2024.03.13. 17:55:04 9025 282

Ezt a vöröslencse lepényt palacsinta helyett is eheted
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Amennyiben szeretnél valami igazán finom mentes ételt az asztalra tenni, például sós palacsinta vagy tortilla helyett, akkor ajánljuk, hogy készítsd el ezt a vöröslencse lepényt. Figyelj, nagyon egyszerű lesz!

Vöröslencse - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Vöröslencse

Ez a lepény mindent tud, és még annál is többet. Először is, nincs benne: glutén, szója, tejtermék, tojás, gabona- és dióféle. Másodsorban: a lencse kiváló tápanyagforrás, gazdag fehérjében és rostokban, valamint gyorsan megfő, így ideális választás a rohanó hétköznapokon is.

A vöröslencse lepény elkészítése

Összesen erre az 5 összetevőre lesz szükséged a főzés során: vöröslencse, só, sütőpor, fokhagymapor, olaj. Ahogy ígértük, nagyon könnyen elkészíthető ételről van szó, 3 apró lépéssel indul a folyamat, majd 2 apróval le is zárul, és már eheted is a vöröslencse lepényeket.

  1. Alaposan mosd meg a vöröslencsét!

  2. Áztasd egy tálban kb. 6 órán keresztül!

  3. Szűrd le, majd helyezd a lencsét az aprítóba/turmixgépbe a sütőporral, sóval, fokhagymaporral együtt, és önts hozzá egy kevés friss vizet. Addig turmixold, míg krémes állagot kapsz, olyan legyen, mint a palacsintatészta.

  4. Melegíts fel egy tapadásmentes serpenyőt közepes hőfokon, majd kend be egy kevés olajjal, és önts bele egy vékony réteg krémes lencsét. Forgasd egy kicsit az edényt, hogy egyenletesen elterüljön benne az anyag.

  5. Süsd a lepényt mindkét oldalán 1-2 percig. Amennyiben túl barna színe lenne, hajtsd lejjebb a hőfokot.

Amint elkészülnek a vöröslencse lepények fogyaszthatod őket önmagukban, vagy ízlésednek megfelelően humusszal, zöldségekkel, hússal, hallal, sajttal egyaránt. Azon se lepődj meg, ha a pörkölt mellé kóstolva is ízletesnek fogod találni. Jó étvágyat!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...