2018.03.21. 15:48:24 15655 522

Ha már eleged van a zimankóból: Tavaszváró tippek!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

“Tavasz van, gyönyörű!” - Ja, hogy idén ez elmarad... Sebaj, azért jobb kedvre derítheted magad! Te is unod a hóesést, a hideget és a nagykabátot? Nos, az időjárással valóban meggyűlhet mostanában a bajunk, és nem igazán tudunk ellene tenni, azonban a hozzáállásunkon hatalmunkban áll változtatni.

Tavaszi kankalin - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Tavaszi kankalin

“Tavasz van, gyönyörű!” - Ja, hogy idén ez elmarad... Sebaj, azért jobb kedvre derítheted magad!

1. Gondolj erre az idézetre, ez nekem szokott segíteni:

“Biztos lehetsz benne, hogy mindig lesz tavasz, s a folyó újra folyni fog, mikor felenged a fagy.” - Ernest Hemingway, Vándorünnep

Az idézet legáltalánosabb értelmezése szerint, ez a sor türelemre int minket. Ennél többet most nem igazán tehetünk, hacsaknem a következőket. :)

2. Vásárolj cserepes tavaszi virágokat!

Ha kint még nem is látható, bent már imitálhatod a tavaszt: szerezz be egy-két cserép illatos tavaszi virágot, mint például a jácint vagy a nárcisz. A szép színek és illatok biztosan segítenek már kora reggel jobb kedvre derülni, miközben a kávédat vagy a teádat kortyolgatod.

3. Öltözz színesebben!

Bár a téli kabát és a csizma még szükséges, alá már becsempészheted a tavaszi ruhatárad egy-egy színesebb darabját.

4. Újítsd meg az otthonod!

Úgyis jön a húsvét, ideje kitenni a tavaszi dekorációkat, készíthetsz tavaszfát,

4. Egyél frisset!

Már lehet kapni hónapos retket, friss salátát, újhagymát, medvehagymát, és lassan jön a spárga, az eper. Egyél ezekből a szezonális zöldségekből és gyümölcsökből minél többet. Étkezésed legyen változatosabb és a könnyebb ételeket részesítsd előnyben.

5. Próbálj ki egyet az alábbi fáradtság űző tippekből!

A tavaszi fáradtság elkerülhető, a téli betegségektől, depressziótól és levertségtől pedig könnyebben szabadulhatsz:

  • Kerüld az alkoholt és igyál minél több vizet, gyógyteát!
  • A hideg ellenére is legyél többet a szabad levegőn, sétálj, mozogj, kertészkedj, töltsd fel a tüdőd friss oxigénnel!
  • Ne vond meg magadtól az alvást, sőt, hétvégén kuporodj össze a kanapén egy kis délutáni sziesztára!
  • Vezesd le a stresszt: meditálj vagy legalább végy mély levegőt a szabadban egymás után 10-szer ki és be, jó lassan.
  • Pótold a vitaminokat, ásványi anyagokat!
  • Legyen napirended!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Jól jön egy kis segítség? 10 reményteljes gondolat a mentális tarsolyodba

Olykor-olykor ránk virradnak olyan napok, melyeket hála helyett inkább a fejünkre húzott paplan mozdulatával köszöntünk. Megtépázottnak, alulmotiváltnak és szellemi-fizikai erőtől fosztottnak érezzük magunkat. Szerencsére több jó hírünk is van ilyen helyzetek, amelyek kellő pszichikai munícióval látnak el bennünket ahhoz, hogy erőt merítsünk a „továbbiakhoz”.

Franciaországban egyre több a száz év feletti ember

Egyre több száz év feletti ember él Franciaországban, és megjelent egy új korcsoport, a "szuperszázasoké", amelybe azok tartoznak, aki 110 év felettiek - derül ki a francia Demográfiai Tanulmányok Nemzeti Intézetének (INED) egy szerdán közzétett tanulmányából.

A férfiak vagy nők barátsága tart tovább?

Fordíthatjuk tekintetünket a világ bármely részére, mindenhol meggyőződhetünk „az ember társas lény” örökigazságáról. Egymagában a teremtés koronájaként méltatott emberi lény gyenge, örökös célpontja a veszélynek, fenyegetettségnek. Ezért emberi kapcsolatok és együttműködések bázisára épülő társadalmat rendezett maga köré, melyben megosztotta a tevékenységeket, szorosabbra fűzte az ember-ember köteléket. Mindeközben észlelte, hogy bizonyos kapcsolattípusokért érdemes többet munkálkodni, azok minőségét folyamatosan növelni – leginkább a család, a rokonság, a partnerkapcsolat és a barátság tartozik ezek közé. Ez utóbbi kapcsolattípus kapcsán kérdésként merülhet fel, hogy vajon melyik nem képviselői képesek és készek hosszabb távú barátságok kialakítására és fenntartására?