2018.05.20. 13:26:06 11452 331

„Fogj egy sétapálcát”… és sétálj!:-)
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nem tudom, ki hogy van vele, de nálam, ha úgy érzem, hogy elszakad a cérna, és már a „szúszáááá”, meg a háromig, de még a 103-ig történő elszámolás sem segít, akkor bizony muszáj felállnom és sétálnom egyet, jó esetben a szabad levegőn. Hogy egy kicsit ellazuljak, mind testben, mind lélekben, mind agyban.

Séta szabadban - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Séta szabadban

Aztán néhány perc, vagy néhány tízperc múlva már nyugodtan, kitisztult fejjel tudok az új, vagy régi, meg nem oldott feladatokra koncentrálni. De egy kis gyaloglás nem csak a munkahelyi stressz villámgyors levezetésében lehet a támogatásunkra. Emlékszem, kezdő anyukaként sokat segített egy-egy fél órás, órás, netán még hosszabb séta a környéken, vagy a városban barangolva. Míg az apróság édesen szuszogott a babakocsiban, anya töltődött élettel, jókedvvel, napfénnyel!:-) Már ennyiből is látható, milyen jótékony tulajdonságai vannak a rendszeres sétának, és ez még csak két, egészen apró példa volt. Lássuk, mi mindenre lehet jó még, ha naponta hódolunk a gyaloglás szenvedélyének.

Ezért is jó sétálni!

Ha csak az egészségünkre gyakorolt pozitív hatásait vesszük a sétának, már akkor rengeteg okot találunk rá, hogy magunkhoz vegyük azt a bizonyos sétapálcát!

Le a zsírpárnákkal, fel az izmokkal!

A napi rendszeres sétának köszönhetően szervezetünk inzuliválasza javulásnak indul, ezáltal könnyebben megszabadulunk a hasi zsírpárnáktól. Ha időnként beiktatsz egy hosszabb, akár tízezer lépéses gyaloglást is, egy konditermi órával vetekszik majd a hatása. Nem árt, ha némi emelkedőt, lejtőt is útba ejtesz. Ha rendszeresen sétálsz, tested tónusosabbá, izmosabbá válik, ám egyvalami elkerül majd: a kínzó izomláz!

Ha már a fogyásnál tartunk…

…akkor nem mehetnünk el az mellett a tény mellett, miszerint a rendszeres séta javíthatja az emésztésünket. Bármilyen mozgás, így a séta is jótékonyan hathat a bélmozgásra, így ha székrekedéssel küzdünk, vagy ha van némi javítanivaló az emésztésünkön, akkor cipőt fel és nyomás sétálni! Ja, és a napi 30 perc gyaloglás akár a vastagbélrák kialakulását is csökkentheti.

Vigyáz a tüdődre is!

Séta közben nagyobbakat, mélyebbeket lélegzünk, így ez a mozgásforma csökkentheti bizonyos tüdőbetegségek kialakulásának kockázatát, illetve enyhítheti a már meglévők tüneteit. Tüdőnk fittségéért is felelhet ez az aerob mozgás, javítja a vér oxigénellátottságát, és segítségével távozhatnak a tüdőből a nem odavaló dolgok, vagyis a mérgek, egyéb hulladékok.

Sétálj és szemed legyen olyan, mint a sasé!:-)

Hogy hogy jön össze a látásunk és a gyaloglás? Hát úgy, hogy a rendszeres időközönként végzett séta segíthet felvenni a harcot a zöldhályog ellen, és a magas szemnyomást is csökkentheti.

Turbózd fel az immunrendszered!

A hideg idő beállta előtt (ó, hol van az még!:-)), de akár egy stresszesebb időszak után, például vizsgaidőszak, esetleg egy fontos családi rendezvény megszervezését (itt az esküvői szezon!) követően, vagy egy nagy munkahelyi hajtás végén nem árt felturbózni testünk védekezőképességét. Naponta fél-háromnegyed óra séta éppen kitűnő megoldás erre!

Sétálj az erős csontokért!

Már napi fél óra rendszeres gyaloglás segíthet, hogy csontjaink, ízületeink erősebbek legyenek. Míg az előbbieknél a törés, utóbbinál a gyulladás, merevség kockázatát csökkentheti.

Felvennéd a harcot a cukorbetegséggel?

Akkor állj neki sétálni! A séta hasnyálmirigyre gyakorolt pozitív hatása miatt segíthet a cukorbetegséggel szembeni harcban.

Visszerek, le veletek!

Talán nem meglepő, hogy a rendszeres gyaloglás a visszerek kialakulását is csökkentheti. Ám ez esetben (is) nagyon fontos, hogy a sétát kényelmes cipőben végezzük! Szóval, semmiképpen ne magas sarkúban rójuk a köröket, válasszunk hozzá egy szuper sportcipőt!

Te is hátfájással küzdesz?

Ha igen, akkor mindenképpen iktass be az életedbe némi sétát! Ne légy rest naponta gyakorolni ezt a tevékenységet, hiszen a vérkeringés mellett a gerincükre, testtartásunkra, csigolyáink rugalmasságára is igen pozitív hatással lesz.

Jó a szívnek, jó az agynak!

Mivel a rendszeresen végzett séta csökkentheti a koleszterinszintet, a magas vérnyomást, és a vérkeringésre is igen pozitív hatással van, így olyan súlyos betegségek, mint az agyvérzés, vagy a szívinfarktus kialakulásának kockázatát is csökkenti.

És amiért még érdemes a gyaloglást választani!

A séta nem csak a testnek, hanem a szellemnek, léleknek is javára válik.

Rossz a memóriád?

Ha a feledékenység társad a mindennapokban, akkor ideje beiktatni a sétát az életedbe, napi rendszerességgel!

Hogy könnyebben túllépj a napi akadályokon!

Hogy frissen, pihenten, tettre kész elmével induljon, és folytatódjon a nap, iktass be egy kis sétát még a nap elején! Könnyebben túllendülsz majd az előtted álló 24 óra eseményein!

Lelki nehézség? Sok a stressz?

Akkor sétálj! Menj ki egy parkba, közeli erdőbe, és hagyd, hogy az agyad a friss levegőnek, egyenletes mozgásnak köszönhetően meditatív állapotba kerüljön! Ha lelkedet érte sérelem, akkor is jótékony hatással lehet rád egy ilyen fajta testmozgás a friss levegőn.

Elakadtál?

Meg kellene fogalmaznod a gondolataidat, de valamiért nem megy? Kellene egy jó ötlet és elakadtál? Akkor irány a friss levegő, mozgasd meg elgémberedett tagjaidat és meglátod, hamarosan a múzsa is homlokon csókol!

Fáradtság gyötör?

Ha fáradtak vagyunk, legszívesebben csak hátradőlnénk, ugye? Pedig egy frissítő séta sokkal jobban felélénkítene, úgyhogy irány a szabadba!

És akkor jöjjön egy kis zene!

Forrás: tudnivalok.eu, hazipatika.com, intimzona.hu, youtube.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...