2023.01.07. 12:32:05 6653 260

Haj és egészség – Van összefüggés? 1.
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Hajad fénytelen, esetleg a normálisnál jobban hullik, vagy éppen nagyon zsírosodik. Már mindent IS kipróbáltál, de semmi nem használ. Mi lehet a gond? Lehet, teljesen más oka van annak, hogy sörényed nem hozza a legjobb formáját.

Hosszú haj - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Hosszú haj

Meglehet, tested akar jelezni, hogy valami nagyon nem stimmel odabent. Nézzük, mit jelenthetnek a hajunknál mutatkozó problémák.

Ha sok tűnik el

Azt tudtad, hogy naponta körülbelül 100 hajszálat veszítünk el? Ez teljesen normális, ám ha ennél több landol a földön, válladon, annak nyomós oka lehet. Ha gyógyszert szedsz, érdemes elolvasni a betegtájékoztatót, mert lehet, „csak” egy mellékhatás okozza. De előfordulhat, hogy vashiányos vagy, ez is okozhat ilyen tüneteket. Rosszabb a helyzet, ha valamilyen lelki probléma van a háttérben – sajnos stressz, de akár depresszió is lehet ennek okozója.

Törik?

Ezt is okozhatja a stressz, vagy éppen lelki probléma. De ásványianyaghiány is állhat a háttérben. Érdemes olyan fontos anyagokat, mint a cink, vas, kálium, króm, pótolnod. Ha nem eszel hús, a vas- és B-vitamin bevitelre különösen ügyelned kell.

Következő cikkünkben tovább feszegetjük a témát, úgyhogy légy résen!

Forrás: miss.at

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...