!

A fenntarthatóság fő üzenete abban rejlik, hogy a jelen szükségleteinek kielégítése ne veszélyeztesse a jövő nemzedékeinek társadalmi, környezeti és gazdasági lehetőségeit. Az elkövetkező néhány mondatban azt igyekszünk körbejárni, hogy miért szükséges az öltözködés és a divat kapcsán is jobban törekednünk a fenntarthatóságra.