2016.03.04. 08:34:08 15674 521

Ezért jó, ha van kerted!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ugyan az idei tél az átlagosnál több napsütéses órával, már-már tavasziasnak mondható időjárással elkényeztetett minket, azért a tuti mégiscsak az, hogy már márciust írunk. Így történhet bármi, a télből már kifelé megyünk, de rendesen. Ki az első valódi, tavaszi napsugarakat, ki a madárcsicsergést, ki a kerti munkát várja mindennél jobban.

Szép kert - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szép kert

Jó néhány évvel, évtizeddel, évszázaddal ezelőtt még a kert fontos része volt a családok életének, hiszen az ott megtermelt zöldségek, gyümölcsök adták a napi táplálék nagy részét. Persze, azért akad, aki manapság is ezt az életformát választja. Ám akad, akinek nyűg a kint való kapirgálás, ám a többség általában azért tart kisebb vagy nagyobb kertet, mert a napjának fénypontja, ha kicsit kint lehet a szabadban. A különféle virágcsodák nevelgetéséről pedig már ne is beszéljünk!

Kötelezőből hobbi

Ha Te is az igazi, hamisítatlan hobbikertészek csoportját erősíted, nyilván könnyen tudnál erre a kérdésre válaszolni:

Miért jó, ha kerted van?

  • Mert van eredménye a kertben töltött időnek, és ez akkor is sikerélménnyel tölt el, ha a munkáddal kapcsolatban ezt átmenetileg, vagy már hosszú ideje nem mondhatod el.

  • Időt és pénzt is spórolhatsz vele, hiszen nem a piacon, nagyobb üzletek zöldséges és gyümölcsös pultjairól kell beszerezned ezeket, hanem elég, ha kimész a kertbe és letépsz néhány érett paradicsomot, „leszüretelsz” egy kis cseresznyét.:-) És még a kasszánál sem kell sorban állnod.

  • Mert ezt az eredményt egész évben, télen nyáron élvezheted! A meleg évszakokban a frissen szedett zöldségek, gyümölcsök segítségével töltheted fel vitaminkészletedet, esetleg gyűrheted le az édesség utáni vágyat (vagy készíthetsz belőlük maximálisan egészséges desszerteket). Télen a sok zöldségből, gyümölcsből készített kompót, befőtt, fagyasztott finomság segítségével nosztalgiázhatsz az elmúlt évszakok emlékein.

  • Az biztos, hogy a kerti munkák elindultával nem lesz gondod a rendszeres testmozgásra.:-) Átmozgat majd tetőtől talpig a kertben töltött idő, az biztos.

  • Ami másnak egy izgalmas könyv, egy jó film, az Neked a kertészkedés. Kikapcsol, ellazít, eltereli a gondolataidat a napi problémákról, a munkahelyi stresszről. Igazi terápia!:-)

  • Ha kerted van, biztos lehetsz bent, hogy eleget leszel majd a friss levegőn. Nem beszélve a gyerkőcről, aki biztos szívesen tölti majd Veled az időt odakint. És ha párod is partner ebben, igazi családi mókának ígérkezik a kertben töltött idő.

  • Jót tesz a kreativitásodnak is! Megtervezni, hogy mit és hogy szeretnél, évről évre kitalálni a kert elrendezését nem kis feladat!

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...