2021.08.14. 15:03:22 9035 276

Ezt tudnod kell az Omega-3-ról
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az Omega-3 zsírsav egy csoda. A pisztrángtól a busáig különböző halakban, valamint dióban, mandulában, repce- és lenmagolajban található, miként ma már számtalan táplálékkiegészítő szerben is.

Omega-3 étrendkiegészítő - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Omega-3 étrendkiegészítő

Három fő Omega-3 zsírsav létezik: az alfa-linolénsav (ALA), eikozapentaénsav (EPA) és a dokozahexaénsav (DHA) - amelyeket számos különféle ételben megtalálhatunk. Sok ALA – hoz juthatunk például őrölt lenmag, chia mag és dió fogyasztásával, míg a zsíros halak, például a lazac, a makréla és a hering gazdag EPA-ban és DHA-ban is.

Könnyű elérhetőségük ellenére Észak-Amerikában a legtöbb ember nem jut elegendő mennyiségű Omega-3 zsírsavhoz. Sokan még a fogalmakkal sincsenek tisztában. Négy kutató online felmérést végzett e témában. A 834 fővel készített felmérés során (a 18-25 év közötti korcsoportból) több válaszadó ismerte fel az EPA (51%) és a DHA (66%) rövidítéseket az ALA-hoz (40%) képest. A legtöbb válaszadó (83%) felismerte, hogy az EPA és a DHA összefügg a szív és az agy egészségével. De a 834 fő közül csupán 48% -uk vásárolt és fogyasztott már Omega-3 tartalmú ételeket és csak 21% -uk szedett Omega-3 kiegészítőket.

A megfelelő mennyiségű Omega-3 zsírsav hiánya nem csupán a a szívkoszorúér-betegség és a depresszió magasabb kockázatával jár. A Los Angeles-i Kaliforniai Egyetemen például 3885 (40 éves vagy annál idősebb) résztvevő adatait felhasználva kiderült, hogy az Omega-3 csökkenti a zöldhályog (glaukoma) kialakulásának esélyét is. Ezt a hatást a dokozahexaénsav (DHA egy hosszú láncú Omega-3 zsírsav, amely testünk minden sejtjének alkotóeleme, illetve elsődleges építőanyaga) és a eikozapentaénsav (EPA) egyidejű, napi bevitele során érték el. Ez az eredmény még fontosabbá tette az Omega-3 zsírsav szerepét a napi táplálkozásban.

Forrás: MedicalXpress

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...