2018.03.21. 15:48:24 15648 522

Ha már eleged van a zimankóból: Tavaszváró tippek!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

“Tavasz van, gyönyörű!” - Ja, hogy idén ez elmarad... Sebaj, azért jobb kedvre derítheted magad! Te is unod a hóesést, a hideget és a nagykabátot? Nos, az időjárással valóban meggyűlhet mostanában a bajunk, és nem igazán tudunk ellene tenni, azonban a hozzáállásunkon hatalmunkban áll változtatni.

Tavaszi kankalin - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Tavaszi kankalin

“Tavasz van, gyönyörű!” - Ja, hogy idén ez elmarad... Sebaj, azért jobb kedvre derítheted magad!

1. Gondolj erre az idézetre, ez nekem szokott segíteni:

“Biztos lehetsz benne, hogy mindig lesz tavasz, s a folyó újra folyni fog, mikor felenged a fagy.” - Ernest Hemingway, Vándorünnep

Az idézet legáltalánosabb értelmezése szerint, ez a sor türelemre int minket. Ennél többet most nem igazán tehetünk, hacsaknem a következőket. :)

2. Vásárolj cserepes tavaszi virágokat!

Ha kint még nem is látható, bent már imitálhatod a tavaszt: szerezz be egy-két cserép illatos tavaszi virágot, mint például a jácint vagy a nárcisz. A szép színek és illatok biztosan segítenek már kora reggel jobb kedvre derülni, miközben a kávédat vagy a teádat kortyolgatod.

3. Öltözz színesebben!

Bár a téli kabát és a csizma még szükséges, alá már becsempészheted a tavaszi ruhatárad egy-egy színesebb darabját.

4. Újítsd meg az otthonod!

Úgyis jön a húsvét, ideje kitenni a tavaszi dekorációkat, készíthetsz tavaszfát,

4. Egyél frisset!

Már lehet kapni hónapos retket, friss salátát, újhagymát, medvehagymát, és lassan jön a spárga, az eper. Egyél ezekből a szezonális zöldségekből és gyümölcsökből minél többet. Étkezésed legyen változatosabb és a könnyebb ételeket részesítsd előnyben.

5. Próbálj ki egyet az alábbi fáradtság űző tippekből!

A tavaszi fáradtság elkerülhető, a téli betegségektől, depressziótól és levertségtől pedig könnyebben szabadulhatsz:

  • Kerüld az alkoholt és igyál minél több vizet, gyógyteát!
  • A hideg ellenére is legyél többet a szabad levegőn, sétálj, mozogj, kertészkedj, töltsd fel a tüdőd friss oxigénnel!
  • Ne vond meg magadtól az alvást, sőt, hétvégén kuporodj össze a kanapén egy kis délutáni sziesztára!
  • Vezesd le a stresszt: meditálj vagy legalább végy mély levegőt a szabadban egymás után 10-szer ki és be, jó lassan.
  • Pótold a vitaminokat, ásványi anyagokat!
  • Legyen napirended!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mutatjuk, mely országokba költözik a legtöbb magyar ember

Az egyik legnépszerűbb globális adatplatform, a Statista kimutatásai szerint az elmúlt évben a külföldre költözés főbb motivációi a jobb munkahely találása, a partner országában való új élet kezdése, valamint a továbbtanulási célok voltak. Mindezek mellett ugyanakkor kulcsszerepet játszott a célországtól remélt jobb életminőség, a személyes kihívások és komfortzóna feszegetések, a kaland- és felfedezésvágy. Sokakat pedig a klasszikus tiszta lappal kezdés vágya terelt egy idegen országba, emellett akadtak olyanok is, akik a nyugdíjas éveiket kívánták egy régen kiszemelt helyen tölteni. De vajon milyen szándékok állnak a magyar emberek külföldre költözésének hátterében?

Teljes a SopronFest programja

Mintegy 75 helyszínen csaknem háromszáz programmal várja a látogatókat a 2. SopronFest május 10. és 19. között. A pünkösdi hétvégére a Lővér kempingbe szervezett koncertek mellett a város számos pontján már napokkal korábban lesznek zenei, irodalmi, képzőművészeti és gasztronómiai események.

Az artériákban lévő mikroműanyagok növelhetik a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát

Az elszomorító tények szerint az egészségre és a környezetre egyaránt káros mikroműanyagok hatalmas mennyiségben vannak jelen. Mindenhol. Ami nem meglepő, hiszen kimutatták, hogy 2019-ben a műanyagtermékek globális szintű éves kibocsátása megközelítette a 460 millió tonna mennyiséget. Ilyenkor természetesen felmerül az újrahasznosítás kérdése, mint (vélt) mentőöv a műanyaghulladékokkal való küzdelem során. Sajnos ennek a műanyagmennyiségnek alig 9 százalékát sikerül újrahasznosítani.