2018.03.21. 15:48:24 15651 522

Ha már eleged van a zimankóból: Tavaszváró tippek!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

“Tavasz van, gyönyörű!” - Ja, hogy idén ez elmarad... Sebaj, azért jobb kedvre derítheted magad! Te is unod a hóesést, a hideget és a nagykabátot? Nos, az időjárással valóban meggyűlhet mostanában a bajunk, és nem igazán tudunk ellene tenni, azonban a hozzáállásunkon hatalmunkban áll változtatni.

Tavaszi kankalin - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Tavaszi kankalin

“Tavasz van, gyönyörű!” - Ja, hogy idén ez elmarad... Sebaj, azért jobb kedvre derítheted magad!

1. Gondolj erre az idézetre, ez nekem szokott segíteni:

“Biztos lehetsz benne, hogy mindig lesz tavasz, s a folyó újra folyni fog, mikor felenged a fagy.” - Ernest Hemingway, Vándorünnep

Az idézet legáltalánosabb értelmezése szerint, ez a sor türelemre int minket. Ennél többet most nem igazán tehetünk, hacsaknem a következőket. :)

2. Vásárolj cserepes tavaszi virágokat!

Ha kint még nem is látható, bent már imitálhatod a tavaszt: szerezz be egy-két cserép illatos tavaszi virágot, mint például a jácint vagy a nárcisz. A szép színek és illatok biztosan segítenek már kora reggel jobb kedvre derülni, miközben a kávédat vagy a teádat kortyolgatod.

3. Öltözz színesebben!

Bár a téli kabát és a csizma még szükséges, alá már becsempészheted a tavaszi ruhatárad egy-egy színesebb darabját.

4. Újítsd meg az otthonod!

Úgyis jön a húsvét, ideje kitenni a tavaszi dekorációkat, készíthetsz tavaszfát,

4. Egyél frisset!

Már lehet kapni hónapos retket, friss salátát, újhagymát, medvehagymát, és lassan jön a spárga, az eper. Egyél ezekből a szezonális zöldségekből és gyümölcsökből minél többet. Étkezésed legyen változatosabb és a könnyebb ételeket részesítsd előnyben.

5. Próbálj ki egyet az alábbi fáradtság űző tippekből!

A tavaszi fáradtság elkerülhető, a téli betegségektől, depressziótól és levertségtől pedig könnyebben szabadulhatsz:

  • Kerüld az alkoholt és igyál minél több vizet, gyógyteát!
  • A hideg ellenére is legyél többet a szabad levegőn, sétálj, mozogj, kertészkedj, töltsd fel a tüdőd friss oxigénnel!
  • Ne vond meg magadtól az alvást, sőt, hétvégén kuporodj össze a kanapén egy kis délutáni sziesztára!
  • Vezesd le a stresszt: meditálj vagy legalább végy mély levegőt a szabadban egymás után 10-szer ki és be, jó lassan.
  • Pótold a vitaminokat, ásványi anyagokat!
  • Legyen napirended!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Feszült vagy? – 2+1 instant tipp a gyors nyugalomért

Van az úgy, hogy minden összejön, és a stressz-szinted az egekben. Azt veszed észre, hogy egész nap be vagy feszülve, és lassan már nem tudsz koncentrálni, mert annyi a megoldandó feladat, hogy úgy érzed, egyszerűen belefulladsz. Van az a pont, mikor Neked kell eldöntened: elsüllyedsz a stressztengerben, vagy megállsz egy pillanatra és megpróbálsz megnyugodni.

Ezeket az illóolajokat használhatod szorongás ellen

A szorongás a világ leggyakrabban tapasztalt mentális zavarai közé sorolható, mely világszerte több száz millió embert érint. Nem titok, hogy a szorongás tünetei már nem csupán a felnőtt korosztály esetében jelentkeznek, hanem a gyermekek és a serdülőkorban lévő fiatalok körében is. Amennyiben az aggodalom, a feszültség, a félelem- és tehetetlenségérzés intenzívvé és túlzottá válik, nagymértékben hat a viselkedésre, a közérzetre, valamint a kognitív képességekre – pl. gondolkodás, figyelem, emlékezés stb. – egyaránt. Szerencsére ma már a szorongás kezelésére számos természetes megoldás közül lehet választani.

A lakberendezés pszichológiája

Az otthon a személyiség egyik legkézzelfoghatóbb és legszembetűnőbb kifejezője. A lakberendezés erőteljes hatást gyakorol a közérzetre, a hangulatunkra, a kreativitásunkra és a motivációinkra egyaránt. Ahogy a dal is mondja: Ezek csak házak, az otthon az valami más. De vajon mitől válik mássá? Mi teszi egyedivé, személyre szabottá? Mi az a többletérték, aminek a jelenlétében azt mondhatjuk: „az enyém”? És milyen szerepet játszik mindebben a lakberendezés?