2022.11.18. 14:02:14 5046 284

Ezért érdemes szeretnünk a gesztenyét! – 3+1 ok, azon kívül, hogy finom
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha van valami, ami az isteni forró csokin, illetve forralt boron kívül megbolondítja az embert a tél közeledtével, az az édesen gőzölgő sült gesztenye illata. A vásári forgatagban majszolva, vagy éppen otthon készítve is remek csemege. És nem csak finom, de nagyon egészséges is.

Gesztenye - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Gesztenye

Mióta kertes házba költöztünk, férjem részéről beindult nálunk a „kert projekt”. Míg én azon töröm magam, hogy ne szaladjon a ház, addig ő gondoskodik róla, hogy néhány év múlva finom, és nem utolsó sorban saját termesztésű gyümölcsökkel erősíthessük az immunrendszerünket. És nem áll meg az almánál, baracknál, mer nagyot álmodni! Eldöntötte, hogy nekünk (de legalábbis a gyerekeinknek vagy az unokáinknak:-)) lesz gesztenyefánk, melynek terméséből rendszeresen sütünk majd. Az éppen babakorukat élő fácskák dísznövénynek sem utolsók, ám a majdani gesztenyék is rengeteg, szervezetünk számára fontos anyagot tartalmaznak.

Gesztenyét mindenkinek IS!

Ha éppen diétázol, vagy bármilyen okból figyelned kell a szénhidrátbevitelre, esetleg érzékeny vagy a gluténra, a gesztenye remek alternatíva lehet számodra! Már néhány szem hamar teltségérzetet okoz, hiszen teljes értékű szénhidrátról beszélünk a gesztenye esetében. Nem emeli meg a vércukorszintet, így fogyasztása után a farkaséhség sem tör majd ránk. És ami a legjobb, hogy nem tartalmaz glutént, így az arra érzékenyek is bátran csemegézhetnek belőle.

Támogasd az immunrendszered gesztenyével!

Magas B-vitamin tartalma mellett ősszel, télen nem elhanyagolható C-vitamint is tartalmaz. Így segít felvenni a harcot a különböző gyulladásokkal, kórokozókkal, baktériumokkal. Emellett a vas beépülésében is nagy szerepe van a C-vitaminnak, így érdemes minél többet fogyasztani ebből a csemegéből.

Tegyél jót vele az emésztésednek is!

A rostokban gazdag étkezés (a megfelelő folyadékbevitel mellett) nagyon fontos! Ebben segítségedre lesz a finom gesztenye is, mely igen jó hatással lehet emésztésedre, a gyomor, a belek munkájára. Ha az emésztésedben „fennakadás” lenne, a gesztenye biztosan segíteni fog rajtad!

Turbózd fel magad gesztenyével!

Az apró gesztenyeszemeknek a C-vitamin mellett a B-vitamin tartalma is magas, ami idegrendszerünkre, illetve energiaháztartásunkra lehet jó hatással. Ha szeretnéd javítani a koncentrációs-képességedet, szabadulnál az állandó fáradtságtól és természetes módszerekkel fokoznád a teljesítményedet, néhány szem sült gesztenye elmajszolása segíthet ebben, hiszen a fenti vitaminok mellett E-vitamin tartalma sem elhanyagolható, mely a felsorolt problémákra igen jó hatással lehet.

Forrás. miss.at

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...