2018.03.21. 15:48:24 15733 522

Ha már eleged van a zimankóból: Tavaszváró tippek!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

“Tavasz van, gyönyörű!” - Ja, hogy idén ez elmarad... Sebaj, azért jobb kedvre derítheted magad! Te is unod a hóesést, a hideget és a nagykabátot? Nos, az időjárással valóban meggyűlhet mostanában a bajunk, és nem igazán tudunk ellene tenni, azonban a hozzáállásunkon hatalmunkban áll változtatni.

Tavaszi kankalin - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Tavaszi kankalin

“Tavasz van, gyönyörű!” - Ja, hogy idén ez elmarad... Sebaj, azért jobb kedvre derítheted magad!

1. Gondolj erre az idézetre, ez nekem szokott segíteni:

“Biztos lehetsz benne, hogy mindig lesz tavasz, s a folyó újra folyni fog, mikor felenged a fagy.” - Ernest Hemingway, Vándorünnep

Az idézet legáltalánosabb értelmezése szerint, ez a sor türelemre int minket. Ennél többet most nem igazán tehetünk, hacsaknem a következőket. :)

2. Vásárolj cserepes tavaszi virágokat!

Ha kint még nem is látható, bent már imitálhatod a tavaszt: szerezz be egy-két cserép illatos tavaszi virágot, mint például a jácint vagy a nárcisz. A szép színek és illatok biztosan segítenek már kora reggel jobb kedvre derülni, miközben a kávédat vagy a teádat kortyolgatod.

3. Öltözz színesebben!

Bár a téli kabát és a csizma még szükséges, alá már becsempészheted a tavaszi ruhatárad egy-egy színesebb darabját.

4. Újítsd meg az otthonod!

Úgyis jön a húsvét, ideje kitenni a tavaszi dekorációkat, készíthetsz tavaszfát,

4. Egyél frisset!

Már lehet kapni hónapos retket, friss salátát, újhagymát, medvehagymát, és lassan jön a spárga, az eper. Egyél ezekből a szezonális zöldségekből és gyümölcsökből minél többet. Étkezésed legyen változatosabb és a könnyebb ételeket részesítsd előnyben.

5. Próbálj ki egyet az alábbi fáradtság űző tippekből!

A tavaszi fáradtság elkerülhető, a téli betegségektől, depressziótól és levertségtől pedig könnyebben szabadulhatsz:

  • Kerüld az alkoholt és igyál minél több vizet, gyógyteát!
  • A hideg ellenére is legyél többet a szabad levegőn, sétálj, mozogj, kertészkedj, töltsd fel a tüdőd friss oxigénnel!
  • Ne vond meg magadtól az alvást, sőt, hétvégén kuporodj össze a kanapén egy kis délutáni sziesztára!
  • Vezesd le a stresszt: meditálj vagy legalább végy mély levegőt a szabadban egymás után 10-szer ki és be, jó lassan.
  • Pótold a vitaminokat, ásványi anyagokat!
  • Legyen napirended!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Napi egy szilva a szorongást távol tartja + 1 extra szilvás-mandulás recept

Noha a szilva rendszertanilag a „vitatott besorolású” kategóriába tartozik, annál nagyobb érdeklődés övezi az egészségre gyakorolt hatását. Ez a Kárpát-medencében és Ázsiában egyaránt őshonosnak tartott gyümölcsféle Magyarországon leginkább a középkorban került az érdeklődés középpontjába. A későbbiek folyamán pedig már aszalványként szállították Németországba, Lengyelországba és Ausztriába is. Ezért nem meglepő, hogy ezeken a helyeken „magyar szilva”néven vált ismertté. A figyelemre méltó történelmi háttér mellett arra is kíváncsiak vagyunk, hogy miért érdemes fogyasztani?

Palóc Búcsú és Folkfesztivál Balassagyarmaton

A hagyományos palóc búcsút rendezik meg a hétvégén folkfesztivállal színesítve a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton; a Szent Anna tiszteletére rendezett búcsút palóc vendégség követi majd vasárnap.

Ledönthető-e az előítélet masszív fala?

Az egykori kémikus és egyetemi tanár, Fabinyi Rudolf, az 1930-as évek elején úgy fogalmazott, hogy a hiedelmek egész tömege úgy üli meg a közvéleményt, akárcsak a lidércnyomás, melyek között kimagasló helyen szerepel az előítélet. Bár Fabinyi ekkor leginkább a pszichiátriai betegségekben érintettekkel szemben állított beskatulyázásokat helyezte előtérbe, elmondható, hogy ez számos területre kiterjeszthető. Milyen (ős)forrásból eredeztethető ez a nem tapasztalatokra, hanem feltételezésekre alapozott megállapítás? Vajon ledönthetőek ezek a vaskos sztereotípia-falak?