2016.03.04. 08:34:08 14381 519

Ezért jó, ha van kerted!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ugyan az idei tél az átlagosnál több napsütéses órával, már-már tavasziasnak mondható időjárással elkényeztetett minket, azért a tuti mégiscsak az, hogy már márciust írunk. Így történhet bármi, a télből már kifelé megyünk, de rendesen. Ki az első valódi, tavaszi napsugarakat, ki a madárcsicsergést, ki a kerti munkát várja mindennél jobban.

Szép kert - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szép kert

Jó néhány évvel, évtizeddel, évszázaddal ezelőtt még a kert fontos része volt a családok életének, hiszen az ott megtermelt zöldségek, gyümölcsök adták a napi táplálék nagy részét. Persze, azért akad, aki manapság is ezt az életformát választja. Ám akad, akinek nyűg a kint való kapirgálás, ám a többség általában azért tart kisebb vagy nagyobb kertet, mert a napjának fénypontja, ha kicsit kint lehet a szabadban. A különféle virágcsodák nevelgetéséről pedig már ne is beszéljünk!

Kötelezőből hobbi

Ha Te is az igazi, hamisítatlan hobbikertészek csoportját erősíted, nyilván könnyen tudnál erre a kérdésre válaszolni:

Miért jó, ha kerted van?

  • Mert van eredménye a kertben töltött időnek, és ez akkor is sikerélménnyel tölt el, ha a munkáddal kapcsolatban ezt átmenetileg, vagy már hosszú ideje nem mondhatod el.

  • Időt és pénzt is spórolhatsz vele, hiszen nem a piacon, nagyobb üzletek zöldséges és gyümölcsös pultjairól kell beszerezned ezeket, hanem elég, ha kimész a kertbe és letépsz néhány érett paradicsomot, „leszüretelsz” egy kis cseresznyét.:-) És még a kasszánál sem kell sorban állnod.

  • Mert ezt az eredményt egész évben, télen nyáron élvezheted! A meleg évszakokban a frissen szedett zöldségek, gyümölcsök segítségével töltheted fel vitaminkészletedet, esetleg gyűrheted le az édesség utáni vágyat (vagy készíthetsz belőlük maximálisan egészséges desszerteket). Télen a sok zöldségből, gyümölcsből készített kompót, befőtt, fagyasztott finomság segítségével nosztalgiázhatsz az elmúlt évszakok emlékein.

  • Az biztos, hogy a kerti munkák elindultával nem lesz gondod a rendszeres testmozgásra.:-) Átmozgat majd tetőtől talpig a kertben töltött idő, az biztos.

  • Ami másnak egy izgalmas könyv, egy jó film, az Neked a kertészkedés. Kikapcsol, ellazít, eltereli a gondolataidat a napi problémákról, a munkahelyi stresszről. Igazi terápia!:-)

  • Ha kerted van, biztos lehetsz bent, hogy eleget leszel majd a friss levegőn. Nem beszélve a gyerkőcről, aki biztos szívesen tölti majd Veled az időt odakint. És ha párod is partner ebben, igazi családi mókának ígérkezik a kertben töltött idő.

  • Jót tesz a kreativitásodnak is! Megtervezni, hogy mit és hogy szeretnél, évről évre kitalálni a kert elrendezését nem kis feladat!

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Bosszantó nyomok – Így távolítható el a szilikon 1.

Itt a tavasz, megkezdődnek a felújítások, szépítgetések. Munkától, időtől és persze pénztárcától függően van, aki szakemberre bízza a dolgot és akad, aki saját kezűleg igyekszik kivitelezni a felújítási, javítási munkálatokat. Ha apró rések, lyukak eltüntetése a feladat, a szilikonnal érdemes jó barátságot ápolni.

Nyelveljünk! A nyelvtanulás bonyodalmai és apró trükkök

Azt szokták mondani az ismerőseim, hogy szerencsés vagyok, mert gyermekkoromtól két nyelvet beszélek párhuzamosan, anyanyelvi szinten. Ez valóban egy olyan helyzet, amit már felnőtt korban nem igazán lehet pótolni. Ebből a szempontból a saját esetem kapcsán tapasztalom, hogy mit jelent kisgyermekként két nyelven szinte egyszerre megtanulni beszélni, illetve mit jelent később, már kicsit idősebben egy harmadik nyelvet elsajátítani. Azt gondolná az ember, hogy két nyelv magabiztos használata mellett egy harmadik nyelv megtanulása már gyerekjáték. Jelentem, a dolog nem ilyen egyszerű! Sőt, nagyon nem. Szóval, boncolgassuk ezt egy kicsit részletesebben, hátha sokak számára segítséget jelentenek a saját tapasztalataim.

Közeleg a nyár, és vele együtt a jegeskávé szezon! – Dobd össze otthon!

Nincs is jobb, mint egy ráérős délutánon a barátnőkkel jeges kávét kortyolgatva beszélgetni az élet nagy dolgairól, vagy éppen csacsogni a semmiről. Néha jól esik ezt az otthonunk kényelmében, saját készítésű hideg itókát hörpölgetve megtenni. A helyszínt Nektek kell biztosítani, a jeges kávé receptet mi szállítjuk.