2024.03.15. 08:30:31 6455 209

Forradalmi aprósütemény az ünnepi hosszú hétvégére! – Megéri bíbelődni vele!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az előttünk álló hétvége alkalmas lehet a pihenésre, kerti munkák elvégzésére, közös családi semmitevésre, közös mozizásra, társasra és persze mellette a közös nasizásra is. Ha nem akarsz túl sok időt eltölteni mindenféle krémes, habos-babos süti elkészítésével, válassz olyat, amit akár több napon keresztül falhat a család, és még passzol is az ünnephez!

Aprósütemény | Fotó: 123rf.com - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Aprósütemény | Fotó: 123rf.com

A piros-fehér-zöld színben pompázó aprósütemény mindenki tetszését elnyeri majd, és még az alakja is passzol az ünnephez: kokárda formájú.

Hozzávalók:

  • 10 dkg vaj

  • 25 dkg liszt

  • 2 tojás

  • 10 dkg porcukor

  • 2 csomag vaníliás cukor

  • 1 csomag sütőpor

  • piros és zöld színű ételfesték

A lisztet a cukrokkal, sütőporral összekeverjük, hozzáadjuk a 2 tojást és a vajat, majd egynemű tésztává gyúrjuk. Három részre osztjuk, majd az egyikbe belekeverjük a piros, a másikba a zöld ételfestéket. Mindhárom gombócból négyzet alakú lapot nyújtunk, majd egymásra rakjuk (figyelve a piros-fehér-zöld sorrendre), és feltekerjük, mint a kakaós csigát. A hűtőbe tesszük, hadd pihenjen 1 órácskát, majd kivesszük, felszeljük és a színes csigákat a sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk. Hely maradjon a csiguszok között, mert még nőnek sütés közben! Alacsony hőfokon (160-180 °C-on) körülbelül negyed óráig süsd, majd vedd ki a sütőből, hagyd kihűlni. Kicsi porcukorral meghintheted, „csak az íze kedvéért”!:)

Forrás: cityfood.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Neked van B terved? – Fogódzók és mentőövek nehéz időszakokhoz

Életünk egy-egy akadálytalan, felhőtlen időszakában hajlamosak vagyunk megfeledkezni arról, hogy az esetleges nehezebb időszakokra is gondoljunk. Aztán beköszönt egy válságos helyzet, és az első gondolatok között bizonyosan szerepelni fog a jövő próbatételeire való optimális felkészülés terve – , ahogy mondani szokás: lehetőségeinkhez mérten legyünk „bebiztosítva”. Miért lehet szükségünk B tervre?

Kóstoltad a világ leghíresebb ételeit?

A külföldi utazások során a hely kultúrájával, történelmi érdekességeivel és embereivel való megismerkedés egyik örökzöld módja az ott hagyományos és népszerű ételek megkóstolása. Az ételek így méltán képezhetik kirándulásaink fénypontját és képesek megnövelni az utazási élményeket.

EZZEL A NAPONTA KÉTSZER VÉGZETT GYAKORLATSORRAL JÓL FEJLESZTHETŐ A CSECSEMŐK CSÍPŐÍZÜLETE

A magzat méhen belüli elhelyezkedése és a szülés körüli megpróbáltatások miatt aszimmetria vagy tartási eltérés alakulhat ki az újszülöttek csípőjénél. Ez a jelenség ijesztő lehet a szülők számára, pedig hátterében legtöbbször nem betegség áll. Annak érdekében viszont, hogy a gyermek ízületei megfelelően fejlődjenek, születéstől kezdve 4-6 hónapos korig naponta kétszer tornáztatni kellene az újszülöttek csípőízületét, például pelenkázás közben. Ebben segít a Semmelweis Egyetem legújabb oktatóvideója.