2015.10.13. 15:00:41 10160 282

Folyamatosan fáradt vagy? 8 dolog a környezetedből, amit okolhatsz
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha csak ásítozol és ásítozol, de nem jössz rá, mi az oka (reggeli kávé megvolt, eleget aludtál, ettél és az időjárás is normális stb.), lehet, hogy a környezeteddel van a baj. A berendezési tárgyaid, a színek, bizonyos szokások negatívan befolyásolhatják az energiaszinted.

Levendula aromaterápiás gyertya - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Levendula aromaterápiás gyertya

1. A rumli

Igen, amikor a takarítás helyett a pihenést választod, azt gondolhatnád, hogy ez segíteni fog a lazításban, több időt teremtettél magadra. No, ennek pont az ellenkezője igaz! A kupleráj még fáradtabbá tehet. Egy egyetemi kutatás szerint (Princeton University), ha a környezeted rendezetlen, az extra energiát emészt fel, és kimerültté tesz. Van benne valami!

2. A kék fal

2000 otthon hálószobájának a falait vizsgálta meg egy kutatás, és azt állapították meg, hogy a kék szín csökkentheti a vérnyomást, lassíthatja a szívverést és álmossá tehet. Tökéletes a hálószobában, de a lakás többi részén kerülendő!

3. A TV

És a többi monitor valamint kijelző, amit a hálószobában nézel, esetleg éjszakára is bekapcsolva hagyod. Ez megzavarja az alvási ciklust, így másnap fáradtabb lehetsz.

4. A kávéfőződ

Igen, a kávénak az lenne a dolga, hogy ébren tartson, és a reggeli kávé teljesen rendben is van. De biztos vagy benne, hogy délután 3-kor még kávét kell inni? Biztos, hogy csak úgy bírod ki a munkaidő végéig? A délutáni kávé elfogyasztásával jelentősen kitolódhat az a pillanat, amikor este mély álomba tudsz merül. Ha későn fekszel le, és későn alszol el, akkor reggel sokkal fáradtabban ébredhetsz. Az is előfordulhat, hogy éppen a kávé álmosít el, ugyanis nem hat mindenkire egyformán.

5. Az italos szekrényed

Természetesen nem a puszta lététől, vagy a nézegetésétől leszel fáradt, hanem a tartalmának kortyolgatásától. :) Lehet, hogy könnyebben alszol el, de az alvás minősége már nem lesz olyan jó, ha felöntesz a garatra. Nyugtalan éjszakára számíthatsz.

6. A mobiltelefonod

Gyakorlatilag mindenki függő, ezt kár lenne tagadni. A napközben fogadott hívások, sms-ek, e-mailek és az internetezés is lefáraszt, ha éjszaka is magad mellett tartod, felriadhatsz rá, ha nem halkítod le, de a fénye is ront az alvásminőségen. Éjszakára kapcsold ki, és használj mást ébresztő órának.

7. A sötétség

Minél több természetes fény ér nap közben, annál jobban fogsz aludni éjszaka. Ahogy közeledik a tél, erre annál kisebb az esély, éppen ezért fontos, hogy legalább a függönyök ne legyenek behúzva, vagy minél jobb fényáteresztő képességgel rendelkezzenek. Az ablaktalan helyiségeket pedig kerüld jó messziről.

8. Levendulás illatosító

Nyugtat és segíti az alvást, stresszoldó hatása is van, tehát nagyon hasznos. De inkább csak este gyújtsd meg a levendulás illatgyertyát, illetve a párologtató alatt is csak ekkor izzítsd be a tüzet. Nap közben ezen tulajdonságainak köszönhetően fáradtabb lehetsz tőle, mint szeretnéd.

Forrás: goodhousekeeping.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...